Fat Princess

Fat Princess
30/07/2009
Strategy
ja
PlayStation 3

Dikke prinsessen van de ene plek naar de andere plek sjouwen. Het klinkt gek en dat is het ook. Feministen zijn fel tegen de komst van de game, het zou namelijk vrouw onvriendelijk zijn. De ontwikkelaar zou net zo goed een schatkist met goudstukken kunnen gebruiken. De ontwikkelaar was verbaasd over de uitspraken en had te melden dat de concept artist van de game zelf een vrouw is. Ik heb het natuurlijk over de aankomende PlayStation Network game Fat Princess.

Jawel, je hebt het in de inleiding goed gelezen. Fat Princess is een game waarin dikke prinsessen de hoofdrol spelen. Natuurlijk hebben de feministen gelijk dat de prinsessen net zo goed schatkisten met goud hadden kunnen zijn, maar zou dat niet een groot gedeelte van de humor weglaten?

Daar kun je lang en breed over discussi√ęren, maar de ontwikkelaar heeft nou eenmaal gekozen voor dikke prinsessen en dat valt niet slecht bij de gamers. In Fat Princess is het de bedoeling om de prinses van de tegenstander gevangen te houden en jouw eigen prinses uit de kerkers van de tegenstander te bevrijden. Om te zorgen dat de tegenstander meer moeite heeft om de prinses te redden, kun je haar eten geven. Hierdoor wordt de prinses dikker, waardoor de tegenstander meer man nodig heeft om de prinses te kunnen dragen. Het klinkt vrij simpel, maar er zal veel tactisch inzicht aan te pas komen. De tegenstander laat jou uiteraard niet zomaar het fort in en de prinses meenemen. Ze zullen je willen vermoorden, vervloeken en alles wat God verboden heeft met je willen doen.

Fat Princess zal met maximaal 32 dappere strijders te spelen zijn en minimaal met acht. Je kunt je strijdertje helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Kaal of paars haar? Blauwe ogen of groene ogen? Mannelijk geslacht of vrouwelijk geslacht? Alles is mogelijk. Kun je geen partners vinden om mee te spelen? Geen probleem, want de AI in de game schijnt erg goed te zijn. Als iemand besluit om midden in het spel de handdoek in de ring te gooien, is de AI altijd gereed om bij te springen.

In de game zullen er vijf verschillende klassen te spelen zijn. De tovenaar, de priester, de bouwer, de boogschutter en de strijder. Elke klasse heeft zoals het hoort zijn eigen specialiteiten. De priester kan teamgenoten genezen en de tegenstanders vervloeken. De bouwer zorgt ervoor dat er hout gekapt wordt om vervolgens deuren en katapulten te bouwen. De bouwer heeft daarmee één van de belangrijkste taken van het team, omdat hij grotendeels verantwoordelijk is voor de status van het kasteel. De strijder heeft een schild dat hij kan gebruiken om mee te verdedigen. Hij zal dan ook de volle aanval moeten kiezen. Zo zie je dat het team goed in balans moet zijn met verschillende klassen, anders zul je snel overrompeld worden en de prinses nooit kunnen redden. Gelukkig is er nog een minimap waar je het overzicht op kunt behouden. Het spel heeft dus een prima concept voor clanwars.

Er zullen verschillende modi te spelen zijn in Fat Princess. Natuurlijk is er de mode waar het allemaal om draait, maar ook team deathmatch en verschillende andere modi zullen beschikbaar zijn. Ook is er een leuke singleplayer om warm te worden voor de online gevechten. In de singleplayer zal je gesteund worden door AI buddies, die slim zullen omgaan met de klassen. De AI helpt je dan ook om dingen te leren voor de online mode, waar het allemaal om draait.

Verwachting

Fat Princess lijkt een heerlijk tijdverdrijf te gaan worden voor iedere gamer die van strategie houdt. De game heeft genoeg humor om je buikkrampen te geven en voor de prijs, die waarschijnlijk rond de vijftien Euro zal liggen, hoef je het niet te laten. De game verschijnt vooralsnog in maart. Wij van GameQuarter kunnen in ieder geval niet wachten op de aankomende PSN-titel. Houd GameQuarter in maart dus in de gaten!

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner