Assassin's Creed

Assassin's Creed
10/04/2008
14/11/2007
14/11/2007
Action adventure
nee
PlayStation 3, Xbox 360

Eén van de meest gewilde games van het moment is Assassins Creed. Een game met een mix van allerhande games, zoals Splinter Cell, GTA, om er maar een paar om te noemen. Allemaal gebundeld in één magnifiek game. Natuurlijk is er over dit game nog niet veel informatie bekend en stellen veel gamers zich vragen rondom het spel. Als medewerker van GameQuarter kreeg ik de eer om wat rond te snuffelen in toekomst en een preview te schrijven over Assassins Creed in de hoop jullie te kunnen overtuigen om dit pareltje bij de release in huis te halen.

Terug naar de goede oude tijd waarin de pestgeur door de straten walmt. Toen we voor het eerst op de redactie vernamen dat Assassin’s Creed zich ten tijde van de Derde Kruistocht ging afspelen waren wij helemaal in de wolken. Onze vreugde kon niet op en toen we vernamen dat het spel ook speelbaar was op E3 liep het water uit onze mond.

In het spel neem je de hoofdrol van Assassijn Altair. In de Middeleeuwen vormden de Assassijnen een sekte van Islamitische origine. Ze leefden niet onder de mensen, maar eerder teruggetrokken en hadden weinig sociaal contact. Een Assassijn leeft voor zijn werk en is superhard getraind in stealth. Niettemin was de sekte bekend onder de mensen, omdat ze zo zorgvuldig en bedachtzaam tewerk gingen en eigenlijk iedereen onmiddellijk wist dat de Assassijnen hadden toegeslagen als er iemand werd vermoord. In Assassin’s Creed is het jou taak om de opdrachten op een zo sluw mogelijke manier te vervullen. Jij bent dé persoon die tot zoiets in staat is.

Er is één punt waarmee je rekening moet houden en dat is dat je vanaf het begin niet over alle aspecten van over het game beschikt. Zo zal je niet alle moves vanaf het opstarten kunnen gebruiken, maar zal je die moeten verdienen. Assassins’s Creed beschikt namelijk over een learning system waarbij je jouw skills na verloop van tijd kan vrijspelen.

Het hoofddoel van het spel is om op een zo sluw mogelijke manier negen belangrijke personen van het leven te beroven. Hoe je dit zal aanpakken ligt volledig in jouw handen, want men het verhaal niet strikt volgen. Dit is één van de leuke punten aan dit spel want je kunt vrijuit door Jerzuzalem en de omgelegen stadjes rondelopen. Na een verloop van tijd beschik je ook over een paard die je een naam kan geven naar eigen wens. Zoals ik al eerder vermeldde speelt het spel zich af in de Middeleeuwen en dit om precies te zijn in de derde kruistocht in 1191. Dit is natuurlijk heel leuk voor de gamers die houden van deze oude tijd van de mooie huizen, tempels, de gevechten etc. Een tijd waar ons tijdperk in verworven zit.

Het is niet altijd even makkelijk om niet op te vallen, want in veel steden krioelt het van de mensen en juist daar moet je je slag slaan. Wat heel leuk is aan dit spel is dat je overal op kan. Stel dat één van de wachters achter je aan zit dan kan je wat acrobatische moves uit je mouw toveren zodat je op één of ander gebouw staat om de wachter van je af te schudden. Je hebt ook de mogelijkheid om van het ene naar het andere gebouw te springen. Je moet er wel het risico bijnemen dat je het niet altijd haalt.

Een leuk gegeven dat de makers bekend maakten is dat de gevechten nooit hetzelfde zullen zijn. Dit heeft waarschijnlijk ook met het feit te maken dat men zich kan vermommen en de wachters kwijt te spelen door zich te verbroederen in de mensenmassa. Dit wil niet zeggen dat je je in de mensenmassa mengt dat ze zich zullen gedragen. Je moet respect tonen voor de medemensen anders zullen zij jou verraden of je zelf proberen te vermoorden. Dus wees gewaarschuwd, de mensen rondom je heen zouden wel eens wat kunnen tegenstribbelen.

Ubisoft laat ons het water in de mond komen met Assassin’s Creed en heeft al enkele mysterieuze gegevens over het game op het net gegooid. Zo zou Altair een vinger missen en tijdens het game zou men tijdreizende elementen terugvinden. Allemaal gegevens waarop wij nog even moeten wachten. Het game zal op negen november in onze winkelrekken liggen en zowel op de next-gen consoles uitkomen als op PC. Nog even wachten dus vooraleer we het zelf in onze handen zullen krijgen, maar ik weet één ding zeker en dat is dat er veel gamers slapeloze nachten tegemoet gaan.

Voor de mensen die over een HD-aansluiting beschikken zullen omvergeblazen worden van de wonderschone details van Assassin’s Creed. De game ziet er bijzonder sfeervol uit, waardoor het net lijkt alsof je echt aanwezig bent in die (goede) oude tijd. Duizenden prachtige animaties zorgen ervoor dat je jezelf direct thuis voelt in 1191. Wat het verschil betreft tussen de Playstation 3 en de X360 kan men nauwelijks zeggen, want die is er bijna niet. Een leuk gegeven voor de Xbox 360-bezitters is dat deze versie rumble zal bevatten tijdens de gevechten en dat de Playstation 3 eigenaars het hier zonder moeten stellen.

Op E3 is alsnog gebleken dat er geen multiplayerfunctie in het spel verwerkt zit, wat volgens de makers niet echt noodzakelijk is. Ook laten ze op E3 weten dat er geen demo op komst is van deze veel geanticipeerde game. Het is jammer, maar we zullen zien dat in november de winkels overspoeld zullen worden met kopers voor deze game.

Verwachting

Wie veel houdt van sluipen, moorden, en ongemerkt zijn gangetje wil gaan moet absoluut deze topper in wording in huis halen. Alle tijdschrijven en websites spreken vol lof over dit spel en het zal nog eventjes duren vooraleer wij het in huis kunnen halen. Maar eenmaal hij in de rekken ligt moet je die zo snel mogelijk proberen te bemachtigen want het zal je heel wat plezier laten beleven. Ik kan alvast niet wachten om het in mijn Playstation 3 te proppen, maar zal nog wat geduld moeten uitoefenen. Dit wordt dus het moordspel van 2007.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner