hotness 0
News

Top 5: Nintendo Exclusives

Gepost door

Nintendo timmert al decennia lang aan de weg als een van de beste ontwikkelaars en uitgevers in de gaming-industrie. Door de jaren heen heeft het bedrijf een aantal consoles en handhelds uitgebracht en daarop zijn wel honderden exclusieve titels verschenen. De een is nog beter dan de ander en daarom hebben wij eens onder de redactie een top vijf gemaakt met de beste exclusives voor Nintendo-systemen. Opvallend was dat iedereen wel een aantal afwijkende titels in hun lijstje had staan, maar dat er enkele titels in vrijwel iedere top vijf voorkwamen. Het resultaat van de algehele top vijf vind je hieronder:

5. Metroid Prime

Dat Samus Aran een plekje in de top vijf heeft verdiend, zal voor niemand een grote verassing zijn. Metroid-games zijn altijd van hoge kwaliteit geweest. Zo viel bijvoorbeeld Super Metroid net buiten de boot voor de top vijf, maar wist Metroid Prime er net binnen te vallen.

Metroid Prime was de eerste driedimensionale Metroid en verscheen in 2003 voor de Nintendo Gamecube. Destijds werden we weggeblazen door de fantastische graphics en de geweldige sfeer van Metroid Prime. Het verkennen van de planeet Tallon IV was enorm vermakelijk, de gevechten met diverse wezens waren spectaculair en de vele puzzels die het spel kende waren erg uitdagend. Van het begin tot het eind werd je meegezogen in het spel, waardoor het anno 2010 volgens GameQuarter nog steeds de beste Metroid is.

4. Super Mario Kart

De beste Mario Kart ooit, zo noemen vele mensen Super Mario Kart. Onder onze redactie bleek hetzelfde te gelden. Super Mario Kart liet ons races over verschillende banen met Nintendo personages achter het stuur. Met alleen gas geven en sturen kom je er niet in deze game. Zoals bekend zijn er namelijk nog vele power-ups om je tegenstanders het leven zuur te maken.

Dit spelconcept heeft talloze mensen geweldige middagen en avonden opgeleverd. Zo kon je namelijk ook met zijn tweeën racen, of deelnemen aan de, misschien nog wel leukere, battles. Super Mario Kart heeft de standaard gezet voor funracers en is anno 2010 nog steeds de beste Mario Kart. Het spel wordt door de echte die-hards nog regelmatig gespeeld.

3. Super Mario Bros. 3

De eeuwige discussie wat nu de beste tweedimensionale platformer met Mario in de hoofdrol, werd bij de redactie snel tot een einde gebracht. Niet Super Mario World: Yoshi’s Island, maar Super Mario Bros. 3 ging met deze titel aan de haal. Op een redactielid na had iedereen het spel in de bovenste regionen van de top vijf staan.

Super Mario Bros. 3 is voor vele mensen een van de eerste herinneringen aan videogames. De game was flink verbeterd ten opzichte van de eerste twee delen en zag er erg simpel, maar leuk uit. Mario had diverse nieuwe items, waardoor hij onder andere kon vliegen en de levels waren enorm variërend. Een game waarbij vrijwel iedereen mooie herinneringen heeft, een game die absoluut in deze top vijf thuishoort.

2. Super Mario Galaxy 2

Onze bolle loodgieter staat zelfs nog een keer in deze top vijf. Dit keer in een game die wat recenter uitkwam: Super Mario Galaxy 2. Daar waar Super Mario Galaxy al baanbrekend en enorm goed was, doet het tweede deel er nog een schepje bovenop.

Het nieuwe concept met de kleine planetoïden en de zwaartekracht pakte in 2007 al erg goed uit en in 2010 heeft Nintendo dit nog verder uitgewerkt. Hierdoor is er een schijfje ontstaan met 120 verschillende levels, die allen zeer afwisselend en bovendien erg leuk zijn. Mario krijgt weer een aantal nieuwe items voorgeschoteld en de knappe koppen bij Nintendo hebben weer tientallen nieuwe ideeën uitgewerkt. Deze game mag zich wat ons betreft de allerbeste Wii-game tot nu toe noemen en verdiend hierdoor de tweede plek in onze top vijf.

1 The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Volgens vele mensen is The Legend of Zelda: Ocarina of Time nog steeds de beste game ooit. Deze Zelda-game verscheen voor de Nintendo 64 en maakte de overstap van 2D naar 3D met als gevolg dat Nintendo nog meer diepgang in een Zelda-game kon maken. Daarin zijn ze met vlag en wimpel geslaagd.

In het spel verken je de wereld van Hyrule en kom je terecht in diverse kerkers. Een muziekinstrument genaamd Ocarina of Time helpt je bij het redden van Zelda uit de klauwen van slechterik Ganondorf. Ocarina of Time zag er voor N64-begrippen enorm goed uit en bood bovendien de mogelijkheid om diverse sidequests te doen. Tel daarbij op dat de combinatie van het vechten, het verkennen van werelden en het oplossen van puzzels enorm goed is uitgewerkt en je hebt volgens ons de beste Nintendo-game ooit. Binnenkort komt er overigens een remake naar de 3DS.

 

0 reacties op "Top 5: Nintendo Exclusives"