Burnout Paradise

Burnout Paradise
25/01/2008
Racing
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

De volgende generatie spelcomputers (de Xbox 360 en de PlayStation 3) wordt momenteel gezien als dé generatie met verschillende racegames in huis. Je hebt ze tegenwoordig in alle soorten en maten: realistische, chaotische, futuristische en niet te vergeten flitsende. Het laatste is hetgeen waar je de Burnout-reeks het allerbest aan kunt herkennen, want wat gaan die games ongelooflijk snel. Ook de PS3- en 360-versie zijn hier geen uitzondering op, want wat we hebben gezien van Paradise, de nieuwe telg van Criterion, ziet die game er behoorlijk ... snel uit.

Een leuk feitje is dat Burnout: Paradise de eerste game in de befaamde franchise is die alléén wordt ontwikkeld voor de next-gen spelcomputers. Dit is natuurlijk minder goed nieuws voor de mensen die niet beschikken over deze twee platformen, maar voor de diegene die één of zelfs twee van deze krachtpatsers in huis heeft staan, kan het voor hen ontzettend leuk gaan worden.

Want als een ontwikkelaar zich alleen maar concentreert op ideeën die alleen van toepassing kunnen zijn op slimmere, krachtigere consoles, krijg je uiteindelijk ook een game die van betere technische kwaliteit is. Daarom komt de ontwikkelaar Criterion voor het eerst met iets nieuws: de mogelijkheid om vrijwel overal rond te racen in de stad 'Paradise City'. In deze stad valt van alles te beleven, zoals races, take-down evenementen en ga zo maar door. Het leukste van dit alles blijft echter dat men het voortaan tegen elkaar kan opnemen via Xbox Live of PlayStation Network in één grote stad. Geen gesloten wijken of open bruggen, maar een uitgestrekte spelwereld die helemaal beschikbaar is, voor maximaal acht personen.

Natuurlijk blijven de Take-Downs, oftewel de meedogenloze crashes, niet uit in de game. Alleen zijn ze dit keer heviger, chaotischer en veel spectaculairder dan ooit tevoren. Dit komt vooral door het verbeterde schademodel. Echt alles wat los kan aan je bolide, gaat ook los. Van deuren, ramen, banden tot schroeven, de bedrading en zelfs de motor. Deze taferelen zullen natuurlijk ook weer voor extra Nitro zorgen, waardoor je racemonster er met minstens 350 km per uur vandoor gaat. ’t Blijft kicken.

Als laatst zal het grafisch, in tegenstelling tot Revenge, allemaal een stuk mooier worden. Zo is de belichting aangepakt, zijn de auto’s scherper gemaakt en is Paradise City levendiger dan ooit. Electronic Arts heeft dus hiermee een goede, nieuwe telg in handen, die niet alleen voor meer multiplayer opties gaat zorgen, maar ook het beuken, raggen en slopen naar een hoger niveau tilt. Tel daarbij de leuke functie van de Xbox Live Vision en de Eye Toy-camera op en je hebt niet alleen te maken met een intense game, maar ook een met humor: elkaar zien huilen en joelen is namelijk voor iedere Burnout liefhebber een must.

Verwachting

Als Burnout liefhebber kijk ik niet door een roze bril naar Paradise, maar als ik de nieuwe functies en opties hoor en zie die Electronic Arts ons beloofd heeft, kan ik voorlopig niets bedenken die de game bij de release dwars gaat zitten. Met een uitgebreide spelwereld (die een unieke ervaring als liefhebber oplevert), nóg mooiere crashes, meer multiplayer opties en uitstekende graphics lijkt het erop dat de game de beste van de franchise gaat worden. Liefhebbers van Burnout: Paradise zullen alleen nog even moeten wachten, want Electronic Arts heeft besloten om het product uit te stellen naar 2008.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner