24: The Game

24: The Game
17/03/2006
Action
ja
PlayStation 2

24 is één van de beste series die momenteel op de buis is. Het is ook een heel populaire en bekende reeks en heeft een grote groep fans. En naar goede gewoonte maken ze van iets succesvol een game. Kijk naar de talloze films die een game met zich meekregen. Zal deze game de naam 24 waard zijn? Ik zocht er al een deel voor je uit in deze hands on.

Het verhaal speelt zich af tussen seizoen 2 en seizoen 3. Daardoor zal de vragen die je had op het einde van seizoen 2 had en niet werden beantwoord in seizoen 3 nu toch een antwoord krijgen. Net zoals in de reeks is Jack Bauer het hoofdpersonage en daar heb jij ook de controle over. Het spel begint op een boot waar jij met je team probeert te verhinderen dat er chemisch gif ontsnapt in de zee. Maar het blijkt een afleidingsmanoeuvre te zijn want Chase ontdekt dat de slechteriken er op uit zijn om de Vice – President te vermoorden. Net zoals in de serie zijn er om de vier uur grote gebeurtenissen en ook in de game zal dat zijn. Zo zal je die aanslag kunnen verhinderen aan het vierde uur. Dit verhaal past helemaal in context van 24 en zal zeker voor de fans belangrijk zijn. Deze game heeft ook typische camerabeweging in de cut scenes zoals in de reeks waardoor je snel vertrouwd geraakt.

Het spel wordt ontwikkeld door Sony Cambridge die al kleine toppertjes heeft afgeleverd zoals Primal en Ghosthunter. Ze hebben nooit echt goed verkocht maar nu kan dat wel eens anders zijn omdat deze game al de naam heeft maar zal de game de kwaliteit hebben? Ik kon alvast een level spelen die zicht tussen 14.00 en 15.00 afspeelde. Het speelt zich af in een gebouw waar er hevige gevechten zijn. Je krijgt de toestemming om binnen te gaan en je moet de ontsnappingsroute van de terrorist proberen te boycotten. Eerst moest ik een weg afleggen via het gebouw naar het derde verdiep om goede en sterke wapens te krijgen en daarna ging ik naar het dak om een helikopter te verslaan. Maar dat loopt niet vlotjes, je komt tegenstanders tegen en daardoor maakte ik kennis met het richtsysteem. Je moet op L1 duwen om te richten en als er tegenstanders langskomen verschijnen er kleine pijltjes bij je crosshair en als je vlug die richting ingeeft met je rechter analoge stick ga je vliegensvlug naar die vijand en kan je hem met de R1 toets neerleggen.

Eenmaal deze werkwijze onder de hand en je merkt dat deze manier van spelen zeer vlot gaat en voor weinig problemen zorgt. Met je crosshair kan je ook specifieker richten. Zo kan je hem direct een headshot geven of hem neerleggen met een kogen in de been. Er komen ook stukken tussen waar je tegenstander een gijzelaar heeft en dan kan je alleen maar een headshot geven. Als je hem vermoordt hebt kan je zijn gun oppakken en je kan ook vlug nakijken of hij nog kogels heeft in zijn kleren door op het vierkantje te duwen. Dan kwam ik aan de kamer waar ik moest zijn en daar moest ik eerst een code intikken. Heel gemakkelijk en direct kwam ik te weten dat ik direct naar het dak moest om de helikopter te vernielen. Ik nam vlug de wapens en ging. Je bent zeker geen open vizier voor de helikopter omdat je gemakkelijk kan verschuilen achter muren. Maar de helikopter zelf neer te krijgen voor dat hij landt was ook niet gemakkelijk omdat hijzelf genoeg ammo heeft en soms nog mensen laat landen op het dak. Maar deze tweede passage ging goed en vlot. Het enigste wat mij voorlopig een beetje tegen stak was de camera. De camera stond op momenten heel lastig waardoor je eerst nog keek voor je camera goed te plaatsen voor je kon schieten op de helikopter. Maar dat gebeurde enkel bij de momenten waar ik zo snel mogelijk dekking moest zoeken dus zoveel kwam het niet voor. Soms wordt het scherm ook verdeelt in 2 schermen waardoor je dingen meer weet omdat het iets meer zegt over de positie van de vijand. Ten slotte kreeg ik nog een filmpje waar de slechterik toch nog kon ontsnappen omdat hij je dochter Kim gijzelt.

Grafisch ziet er al alles oké uit en vooral de gezichten zijn enorm mooi. Alle acteurs hebben hun uiterlijk en stemmen verleend aan deze game, om de kwaliteit nog verder te brengen. Dat is maar goed ook want acteurs als Kiefer Sutherland zijn onmisbaar in deze reeks. De muziek werd gedaan door de mensen achter de originele muziek van de reeks. Waardoor de sfeer van 24 nog meer in je gezicht wordt gedrukt, wat niet negatief is.

 

Verwachting

Deze demo gaf een goed beeld van wat we mogen verwachten en het zat zeker goed in elkaar. De sfeer was er direct met typische details uit de reeks o.m. de originele stemmen en de muziek. Dit zal een must have worden voor de fans maar ook de fans van actie moeten deze titel in de gaten houden. Het spel verschijnt 10 maart in de rekken.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner