hotness 0
News

Vraag aan de redactie: Welke game moet nú een vervolg krijgen?

Gepost door

Hoewel we allen houden van nieuwe IP's die ons verrassen, zijn nieuwe delen van onze favoriete franchises ook zelden niet welkom. Soms is het wachten daarop echter erg lang. We vroegen de redactie daarom welke game in hun optiek nú een vervolg moet krijgen.

Sil

Die keuze is simpel, maar tegelijkertijd complex. Mijn antwoord is namelijk Halo 5: Guardians. Misschien denk je nu aan Halo: Infinite en kijk je stom naar je scherm terwijl je denkt dat ik onder een rots heb geslapen. Maar nee. Infinite mag zich immers wel na Guardians afspelen, maar een vervolg kun je het niet noemen. Het verhaal van Cortana, het enige goede wat 343 in mijn ogen heeft gedaan met de Halo-serie, wordt immers compleet genegeerd. Ik wil een een afsluiter van de trilogie verdorie!

Stefan

Over deze vraag heb ik wel even na moeten denken, want de titels die bij mij opkwamen krijgen al een vervolg. Denk dan aan GTA en God of War. Toen kwam The Last of Us bij me op, maar wil ik eigenlijk wel een vervolg op het tweede deel? Dat spel wist mij zo te grijpen en het verhaal was zo goed, dat ik denk dat het lastig wordt om dat nog te overtreffen.

Toen was de vraag, maar welke game dan wel. Uiteindelijk kwam ik uit bij Driver en bij Ghost of Tsushima. De eerstgenoemde is mij enorm bijgebleven uit mijn kindertijd en de tijd van de PlayStation (One). Deze titels heeft daarna nog een vervolg gekregen op de PlayStation 3 en ook toen heb ik me er wederom mee vermaakt. Van mij mag er daarom best een nieuwe titel aan deze reeks worden toegevoegd.

De tweede game die ik noemde, heb ik me echt ontzettend mee vermaakt. Al kwam dat besef pas later, omdat dit de eerst game was die ik oppakte na The Last of Us: Part II. Ik denk dat bijna iedere game daarna als ‘meh’ zou hebben aangevoeld, maar na een tijdje besefte ik me dat ik me met Ghost of Tsushima toch ook echt heb vermaakt. Deze titel is nog niet zo oud, echter kijk ik zeker uit naar een vervolg.

Peter

Ik vind het een lastige vraag, omdat ik niet kan zeggen wat op dit moment al zover is dat het aan deze strakke tijdsindicatie kan voldoen. Er zijn zat vervolgen waar ik stiekem van droom. Diablo 4 is er één die gemaakt wordt. Ik hoop nog altijd op een Assassin’s Creed in het Antwerpen en Amsterdam van de tachtigjarige oorlog. StarCraft 3 of Warcraft 4. Een nieuwe Bloodborne lijkt mij een enorm goed idee. Maar welke titel moet er nu een vervolg krijgen? Sniper Elite 5? Die komt niet nu, maar wel aankomende week.

Sander

Als het aan mij ligt, wordt het hoog tijd voor een nieuw deel van Guitar Hero. Een next-gen editie met verbeterde apparatuur, een VR-modus en verfrissende setlist. Als er één partygame was die mijn vrienden en ik uren bezig kon houden, dan was het de muzikale parel van Activision wel. Ik weet dat de kans nihil is dat ik ooit nog naar de winkel kan scheuren om een microfoon, gitaar, drumstel en misschien wel keyboard kan ophalen, maar hé, dromen mag toch altijd? Nu is er bij de overname van Activision namens Phil Spencer van Microsoft gemeld dat een nieuw deel wel gewenst is, maar er zal nog veel moeten gebeuren voordat het zo ver is. Onderschat namelijk niet alle productiestappen die een game als deze vraagt. Een nieuw deel zou dus niet alleen onverwachts, maar ook heel knap zijn.

0 reacties op "Vraag aan de redactie: Welke game moet nú een vervolg krijgen?"