De Sims 3: Luxe Accessoires

Reviewers score:

45

Audiovisueel
50%
Presentatie
50%
Gameplay
40%
Duurzaamheid
40%
  • Nostalgie met het vibrerende bed
  • Geen gameplay veranderingen
  • Magere hoeveelheid items
  • Geen interessante toevoeging aan het Sims-universum

Electronic Arts is een wonderlijk bedrijf. Jarenlang stond het bekend als de producent en uitgever van uitgemolken series en gamefranchises. Na vele kritieken gooide EA haar bedrijfsvoering om en ging aan het werk met nieuwe games. Denk bijvoorbeeld aan Mirror’s Edge, Dead Space en meer van dergelijke titels. Maar EA heeft ook vastgehouden aan de oude vertrouwde gamefranchises, met name de sporttitels en de Sims-franchise zijn hier een goed voorbeeld van. Deze laatstgenoemde is waarschijnlijk het schoolvoorbeeld van uitmelkerij, gezien de ontelbare hoeveelheid uitbreidingen. Uiteraard is de Sims-divisie van EA niet te beroerd om nog een paar itempaketten en miniupdates uit toe voeren om fans van de serie blij te houden. Vandaag nemen we De Sims 3 Luxe Accessoires voor jullie onder de loep.

Even voor de duidelijkheid: Luxe Accessoires (in Engeland bekend onder de naam The Sims 3: High End Loft Stuff Pack) is geen echte uitbreiding qua gameplay: het is slechts een itempakket met een bepaald thema. Op het gebied van gameplay zijn er geenszins vernieuwingen te vinden, maar dat was ook niet de intentie ervan. Het zijn vooral nieuwe items die de vernieuwing moeten brengen. Zoals de naam van deze uitbreiding al doet vermoeden, zal het voornamelijk items toevoegen die luxe en stijlvol vormgegeven zijn. Van de allerlaatste elektrische producten tot vreemdsoortige objecten voor je badkamer: zolang er een hoog prijskaartje aan hangt zit het erbij. In totaal gaat het om slechts veertig objecten die voor elke soort kamer geschikt zijn. Een korte rekensom leert ons dat we 50 eurocent per product kwijt zijn, aangezien de uitbreiding een prijskaartje van 20 euro heeft. Een relatief normale prijs als we het vergelijken met downloadable items in de Sims-winkel op internet.

Aangezien de allereerste De Sims-titel tien jaar geleden uitkwam, hebben we hier te maken met een jubileum. Speciaal voor de gelegenheid heeft Electronic Arts een drietal oude objecten (uit de eerste game) opnieuw uitgebracht waaronder het zeer geliefde, maar omstreden vibrerende liefdesbed. Ook een groot aquarium en de legendarische elektrische gitaar uit de allereerste Sims-game zijn van de partij. Een leuke toevoeging voor de mensen die er vanaf het eerste uur al bij zijn, maar echter geen wereldschokkend feit.

De vraag is echter of het wel de moeite waard is om het zoveelste geld-uit-zakken-kloppende-product aan te schaffen binnen de Sims-franchise. Luxe Accessoires voegt absoluut niks toe aan de spelervaring, tenzij je een ongezonde liefde hebt voor virtuele stijlproducten die je Sims als rijke stinkerds doen overkomen. Het is zélfs voor de doorgewinterde Sims-fan van weinig belang om dit product aan te schaffen. Wanneer je dan echt behoefte hebt aan nieuwe items voor in je Sims-huis, koop dan wat virtuele items op internet. Een stuk gemakkelijker: je bespaart je er ook nog een ritje mee naar de dichtstbijzijnde gamesboer. Weer wat gewonnen tijd om te investeren in het verbeteren van je Sims-huis.

Conclusie

We kunnen vrij kort zijn over De Sims 3: Luxe Accessoires. Het is de zoveelste uitbreiding in de serie die niets wereldschokkends doet. Bovendien is het aantal items niet enorm groot en zorgt ervoor dat de keuze voor de speler klein blijft. Wellicht is het slim om jezelf eens dubbel achter de oren te krabben voordat je dit itempakket binnen haalt. Behalve als je een compulsieve verzamelwoede hebt qua virtuele items, of juist je verzameling Sims-games wilt uitbreiden is dit wellicht de koop waard. Maar mensen die niet tot deze twee categorieën behoren kunnen maar beter ver verwijderd blijven van dergelijke itempakketten.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner