Ghost Blade HD

Ghost Blade HD
28 februari 2017
niet beschikbaar
nee
PC, PlayStation 4, Switch

Als het op videogames aankomt, ben ik vrij ruimdenkend. Als je me geen games voorschotelt die je enkel met anderen kunt spelen of die me naar een virtueel sportveld brengen, verslind ik bijna alles. Toch zijn er genres die ik zelden voor GameQuarter onder de loep neem, simpelweg omdat ik er niet goed in ben. Bullet hell is een van deze genres, maar toch kon ik Ghost Blade HD’s Switch-port niet laten liggen.

In Ghost Blade kies je uit een van drie schattige animemeisjes, die ieder hun eigen ruimteschip symboliseren. Deze drie schepen besturen identiek en zijn ongeveer even krachtig en snel. Maar dat betekent niet dat het niet uitmaakt welke je kiest. Het verschil zit hem namelijk niet in hun kracht, maar in hun bereik.

Opties

Hetgeen waarmee Ghost Blade zich al op de Dreamcast wist te onderscheiden van diens genregenoten, was het feit dat schepen twee vuurstanden hadden. Met X en A kun je respectievelijk spread shot of focus shot gebruiken, welke beiden eigen voordelen hebben. Spread shot dekt een groot deel van het veld, vooral als je enkele power ups te pakken hebt, maar moet daarvoor wel inboeten aan kracht. Het voordeel is echter dat je zoveel van het scherm raakt, dat je nauwelijks hoeft te letten op waar je vuurt en je kunt focussen op het ontwijken van kogels.

Met focus shot krijg je exact het tegenovergestelde. Jouw schip schiet een absoluut absurde hoeveelheid kogels voor zich uit, waarmee je grote vijanden in no time neer kunt halen. Om alle vijanden te raken dien je echter wel veel te bewegen en moet je het hele scherm in de gaten houden, wat lastiger is dan enkel kogels ontwijken. Een slim mens wisselt daarom on the fly om elke situatie het hoofd te bieden.

Haarscherp

De HD in de titel verraadt het natuurlijk al, maar Ghost Blade HD is meer dan een simpele port van de Dreamcast-release. En dat valt ook wel te zien als je het speelt. Ik voltooide vier levels en was van begin tot eind onder de indruk van de vele visual effects die het scherm vulden en de framerate die stabiel bleef, zelfs wanneer het enorm hectisch werd. Vooral wanneer je in acht neemt dat de game behoorlijk aantrekkelijk oogt. Of het op het grote scherm ook standhoudt moet echter blijken, daar wij enkel in handheld mode mochten spelen, maar het vooruitzicht is veelbelovend.

Verwachting

Switch-fans van Bullet Hell games gaan hun heil ongetwijfeld vinden bij Ghost Blade HD. Zelfs op de meest chaotische momenten loopt de game vloeiend en oogt die prachtig dankzij haarscherpe visuals en allerlei effecten. En het idee van twee vuurmodi werkt zo lekker, dat we voorstellen dat het de nieuwe standaard wordt!

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner