Burnout 3: Takedown

Reviewers score:

88

Audiovisueel
85%
Presentatie
85%
Gameplay
85%
Duurzaamheid
90%
  • Snelheid
  • Soundtrack
  • Crashes
  • Sfeer
  • Frustrerend

Race games. De gemiddelde gamer praat over Need for Speed: Underground en zijn vervolg. De oldschool gamer heeft het over Micro Machines en nu met GT4 word er weer sterk aan het realisme gesleuteld. Welnu, ik vraag jullie om dit even helemaal te vergeten, want Burnout 3 is alles, en geen, van dit allen. Wellicht dat sommigen van jullie de game Speed Busters zich nog herinnert. Lekker scheuren, risicos nemen. Dope omgevingen, onrealistisch en vooral veel plezier. Burnout 3 heeft ook deze eigenschappen, dit is slechts een klein gedeelte van de volledige gameplay. Welnu, genoeg intro. This is Stryker, and your listening to Crash FM!

Spanning, het kloppende hart van Burnout3. De auto’s zorgen voor enorme vonken op het wegdek, beschadigingen bij andere weggebruikers en vernieling van de omgeving, maar vooral zichzelf. Als je een takedown maakt pompt het adrenaline door je aders. Een takedown betekend dat je een rivaal flink op z’n figuurlijke bek laat gaan. Zijn auto moet en zal door de lucht vliegen en zich vervolgens te pletter te slaan. Indien je je van een rivaal heb ontdaan. Let dan op, want Burnout3 is snel. Indien je over een goede wagen beschikt race je razendsnel over het asfalt. Het mooie is, dat je niet op een baan racete, maar gewoon door de stad, landwegen, dorpen, bossen en autobanen crost. Hierdoor vormen andere automobilisten ook obstakels, of zorg ervoor dat rivalen tegen ze te pletter slaan.

Het doet je een groot genoegen om een rivaal tegen een olietanker te zien rijden, waarbij een enorme explosie niet achterwege word gelaten. Maar het is niet enkel het laten crashen van je tegenstanders, het winnen van races en het vechten tegen de klok als we het over Burnout3 hebben. Want ook jezelf flink in puin rijden is een van de velen onderdelen. Maar daar later meer over.

Takedowns, ik heb het er al eerder over gehad. Toch dienen deze niet alleen voor het neerhalen van je tegenstanders. Ze vullen namelijk ook je boost op. W00t, boost! Ja, boost. Boost zorgt ervoor dat jij nog sneller bent en dus een behoorlijk grote voorsprong weet te krijgen. Gebruik boost verstandig want ook je rivalen beschikken erover, en zij zijn ook niet vies van een Takedown op z’n tijd. Dus wees op je houden als er eentje aan je bumper kleeft.
Indien je zo’n Takedown maakt zie je je rivaal spectaculair, en in herhaling, chrashen. De onderdelen vliegen d’r vanaf. Je boostmeter is in één keer helemaal vol en zelfs verlengd!

Burnout World Tour, het singleplayer systeem. Dit houdt in dat je op verschillende plaatsen in de wereld missies moet afleggen. Natuurlijk doe je dit niet zonder de nodige wagens. Als extra is er ook een brandweerwagen en F1 race monster vrij te spelen. Om nog maar over een oldschool klasse bak te zwijgen. De singleplayer uit verschillende modes waaronder, Race, Tijdrit, Wegmisbruik en Crash. Of je nou in de VS, Europa of Azië racet. Chaos laat je toch wel achter.

Eerder had ik al het ‘’jezelf laten crashen’’ vermeld. Dit heet dus ‘’Crash’’. Met Crash raas je door het verkeer. Pikt boosts op en ramt jezelf zo hard mogelijk in het vekeer. Na een aantal kettingreacties beschik je over de mogelijkheid om jezelf met auto op te blazen om nog meer schade aan te doen. Volledige explosies en prachtige kettingreacties komen eruit voort. Des te beter de chaos, des te hoger je beloning.

Conclusie

Bezwete handen, snelheid, adrenaline, boost, spanning en sensatie. Dat is Burnout 3. De game grijpt je vast en laat je pas los bij het uitzetten van je Xbox. Alleen of met je vrienden, Butnout 3 is dope. De keiharde actie, stijlvolle crashes en prachtige soundtrack zorgen ervoor dat je de game nog lang niet weg legt. Burnout 3 is in mijn ogen de koning van de racegames. Een genre dat me tot nu amper heeft toegesproken.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner