hotness 0
News

Vraag aan de redactie: In welk spel heb jij de meeste uren zitten?

Gepost door

Games kunnen verslavend werken, laten we daar eerlijk over zijn. Het kunnen de vervloekte loot boxes zijn of simpelweg een game die zoveel beloningen geeft, dat je wel door wilt gaan. Niet voor niets worden games ingezet in het onderwijs. Sommige kennis wordt overgedragen via games. Een term die daarmee gepaard staat is gamification. Op de redactie heeft iedereen wel een spel waar de meeste uren in terug te vinden zijn. Dat kan een guilty pleasure zijn of iets waar je trots op bent. Kortom: in welk spel hebben de redactieleden de meeste uren zitten?

Sil

Dat het een Pokémon-spel is, dat staat vast. Maar welke zou ik niet durven zeggen. In zowel de tweede als derde generatie games, Gold en Ruby om precies te zijn, heb ik zoveel uren zitten dat de teller op de save game niet verder ging. Als ik echter moet gokken, denk ik dat Ruby dankzij de secret bases, uitgebreide breeding mechanics en vele geheimen om te vinden de kroon mag dragen.

Sander

Ik denk dat de meeste uren uiteindelijk zijn terug te leiden naar Pro Evolution Soccer 6. Dat spel heb ik bij de release grijs gespeeld, om jaren later, toen online gaming echt opkwam, nog eens online te spelen. Nooit heb ik een footie zo grijs gespeeld als deze. Ga je kijken naar games waar echt de uren van zijn geregistreerd, dan komen we terecht bij ARK: Survival Evolved. Hoeveel uren ik niet naast een dino heb gezeten om deze te temmen, allemachtig...

Stefan

Het spel waarin ik de meeste uren heb zitten is volgens mijn PlayStation de PS4-versie van GTA V. Tel daarbij nog de uren die ik in de PS3- en PS5-versie heb zitten en dit is zeker weten de game met de meeste uurtjes. Er zit wel een grote maar aan vast, want ik als je kijkt naar binnen welke franchise ik de meeste uren heb doorgebracht... dan komt de Call of Duty-serie hier ver overheen. Waar ik GTA V op de PS4 een uurtje of zes tot zevenhonderd heb gespeeld, heb ik iedere CoD ergens tussen de honderd en driehonderd uur gespeeld. Als ik er zo op terugkijk is dat toch wel heel erg lang!

Peter

Ik tel nooit de uren die ik in een game stop, maar aangezien ik op de PC de meeste uren maak, kan Steam misschien iets voor mij betekenen. Van de games die ik nu heb geïnstalleerd is het overduidelijk Elden Ring. Dat is niet zo raar, want de afgelopen drie maanden heeft voor mij bestaan uit games die ik moet reviewen en Elden Ring. Dat is echter de vraag niet. Het antwoord op de werkelijke vraag is verbazingwekkend. In januari 2016 raakte ik helemaal verslaafd aan Kerbal Space Program. Het verhaal van de game is heel eenvoudig. Bouw een raket en ga ermee de ruimte in. Op het moment dat het complexer wordt (bijvoorbeeld naar een andere planeet reizen), gaat er al snel veel uur in het bouwen van de raket zitten, maar kost ook de reis een flinke berg tijd. Voor ik het wist kostte de game 371,8 uur van mijn leven. En dat is nog niet niet alles. Ik raakte geïnteresseerd door onze prachtige obsessie om de ruimte in te komen en daar dingen te ontdekken. Ik heb zelfs een Lego Saturn V gekocht. Die in elkaar zetten kostte  ook nogal wat tijd. Ik raakte verdwaald in Wikipedia en YouTube voor informatie over de geschiedenis van de ruimtevaart. Het onderwerp heeft me nooit meer echt los gelaten.

0 reacties op "Vraag aan de redactie: In welk spel heb jij de meeste uren zitten?"