Deathmatch Village

Deathmatch Village
niet beschikbaar
ja
PlayStation 3, Vita

Op de PC maakte de Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) de laatste jaren furore met populaire games als Awesomenauts, League Of Legends en DOTA 2. Warner Bros deed een dappere poging het genre naar de consoles te brengen met Guardians Of Middle Earth. En ook de Vita heeft er nu een MOBA bij, genaamd Deathmatch Village.

Waar de meeste MOBA’s zich situeren in een fantasy omgeving, kiest de ontwikkelaar van Deathmatch Village ervoor een aanpak te hanteren die dichterbij aarde is. Deze keer geen orcs en goblins, maar hillbilly’s in het platteland die het uitvechten.

Voor je ten strijde trekt in een MOBA moet je naar goede traditie eerst voorbereidingen treffen. In het dorp bij de arena kun je schietijzers en bommen maken, varkens slachten en je karakters levelen. Dit alles kost tijd en geld, maar het eerste kun je versnellen door middel van olievaten. Olievaten moeten aangeschaft met keiharde pegels, zoals gebruikelijk in een free-to-play game. De olievaten zijn echter relatief duur en moeten in meervoud worden ingeleverd om iets te bereiken. Het principe van microtransacties wordt dan ook snel ondermijnd wanneer de kosten in no time de spuigaten uit kunnen lopen.

Eens de voorbereidingen zijn afgerond is het tijd de arena met een verzoekje te vereren. Tezamen met maximaal vijf andere spelers wordt je op een map gezet, waarin je in 2D elkaar gaat afschieten terwijl je varkentjes verzamelt. De wandelende speklapjes zijn meer punten waard dan elkaar doden, waardoor spelers zich massaal rond de roze viervoeter verzamelen om hem dan mee te sleuren naar hun kar. Bloober Team heeft hier echter niet goed over nagedacht, want de biggetjes spawnen altijd op dezelfde plek, waardoor campen aangemoedigd wordt.

Campen is ook zonder biggetjes de beste optie in Deathmatch Village. Dan hoef je namelijk niet te hannesen met de ontzettend lompe besturing. De boeren rennen en springen alsof ze door pudding zwemmen en bovendien loop en richt je met dezelfde joystick. Jongens! De Vita heeft twee joysticks, het is geen PSP!

Verwachting

Deathmatch Village bevindt zich momenteel nog in de betafase en er is dus nog ruimte voor verbetering. Maar gezien het feit dat de fundamenten van de game al gammel staan heb ik weinig hoop voor de uiteindelijke versie. Zelfs gratis is Deathmatch Village momenteel te duur, want de tijd die je spendeert krijg je nooit meer terug.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Volg redacteur Sil Hendriks op Google+

Reacties

Natascha Huijs op Dinsdag 1 oktober 2013 om 21:35

Nadat ik er zelf nu mijn tijd aan verspilt heb, kan ik je niets anders dan gelijk geven.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner