Batman: Arkham Asylum

Batman: Arkham Asylum
18/09/2009
28/08/2009
28/08/2009
Action adventure
nee
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Batman is momenteel populairder dan ooit. De recente film The Dark Knight verbrak vele bezoekersrecords en heeft het Batman-universum opnieuw op de kaart gezet. Vreemd was echter dat er in geen velden of wegen een game verscheen op basis van de film. Licentiehouder Electronic Arts heeft hiermee dan ook miljoenen laten liggen. Dit bedrag wordt nu ingepikt door uitgever Eidos, welke op de proppen komt met Batman: Arkham Asylum. Eidos is licentiehouder van de Batman-strips. Ze dachten een mooi gat in de markt op ze vullen door nu aan te komen met een Batman-game van hoge kwaliteit. Zoals het er nu naar uit ziet gaat ze dat nog lukken ook…

Arkam Asylum mag dan wel gebaseerd zijn op de stripreeks van Batman: toch is daar niets van te merken als je het spel zal spelen. De grafische weergave zal realistisch zijn en alles is overgoten met een donker en mysterieus sfeertje. Deze sfeer past perfect bij het verhaal, welke is neergepend door Paul Dini, schrijver van Batman: The Animated Series. Er is sprake van een uitbraak in de Asylum (de gevangenis), wat ervoor zorgt dat alle slechteriken de wereld weer onveilig maken. Dit duivelse plan is opgezet door The Joker zelf, de gevolgen zijn uiteraard catastrofaal. Batman mag het vuile klusje weer oplossen, wat natuurlijk weer basis genoeg geeft voor een complete game. Het verhaal zal echter in de loop van de game vele plotwendingen kennen. Saai zal het daarom hoogstwaarschijnlijk niet worden.

Qua gameplay mag je vooral veel knokpartijen verwachten. Vechten doe je door middel van de knoppen Attack, Stun en Takedown. Hiermee is het mogelijk om vele combo’s uit je mouw te schudden. Verwacht echter geen beat ‘em up-actie à la Street Fighter IV. De combo’s zullen beperkt blijven. Arkham Asylum bevat naast actie ook nog een ander spelelement. Je kunt de verschillende gadgets van Batman namelijk upgraden met behulp van ervaringspunten. Deze punten verdien je door vijanden te verslaan, waarna je uiteraard steeds betere gadgets tot je beschikking krijgt. Elke vijand heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, dus het is aan te raden goed je wapens te kiezen.

Vijanden zullen uiteraard volop aanwezig zijn in de game. Naast de “gewone” vijanden zullen onder andere superslechteriken The Joker, Harley Quinn, Killer Croc en de psychopathische Victor Zsasz van de partij zijn. Uiteraard moet voorzichtigheid worden geboden bij gevechten, je moet altijd proberen je vijand ninja-gewijs (of Batman gewijs?) een kopje kleiner te maken. Stealth zal daarom volop gebruikt moeten worden. Je zult regelmatig moeten proberen vijanden te isoleren en deze op tactische wijze sluw uit te weg te ruimen. Hiermee zal je angst zaaien, wat enkel in jou voordeel werkt. De afwisseling tussen stealth en gewone knokpartijen zullen je zelfs extra ervaringspunten opleveren.

We zouden bijna vergeten dat Batman oorspronkelijk een detective is. Daarom zijn er ook volop puzzels aanwezig in de game. Deze moeten een welkome afwisseling zijn van de actievolle gameplay. Toch zullen de makers er alles aan doen om de snelheid niet uit de game te halen met deze puzzels. Geruchten gaan echter ook de ronde dat je puzzels kunt ontwijken door de verschillende richtingen die te kiezen zijn in het spel. Er is namelijk een zekere mate van vrijheid aanwezig, welke echte puzzel-haters geen excuus moet geven om de game niet aan te schaffen.

Verwachting

Eidos weet met Arkham Asylum op slimme wijze een kwalitatief goede Batman-game op de markt te zetten. De game heeft afwisselende gameplay en een unieke mogelijkheid om wat interessants met het verhaal te doen. De makers hebben dit alvast slim aangepakt door een scriptschrijver in te huren die bekend is met Batman. De game bevat actie, stealth, puzzels en bergen interessante vijanden. Dit alles wordt overgoten met realistische graphics in een donker sfeertje. Het moet wel heel raar lopen wil Eidos niet een leuke game afleveren die goed zal verkopen. Batman: Arkham Asylum zal in 2009 verschijnen op PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner