DJ Hero 2

DJ Hero 2
22/10/2010
Music, Party
ja
PlayStation 3, Xbox 360, Wii

Verleden jaar wist ontwikkelaar FreeStyleGames een frisse wind door de Hero-franchise te waaien. Geen plastic gitaren, drumstellen en microfonen, maar een heuse draaitafel zette zowel de game- als de muziekindustrie op stelten. Alhoewel ondergetekende het zogeheten ‘DJ Hero’ beloonde met een percentage van 84%, was de muziekgame eigenlijk niets meer dan een testproduct.

Een slappe carriére modus, weinig mogelijkheden met freestylen, een onduidelijk menu: facetten die het zonet genoemde ‘testproduct’ kei hard bestempelen. Met DJ Hero 2 gaat de serie volgens de Britse ontwikkelaar pas echt van start. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de diverse en populaire soundtrack. Waar de nummers uit het origineel nog 350 miljoen Youtube-hits trokken, claimt deze sequel al meer dan 1,2 miljard hits. Popsensatie Lady Gaga is hier beslist de grootste aanleiding voor, evenals andere artiesten als Dr. Dre, Metallica, David Guetta en Rihanna.

De laatstgenoemde artiest komt met het nummer ‘Rude Boy’ op de proppen, waarmee we gemakkelijk een vernieuwing uit DJ Hero 2 uit de doeken kunnen doen. Zo mogen er in tegenstelling tot het origineel samples uit het nummer gebruikt worden. Dit betekent dat je ‘Im a rude boy’ in ‘Im rude boy boy boy’ kunt veranderen, afhankelijk van hoe vaak je op de knop drukt. Verder is het mogelijk om op bepaalde freestyle-stukken zelf scratchpatronen in te vullen en kun je op elk moment los gaan met de crossfader. In het eerste deel werd dit vooraf ingesteld en werd je dus beperkt in het freestylen.

Behalve enkele speltechnische verbeteringen bevat DJ Hero 2 een scala aan nieuwe modi. De meest uit het oog springende is nog wel de mogelijkheid om samen met of tegen een vriend te spelen. Wanneer je samen met een vriend speelt, kun je zelfs een andere maat erbij halen die eventueel de lyrics mag gaan voorzien, uiteraard volledig ondersteund met on-screen teksten. Hebben jullie tijdens het indrinken geen zin om te spelen? Geen probleem, aangezien je zo een setlist samen kunt stellen en muziek kunt luisteren zonder dat je het spel hoeft te spelen. Beginnen jullie handen weer te jeuken, dan kun je middels het drop-in drop-out-systeem zo weer inspringen. De gitaar-tegen-draaitafel-modus is overigens geschrapt omdat Freestyle Games hier bijna alleen maar negatieve feedback over kreeg.

Andere modi die de game rijk is zijn Empire Mode, DJ Battle en Accumulator. De eerstgenoemde modus is de hoofdmodus van DJ Hero 2; hierbij maak je namelijk carrière als DJ waarbij je logischerwijs jezelf omhoog moet werken. Verwacht wordt dat deze modus een stuk interessanter zal worden dan die uit het eerste deel. Dit heeft onder andere te maken met  de duidelijkere menu’s, meent FreeStyleGames. Dan hebben we nog DJ Battle, een versus mode waarbij de eerste speler zijn eigen freestyle moet maken die de tweede speler vervolgens feilloos moet naspelen. Bij Accumulator bepaal je zelf wanneer je je verdiende punten inzet, een soort pokerachtig iets dus.

Verwachting

DJ Hero 2 wordt – net zoals Guitar Hero 2 destijds was – een volwaardige opvolger en zal eind oktober de toon zetten voor alle reeds verschenen muziekgames. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de genoemde minpunten uit het origineel in DJ Hero 2 zullen uitblijven. Althans, dat is wat er beweerd wordt en daar zullen we FreeStyleGames op moeten vertrouwen. Mocht dat uiteindelijk vies tegenvallen, ach, dan hebben we in ieder geval die supervette tracklist en het verbeterde freestylen nog.

Reacties

Nicholas Vandenbroeck op Dinsdag 17 augustus 2010 om 12:47

 Ik heb het gevoel dat deze franchise ook op een gouden melkkoe gaat uitdraaien. Net zoals Guitar Hero dat is. Nuja, het lijkt me wel een leuke game om te spelen :)

Sebastiaan Quekel op Dinsdag 17 augustus 2010 om 14:17

Ach, Call of Duty, Guitar Hero, Sims, het wordt tegenwoordig allemaal gemolken. We zijn gelukkig niet verplicht om het te kopen.

Persoonlijk kijk ik wel erg uit naar deze titel; leuke nieuwe features! ;)

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner