EA Sports MMA

EA Sports MMA
19/10/2010
Sport
nee
PlayStation 3, Xbox 360

EA Sports heeft zo ongeveer van iedere populaire sport in de wereld een gamereeks in hun rangen. Met MMA gaan ze nu ook aan de slag met de gevechtsport die voluit Mixed Martial Arts wordt genoemd. Hiermee wil het de concurrentie aangaan met UFC: Undisputed van THQ.

In EA Sports MMA zijn een aantal competities uit de MMA league beschikbaar. De Strikeforce competitie is zeker aanwezig in het spel en deze zal ook de hoofdcompetitie zijn. Welke competities er precies gaan bijkomen is momenteel nog onbekend. Doordat er meerdere competities in de game zitten, kan Electronic Arts uit een grotere vijver vissen wat de vechters betreft. Op dit moment zijn al 32 vechters bevestigd wiens evenbeeld in het spel zullen verschijnen. Of er nog meer gaan bijkomen is nog niet geweten. EA heeft wel verteld dat ze de kwaliteit van de vechters belangrijker vinden dan de kwantiteit. Daarnaast laten ze ook weten dat ze het overwegen om een vrouwen divisie aan het spel toe te voegen.
 
Op de reeds verschenen trailers en screenshots is te zien hoe levensecht de vechters eruit zien. Bovendien is er flink wat bloed en zweet te bewonderen. Alles moet kloppen tot in de details. Dit is niet enkel met de graphics zo, maar ook de manier waarop ze bewegen en vechten is tot in de puntjes aangepast. Hierdoor zal iedere vechter anders aanvoelen en zijn eigen unieke vechtstijl hebben. Voor MMA is men aan het werk gegaan met de Fight Night Round 4 engine. Uiteraard is er flink aan die engine gesleuteld. In MMA kan je niet alleen boksen, maar ook stampen en worstelen. Grote vooruitgang is het feit dat de twee vechters tegelijk kunnen uithalen. Bij Fight Night ging dit niet, omdat de animatie van één slag de andere slag belette.
 
Ook rond de gevechten om heeft men op alle details gelet. Zo zal bijvoorbeeld de scheidsrechter nooit tijdens een match verdwijnen. Erg vaak zal deze man echter niet hoeven op te treden, want er zijn maar weinig regels in de MMA gevechtsport. Naast de scheids zijn de ring girls ook van de partij. Voor de start van het gevecht komen de heren met veel spektakel op. Het commentaar wordt geleverd door Mauro Ranallo en Frank Shamrock. Ranallo is een Canadese commentator die ook de tv-shows van MMA van commentaar voorziet. Shamrock is in het echte leven een MMA vechter en zal naast commentator ook als vechter in het spel aanwezig zijn.
 
 
 
De game zal ook een carri√®remodus bevatten. Daar kan je met een bekende vechter aan de slag gaan of je kan je eigen speler aanmaken. Met de Photo Game Face functie kan je de speler zelfs je eigen gezicht meegeven. Hierbij loop je wel het risico dat je gezicht in het spel flink wordt verbouwd. In je carri√®re zal je dan een heleboel gevechten moeten doorstaan om uiteindelijk in de Strikeforce competitie uit te komen. Er is ook de mogelijkheid om te trainen. Hiervoor kan je wereld gaan rondreizen want de specialiteiten train je in het land waar ze zijn groot geworden. Zo kan je in Brazili√ę aan Jujitsu gaan doen en in Azi√ę kun je in een openluchtschool Muay Thau gaan trainen. Daarnaast is er nog een Amerikaanse boxing gym met ring, een Japanse dojo en een moderne MMA school met een kooi.

Verwachting

EA Sports MMA heeft nog geen vaste releasedatum, maar zal normaal gezien ergens in augustus gaan verschijnen. Het spel zal zowel voor PlayStation 3 als voor Xbox 360 uitkomen. Tot nu toe ziet de game er erg goed uit. Als de gameplay zijn hoge verwachtingen gaat waarmaken, dan belooft het wel een serieuze concurrent voor UFC te gaan worden. Nog enkele maanden wachten dus voor we weten als het spel goed gaat scoren en er weer een nieuwe sport gamereeks van EA Sports is ontstaan.

Reacties

Maxime Caus (GameQ Administrator) op Woensdag 21 april 2010 om 00:04

Inderdaad hopen dat het een geduchte concurrent wordt voor UFC. Altijd goed om een concurrent in een genre te hebben.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner