Beijing 2008

Beijing 2008
09/08/2008
27/06/2009
27/06/2009
Sport
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Electronic Arts UEFA Euro 2008 is het levende bewijs dat videospellen gebaseerd op internationale evenementen kunnen slagen. Ontwikkelaar Eurocom, onder andere bekend van Pirates of the Caribbean: At World's End, is momenteel druk bezig met Beijing 2008 voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Gezien hun weinig indrukwekkende CV zijn wij behoorlijk sceptisch over hoe het eindresultaat eruit zal komen te zien. Gelukkig is één ding alvast wel zeker: de game wordt een stuk beter dan Athens 2004.

Maar ja, dat is voor een dergelijke ontwikkelaar niet echt moeilijk omdat die game werkelijk op alle fronten ondermaats presteerde. De quick-time events waren immers behoorlijk repetitief en de algehele sfeer van de Olympische Spelen was nergens te bekennen. Gelukkig heeft Eurocom alvast aangegeven dat het audiovisuele aspect zijn mannetje staat en de geweldige sfeer van de toeschouwers en de poespas eromheen je niet kan ontgaan. De ontwikkelaar probeert met zoveel mogelijk evenementen – 38 maar liefst – dit zo gevarieerd mogelijk te maken. Kwantitatief is Beijing 2008 dan ook een meer dan uitstekende game, maar kwalitatief gezien houden we ons hart vast.

Want ook in Beijing 2008 zullen de meeste activiteiten niet leuk zijn om te spelen, getuige de beelden en de handleiding die de ontwikkelaar ons gaf. Alle minigames komen over het algemeen neer op timing, precisie en snelle vingers. Pure frustratie wat Eurocom in gamevorm gaat gieten. Zo zullen sporten als hardlopen en zwemmen zenuwslopend zijn door het hersenloze gedruk op de A-en B-knop. Hoe sneller je drukt hoe sneller je hardloper of zwemmer zijn weg zal banen. Aangezien je dit onmogelijk met je duim kan volhouden zullen je wijs- en middelvinger het al snel overnemen, wat vervolgens resulteert in slechtere prestaties omdat je B bijvoorbeeld sneller indrukt nadat je de A hebt losgelaten en vice versa. Ook het werken met de pookjes van je controller lijkt ons behoorlijk lastig.

Slechts een handjevol evenementen lijken goed uit de verf te komen. De kans bestaat dus dat je redelijk snel op Beijing 2008 raakt uitgekeken. Om dat te vermijden heeft de ontwikkelaar veel aandacht geschonken aan zowel een offline- als een online multiplayer. Zo kun je thuis op de bank met drie vrienden in competitieverband met elkaar spelen. Net als bij Mario Party lijkt het ons erg leuk om je vrienden te zien zweten; buttonbashen heeft dus ook weer z’n voordeel in de game. De échte hoofdmoot van Beijing 2008 is echter de ‘Olympic Tour’, waarbij je je eigen land vertegenwoordigt in de 38 activiteiten. Het jammerlijke hieraan is dat geen enkele atleet in de game is verwerkt, niet elk land kent immers een schaatser of een hardloper. Een misschien wel slimme keuze omdat je in de game de attributen van je team (snelheid, kracht etc.) kan verbeteren met punten die je tijdens de activiteiten hebt verdiend. Het modificeren van je personages is zodanig makkelijk dat zelfs de non-gamers eruit zullen komen, aldus Eurocom.

Verwachting

Ik verklapte het al aan het begin van deze preview: Beijing 2008 zal op alle vlakken beter presteren dan Athens 2004. De sfeer zal nu namelijk wél aanwezig zijn en er zullen tenminste een handvol evenementen wél fatsoenlijk speelbaar zijn. Ook door de komst van een heuse multiplayer-modus lijkt het qua kwantiteit wel goed te zitten. Met de kwaliteit ziet het er ook beter uit, maar of we volgende maand er een voldoende aan kunnen plakken durven we niet te zeggen. Wil je echter de sfeer van de Olympische Spelen een keertje meemaken, dan is de aanschaf van Beijing 2008 wellicht wel de moeite waard, aangezien het met de audiovisuele kant meer dan goed zit.

Verwachting

 

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner