Assassin`s Creed Brotherhood

Assassin's Creed Brotherhood
18/03/2011
19/11/2010
19/11/2010
Action adventure
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Bij de verschijning van het nieuwsbericht moest ik even met mijn ogen knipperen. De nieuwe Assassin`s Creed komt naar mijn mening veel vroeger dan verwacht en misschien wel té vroeg. Ik heb het idee dat het tweede deel pas net uit de meeste consoles verdwenen is en het derde deel nog wel even op zich mag laten wachten. Ubisoft blijkt echter koppig te zijn en heeft de goede verkoopcijfers van het tweede deel natuurlijk opgemerkt. Knal dat volgende deel er dus maar snel uit, is wat ze in Parijs dachten.

Om deze redenen is mijn enthousiasme over Assassin`s Creed Brotherhood niet al te hoog. De game komt nog geen jaar na het tweede deel, dat door mij in één adem is uitgespeeld en kan dus nooit zo veel vernieuwing toevoegen als Assassin`s Creed II deed. Het is dan ook ietwat onduidelijk welke kant Ubisoft met Brotherhood op wil en twijfelachtig of het wel de afsluiting van de trilogie gaat worden. Inmiddels is er wat meer informatie over de game beschikbaar en werpen we een eerste blik op het spel.

Assassin`s Creed Brotherhood zal zich in ieder geval voor een groot deel af gaan spelen in Rome. In Assassin`s Creed II kwam je al in Rome terecht, maar was deze locatie lineair en afgeraffeld. Nu zullen we Rome in haar volle glorie kunnen gaan verkennen en komen locaties als het Vaticaan en het Colosseum in beeld. Het hoofdpersonage is opnieuw Ezio Auditore de Firenze. Ezio zal in dit deel echter meer samen moeten gaan werken met andere sluipmoordenaars en ook assassins gaan trainen. Het zou natuurlijk interessant zijn als dit op een co-op modus duidt, maar hier is nog niets over bekend. In ieder geval borduurt het verhaal verder waar het ge√ęindigd is in deel twee en moet de Orde van de Tempeliers definitief worden verslagen.

De singleplayer moet zo`n vijftien uur speeltijd in beslag gaan nemen. Hierna heb je het verhaal voltooid, maar Ubisoft heeft aangegeven dat de nadruk in Assassin`s Creed Brotherhood op de online multiplayer gaat liggen. Hier komen we zo nog op terug, maar eerst wil ik het hebben over enkele nieuwe wapens en de gameplay elementen die deze wapens met zich meebrengen. Ezio gaat opnieuw samenwerken met Leonardo Da Vinci, die hem voorziet van een aantal nieuwe moordobjecten.

Op de website zien we ten eerste een zeer scherpe ijzeren klauw. Ezio kan deze klauw aan zijn arm bevestigen. Beeld je eens in welke gruwelijke moorden je met dit wapen kunt gaan plegen. Ook kan de klauw van pas komen tijdens het klim- en klauterwerk, waarin Ezio hopelijk nog beter geworden is. Ten tweede is er op het eerste gezicht een onschuldig waaiertje uit die tijd te zien, totdat de scherpe punten je opvallen. Met het waaiertje is een onthoofding waarschijnlijk geen probleem. Als laatste valt een nieuw mes op, het zogeheten Switchblade. Dit is te vergelijken met een vlindermes en kan onopvallend uit Ezio`s mouw worden geklapt.

Naast deze wapens zal de game meer schietwapens gaan bevatten. In Assassin`s Creed II konden we al gebruikmaken van een onopvallend geweer. In de gooiwapens wordt variatie aangebracht door middel van darts. Tot slot komt ook het vliegen terug. Leonardo heeft zijn prototype vliegmachine hopelijk vernieuwd en er een volwaardige vliegmachine van gemaakt. Mocht er iets misgaan, dan biedt een parachute uitkomst. Dit klinkt allemaal erg vet en vernieuwend.

Naast Leonardo Da Vinci gaat Ezio tevens samenwerken met andere prominenten uit het oude Itali√ę, zoals politicus en filosoof Niccol√≤ Machiavelli en de familie Sforza. Hopelijk wordt de singleplayer in Brotherhood geen ondergeschoven kindje. De nadruk wordt nu namelijk op de multiplayer gelegd, terwijl deel √©√©n en twee een fantastische singleplayer hadden. Beide modi moeten genoeg vermaakt gaan bieden. In ieder geval zijn er verschillende studio`s met de game bezig.

Zo werkt Annecy Office voornamelijk aan de online multiplayer in Brotherhood, die zoals het er nu naar uit ziet competitief gaat worden. Hierbij zul je kunnen kiezen tussen verschillende klassen. Deze klassen komen waarschijnlijk als clans terug in de singleplayer en het verhaal. Natuurlijk heeft elke klasse haar eigen specialiteiten, skills en wapens. Waarschijnlijk gaat Ubisoft op de aankomende E3 meer over de game vrijgeven. Over de multiplayer weten we verder namelijk niet veel, behalve dat er wel een bèta gaat komen. Dit is natuurlijk een leuke mogelijkheid om de multiplayer uit te testen.

Verwachting

Hoe leuk het op papier ook allemaal klinkt, Brotherhood komt voor mijn gevoel alsnog te snel. Ook wordt de nadruk in de derde Assassin`s Creed game op de multiplayer gelegd, terwijl deel twee met het open einde juist voor zoveel potentie zorgde qua verhaal. Stiekem hopen we dan ook dat dit een soort tussendeel gaat worden en dat de afsluiting van de trilogie nog een tijd op zich laat wachten. Wel moet toegegeven worden dat het nieuwe wapenarsenaal op papier erg tof klinkt en dat de multiplayer ongetwijfeld hoge ogen zal gaan gooien. Na de E3 weten we waarschijnlijk meer.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner