Xbox One: Eerste indruk

Eindelijk, na twee weken extra te hebben moeten wachten was mijn Xbox One dan eindelijk binnen. Daar moet je natuurlijk wat voor over hebben, aangezien er nogal wat onhandigheden zitten aan het importeren van Microsoft haar nieuwe console. Misschien moet ik mezelf zelfs rekenen tot één van de weinige gelukkigen in de Benelux.

Nadat ik de Xbox One had aangesloten, kreeg ik meteen mijn eerste hartverzakking. Het scherm bleef namelijk één minuut lang op groen staan. Dit was het moment waar veel mensen er achter kwamen dat ze een kapotte Xbox One in bezit hadden. Gelukkig kon ik na die verschrikkelijke minuut opgelucht adem halen, de Xbox One startte normaal op.

De eerste keer opstarten ging redelijk normaal. Ten eerste moesten de taal en het land gekozen worden. Aangezien ik er niet voor kon kiezen om de taal op Nederlands in te stellen, koos ik ervoor om de Verenigde Staten samen met de Engelse taal in de stellen. Daarna was de Kinect aan de beurt, het apparaat moest de akoestiek van de kamer meten en tegelijkertijd werd ook mijn gezicht gescand voor het automatisch inloggen. Na de verstreken drie minuten kon ik eindelijk beginnen met de volgende generatie.

Veel mensen zien Kinect als iets negatiefs. Het zou namelijk een inbreuk zijn op de privacy. Dat is gedeeltelijk waar, zo kwam ik er laatst achter dat de Kinect standaard aan staat wanneer je Battlefield 4 speelt. Dit betekent dus dat gedurende mijn BF4-potjes, iedereen doodleuk heeft kunnen meeluisteren naar wat ik allemaal wel niet te zeggen had in de huiskamer.

Op dit ene minpuntje na, zie ik nu toch zeker wel de positieve kanten in van de Kinect. Met de Voice Commands kun je gemakkelijk door het menu heen navigeren en daarnaast maken sommige games er ook gebruik van. Zo kun je bij Battlefield 4 ‘engage!’ roepen waardoor je teamgenoten een bepaalde plek aan gaan aanvallen. Al deze commando’s werken wanneer je alleen thuis bent in een stille kamer zo ongeveer 95% van de keren, mits je een goed Engels accent hebt. Wanneer je echter de tv wat harder aan hebt staan of een aantal personen een conservatie aan het houden zijn op de achtergrond, hoort de Kinect je ineens een stuk minder vaak.

Ook het automatisch inloggen via gezichtsherkenning heeft nog wat onhandigheden. Zo duurt het inloggen wanneer je met meerdere mensen voor de camera zit vaak meer dan een halve minuut, wat langer is dan Microsoft ons heeft beloofd. Zij lieten ons namelijk geloven dat de Xbox One je meteen bij het opstarten inlogt. Daarnaast heeft mijn broer, die geen gebruik maakt van gezichtsherkenning, al enkele malen aangegeven dat ik word ingelogd wanneer hij voor de camera staat, terwijl ik niet eens aanwezig ben.

Gelukkig werkt het snappen wel goed. Een livestream kijken op Twitch tijdens het gamen werkt zonder problemen, hetzelfde geldt voor veel andere apps. Toch is het jammer dat je de YouTube-app niet kan snappen om muziek te luisteren. Een andere optie om muziek te luisteren is Music Unlimited, die app is echter nog niet beschikbaar in de Benelux. Als laatste optie heb je dan nog de mogelijkheid om op YouTube te gaan door Internet Explorer te snappen. Het jammere hieraan is dat die app ongelooflijk traag is, waardoor de filmpjes ook traag worden afgespeeld. Toch is dit niet bij elke game het geval. Bij Battlefield 4 en Ryse: Son of Rome worden beide schermen traag afgespeeld. Echter Bij Call of Duty: Ghosts hebben beide schermen geen last van lag.

De muziek was bij de Xbox 360 vooral bedoeld zodat je het lawaai van het apparaat niet hoefde te horen. Bij de Xbox One zul je hier echter geen last van hebben. Er komt geen lawaai uit de console. Daarnaast raakt de adapter zelfs na lange speelsessies niet oververhit.

Al bij al is de eerste indruk van de Xbox One goed. Het is daarom extra jammer dat we in de Benelux nog eventjes moeten wachten op de next-gen console van Microsoft. Tot die tijd is het daarom nog niet mogelijk om een review te kunnen schrijven over de Xbox One, daarvoor missen we nu te veel opties waardoor de review niet compleet zou zijn. Bovendien lijdt vooral het dashboard nog aan enkele kinderziektes. Om al die redenen kun je een complete review verwachten wanneer de Xbox One ook in de Benelux verkrijgbaar is. Reviews van de Xbox One-exclusives zullen daarentegen wel binnenkort op de site verschijnen.

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner