For Honor Alpha

For Honor
14/02/2017
Hack and slash
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

Het is vandaag de dag bijzonder lastig om iets vernieuwends te bedenken qua spelconcept. Het lijkt altijd wel ergens op. Belangrijker is dan wellicht de aankleding. Wat heb je aan verhaal en setting te bieden? Met For Honor probeert Ubisoft het over een andere boeg te gooien. Iconische volkeren worden tegenover elkaar gezet in de strijd om de eer. Een succesformule of een richting waar niemand op zit te wachten?

For Honor is een hack and slash game waarin het vechten met zwaarden over het algemeen centraal staat. Je kunt kiezen uit drie klassen: samoerai, Viking of ridder. Het spel speelt zich af in een middeleeuwse fantasy setting waarin deze drie volkeren terecht zijn gekomen. Elke klasse kent uiteraard zijn eigen voor- en nadelen. Het was aan ons om daar binnen ongeveer 48 uur achter te komen in de gesloten alpha.

Boter-kaas-en-eieren voor professionals

De hack and slash game kan het beste gezien worden als een professionele vorm van boter-kaas-en-eieren. Er zijn drie kanten die je met je wapen kun verdedigen: boven, links en rechts. Dit zijn ook de plekken waar je moet aanvallen. Wanneer beide wapens zich aan dezelfde kant bevinden, wordt er geblockt. Wanneer dit niet het geval is, is het raak. Je kunt hierbij zware en lichte aanvallen uitvoeren. Daarnaast bestaan er ook nog aanvallen waarmee je de verdediging van je tegenstander kan breken of de tegenstander naar achteren kunt duwen. Daarnaast bevat elke klasse zijn eigen specialiteiten. Niet al deze specialiteiten zijn terug te vinden in de één-tegen-één gevechten (zoals specifieke gadgets), maar sommige aanvallen zul je wel terug zien.

Hoewel For Honor uiteindelijk ook een singleplayer zal bevatten, lag de focus van deze beta (bèta) op de multiplayer. Daarin konden drie modi getest worden, namelijk Duel, Brawl en Dominion. Eerstgenoemde zorgde voor een één-op-één gevecht, waarbij de regel van ‘Best of 5’ telt. In telkens een andere omgeving is het aan jou om de ander een kopje kleiner te maken. Dit vergt met name veel geduld, scherpte en een gezonde dosis geluk. De omgeving kan in je voordeel werken. Denk hierbij aan een brandende stapel hout waar je je tegenstander in kunt duwen, of aan een afgrond waar je de tegenstander in kan laten verdwijnen. Door fout te timen kun je het echter al snel zelf zijn die aan het kortste eind trekt, dus het brengt de nodige risico’s met zich mee.

Brawl borduurt verder op Duel, maar zet twee gevechten tegelijkertijd tegenover elkaar. Wanneer je partner zijn vijand heeft afgeslacht, kan hij jou komen helpen. Legt hij echter het loodje, dan zul jij het tegen twee spelers moeten opnemen. Een modus die vooral frustratie oplevert wanneer je partner in crime je telkens in de steek laat.

Dominion biedt met acht spelers het grootste plaatje. Dominion kan het best vergeleken worden met Domination van Call of Duty, waarin je punten moet zien te veroveren. Dit doe je door erin te gaan staan en vijanden erbuiten te houden. Wanneer je alle punten in bezit hebt en de nodige punten hebt verzameld, kun je proberen alle tegenstanders uit te schakelen om zo definitief te winnen. Tijdens dit offensief kan de tegenstander niet respawnen als ze om worden gelegd.

Chaos overheerst

De conclusie die we hebben kunnen trekken, is dat For Honor een goed concept te bieden heeft. Vooral in de één-tegen-één gevechten is de spanning voelbaar. Eén foute keuze kan je je kop kosten. In Dominion komt het spel een stuk minder uit de verf. De chaos is dan teveel (te veel) aanwezig, waardoor je van alle hoeken aangevallen kunt worden. Brawl zweeft tussen de twee modi en zorgt vooral voor enorme euforische, of dramatische momenten. Een middenweg is er niet. For Honor verschijnt in februari voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Wij zijn benieuwd wat voor aanpassingen en nieuwe modi Ubisoft tegen die tijd te bieden heeft.

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner