Ghost Recon: Future Soldier

Ghost Recon: Future Soldier
14/06/2012
24/05/2012
24/05/2012
Action, First-person shooter, Stealth, Strategy
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii

Ubisoft’s Ghost Recon serie bestaat reeds een decennium lang. Intussen zijn er reeds acht games op de markt gekomen die wisselend succes kenden. Het is alweer twee jaar geleden dat Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 onze consoles bereikte. We kijken dan ook reikhalzend uit naar wat Ghost Recon: Future Soldier ons te bieden heeft.

Het lijkt erop dat de Russische bevolking steeds voor het kwade wordt aangezien. Na de schokkende scene in Modern Warfare 2, spelen zij ook hier weer een glansrol in het verhaal. Een extremistische groepering van Russische nationalisten wil heel Rusland en omstreken voor zich winnen. Zo hebben ze het gemunt op gebieden als Noord-Europa, het Midden-Oosten en delen van Azië. De hoofdreden om deze gebieden te veroveren, is natuurlijk dat goddelijke goedje genaamd olie. De Verenigde Staten zien dit gebeuren en ja hoor, naar alle gewoonte gaan zij er zich ook eens mee bemoeien.

Het is daar waar het groepje elite-soldaten van Ghost Recon in het verhaal verschijnen. Zelf speel je als Kozak, een Amerikaans met Russische roots en tevens leider van een team Ghost Recons. Zoals de titel reeds doet vermoeden, zijn zij uitgerust met de nieuwste snufjes op technologisch vlak. De grootste vernieuwing daarbij is de camouflage-technologie. Dit keer hoef je jouw gezicht niet meer in te smeren met vuiligheid, maar de technologie zorgt ervoor dat je volledig onzichtbaar bent. Hiermee kan je het verloop van het spel grondig naar je hand zetten. Als een ware Sam Fisher kan je de vijanden onopgemerkt besluipen of toch voor de run&gun-methode gaan.

Toch moet de bemerking gemaakt worden of deze onzichtbaarheid niet wat te krachtig wordt. Zeker als je weet dat deze ten teallen tijde kan ingezet worden. Gelukkig zijn enkele vijandelijke soldaten uitgerust met een warmtesensorcamera, waardoor het altijd mogelijk is je te spotten. Ook wanneer je te snel beweegt, neemt de onzichtbaarheid af en zal de vijand je te grazen nemen. Deze onzichtbaarheidstechnologie zal ook beschikbaar zijn in multiplayer.

Daarnaast beschikt de game over andere nieuwe elementen zoals het cover-systeem dat overgeërfd is van Splinter Cell: Conviction. Wanneer je in een verhitte situatie verzeild bent geraakt, moet je steeds van dekkingsplaats wisselen. Elke schuilplaats die je aandoet, wordt aan flarden geschoten. Gelukkig sta je er in deze situaties niet alleen voor. Jouw teamleden hebben een heuse A.I.-upgrade ondergaan en weten perfect wat ze moeten doen als ze er alleen voor staan. Weg dus met dat micromanagement. Via de CrossCom wordt ook weergegeven welke vijanden je teamgenoten in het vizier hebben, zodat je gerichte aanvallen kan uitvoeren.

Elk lid van het team is ook voorzien van een specialisatie. In Future Soldier heb je de keuze tussen vier klassen. De Engineer die zichzelf beschermt door EMP-granaten, waardoor hij onzichtbaar wordt voor CrossComs. De Commando is de soldaat op de eerste vuurlinie. De Sniper maakt de vijand vanopvanaf een veilige afstand koud. De klasse die het team compleet maakt is de Dog. Dit is een robot die een spervuur van kogels door de borstkassen kan jagen en zelf maar moeilijk het loodje legt.

Nadat je de complete verhaallijn hebt uitgespeeld, die ongeveer een tien à vijftien uur gaat innemen, kan je aan de slag in coöp-modus. Hierin kan je het hele verhaal opnieuw beleven, maar dan met drie menselijke spelers die op elke gegeven moment bij het spel kunnen toegevoegd worden. Ook de online multiplayer-modus zal een fikse update krijgen ten opzichte van vorige games. Zo zal er strijd geleverd worden tussen twee teams van telkens zes spelers.

Wanneer je nog geen ervaren shootergamer bent, zorgt Ubisoft voor de Link-Up methode. Hierdoor kan je je laten vergezellen door twee andere gamers die reeds veel meer ervaring hebben. Zo word je beschermd langs elke kant en is de kans kleiner dat je op een domme manier een kogel door je hoofd krijgt. Niet alleen de nieuwkomer heeft er voordeel bij, ook de veteraan. Hij krijgt hiervoor exclusieve voordelen en meer experience dan normaal.

Verwachting

Met Future Soldier lijkt de Ghost Recon serie een nieuwe weg in te slaan. Het tactische aspect lijkt meer en meer plaats te maken voor een ervaring volgestouwd met actie. Overigens maak ik me zorgen over de uitbalancering van het spel door de onzichtbaarheidstechnologie. Als ze dit goed uitwerken en wanneer de beloftes die ze maken op gebied van A.I. kloppen, kan deze game nog wel eens voor een aangename verrassing zorgen. 

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner