Colin McRae: Dirt 3

Colin McRae: DiRT 3
24/05/2011
Racing
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Ook al is de rallylegende Colin McRae nu al enkele jaren overleden, Codemasters blijft hem eren met de DiRT-serie. Na de succesvolle eerste twee delen was het logisch om ook een tweede vervolg te maken. De release staat pas gepland voor volgend jaar, maar toch konden we al een kijkje nemen van wat we allemaal kunnen verwachten van DiRT 3.

Eerst en vooral heeft Codemasters grondig geluisterd naar de fans van het genre. De grootste klacht was bij velen dat de rally zowat in de vergeethoek geraakte. Het draaide meer om de luchtigere soorten off-road racing en dat zette kwaad bloed bij de rally-fans pur sang. Immers stond de originele Colin McRae Rally garant voor een leuke rally-ervaring. Gelukkig had Codemasters hier oren naar en wisten ze te melden dat de game je ongeveer 60% rally-plezier geeft van het hele spel. Zo komt het rally-gegeven weer op de voorgrond, maar blijft de goede afwisseling van andere off-road events toch behouden.

Daarnaast werd er ook kritiek geleverd het beperkte aanbod van racewagens. Dit assortiment zal uitgebreid worden en elke wagen krijgt geüpgrade physics. Zo zal het op een gravel-ondergrond moeilijker zijn om een goede grip te vinden. Gelukkig kan je bij het nemen van bochten gebruik maken van het gras op de apex (binnenkant van de bocht). Van het moment dat je banden het gras raken, zal je auto onmiddelijk dalen in snelheid waardoor je dit tactisch kan gebruiken bij het driften. Ook zullen er sporen op sommige tracks te vinden zijn, waardoor je de bocht ideaal kan aansnijden.


 

Om je op weg te helpen naar een snellere tijd, voorziet Codemasters weer heel wat hulpmiddelen voor de aspirant rally-piloten. Je kan worden geholpen door een stability assistent, remhulp in de bochten en hulp bij het gas geven in de bochten. Ook is het weer mogelijk om terug te keren in de tijd om die gemiste bochten weer opnieuw te kunnen nemen. Wanneer al deze middeltjes uitgeschakeld zijn, zal de auto moeilijker bestuurbaar zijn en sneller uit balans geraken. Echter blijft de auto controleerbaar. Ook zal het weer invloed hebben op de controleerbaarheid van je wagen. Zo zal het in sommige races sneeuwen waarbij het zicht drastisch verminderd en de baan er enorm glad bij ligt.

Naast de klassieke rally-stages en andere off-road consoorten, zal er een geheel nieuwe discipline aanwezig zijn. Ken Block’s geliefde gymkhana. Hierbij moet je enkele hindernissen overwinnen op een open terrein. Dit stunten vindt plaats op het DC Compound, ook wel bekend als het Battersea Power Station. Naarmate je carrière vordert, zal het speelterrein voor je stunts uitbreiden met meer hindernissen.

Het multiplayerluik zal ook voorzien worden van een update. Zo wordt het eindelijk weer mogelijk om met twee spelers in split-screen het tegen elkaar op te nemen. Op onlinegebied is het weer mogelijk om met acht spelers tegelijk te spelen. De grootste vernieuwing hierbij is het sociale aspect. Het zal mogelijk zijn om dertig seconden durende herhalingen naar YouTube te uploaden. Ook komt er een Facebook- en iPhone-app die ervoor zorgt dat je clans kan beheren en toernooien kan aanmaken.

Verwachting

Met de concentratie op het rally-gedeelte zullen de fans van het eerste uur zich weer helemaal thuis voelen in Codemasters’ DiRT 3. Ook met de toevoegingen van verbeterde physics, nieuwe weerselementen en de Ghymkana-discipline maken deze game weer de moeite om op zijn minst een keer te spelen. Het is nog wachten tot kwartaal twee van 2011, maar we kunnen nu al zeggen dat de game een toppertje zal worden. De game zal uitkomen voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner