Gran Turismo 6

Gran Turismo 6
06/12/2013
Racing, Simulation
ja
PlayStation 3

Na het uitstelfestijn dat Gran Turismo 5 was, had ik er een hard hoofd in dat deel zes op de beloofde datum zou verschijnen. Op Firstlook heb ik echter de game mogen spelen en heb ik mijn mening moeten bijstellen. Gran Turismo 6 zag er zo goed als af uit en speelde geweldig, al deed ik dit niet.

Ik ben 22 en heb nog altijd geen rijbewijs, vooral omdat ik al mijn geld aan games en goodies spendeer en het voorgenomen rijbewijs daardoor telkens uitstel. Als mijn rijstijl in Gran Turismo 6 enige indicatie is van wat ik achter het stuur presteer, is dat wellicht ook maar beter.

Om de game te spelen moet ik namelijk in een pod plaatsnemen met een stuur en pedalen. Het duurde al even voor ik door had dat links remmen en rechts gas geven was, maar zelfs dan wist ik zelden op het asfalt te blijven. Hoe graag ik ook mijn wanprestaties zou willen afschrijven aan de game, Gran Turismo bestuurt geweldig, ik helaas niet.

Het parkoers waarop we in de demo mochten racen oogde zoals we van de serie gewoon zijn geweldig. Geweldig moet hier wel relatief gezien worden, want het is net-als-Gran-Turismo-5-geweldig en niet het next-gen-maar-dan-op-een-PlayStation-3-geweldig waar iedereen op hoopte. Kanttekening hierbij is wel dat het beeld op zeldzame momenten gebreken ging vertonen. Het begon even te haperen of vertragen. Deze momenten waren gelukkig zeldzaam, en met nog bijna drie maanden om dit te patchen heb ik er alle vertrouwen in dat we de typische Gran Turismo-kwaliteit voorgeschoteld zullen krijgen.

Ondanks het feit dat de Gran Turismo-kwaliteit aanwezig zal zijn, zit niemand te wachten op een veredelde uitbreiding van GT5. Audiovisueel is de game niet echt een stap vooruit en dus moet de mosterd ergens anders gehaald worden. En die mosterd komt deze keer van de physics engine. Gran Turismo is altijd synoniem geweest aan racesimulator pur sang, maar met het zesde deel is het realisme nog verder opgevoerd. Zelfs een minuscule fout zorgt ervoor dat je onverbiddelijk in de grindbak terechtkomt en je dus meteen die eerste plaats op je buik mag schrijven Daar hou je van, of je speelt Burnout. Gran Turismo 6 streeft wederom naar perfectie, en deze keer waarschijnlijk zonder uitstel.

Verwachting

Op wat kleine schoonheidsfoutjes na konden we Gran Turismo 6 nu al in volle glorie aanschouwen. En die glorie zal ongetwijfeld dit jaar zorgen voor klamme handjes en piepende stemmetjes van autofanaten. Zelfs al heb je niets met auto’s en moet je zelfs nog je rijbewijs halen, dan nog is Gran Turismo 6 een titel om naar uit te kijken. Ik doe het in ieder geval wel! Maar ik speel met wel mijn gamepad.Volg redacteur Sil Hendriks op Google+

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner