Grand Theft Auto: San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas
10/06/2005
29/10/2004
10/06/2005
Action
ja
PC, PlayStation 2, Xbox

Grand Theft Auto, een naam verbonden aan enorm succes, revolutie, rechtzaken en vette fun. Het eerste (3D) deel heeft de fatsoenrakkers van frustratie al tegen de muur doen lopen, Vice City gaf een duwtje extra en zelfs met de andere games wist Rockstar altijd hoge ogen te gooien in de publiciteitsschaal. Het feit dat men eindelijk eens flink rond kon kloten zonder er fisiek voor te worden gestraft leek bij iedere gamer een succes te zijn.

Vrijheid een een groot punt in het GTA-genre. Daarnaast wisten de games ook een bepaalde sfeer over te brengen, wat in de ogen van iedere gamer een zeer belangrijk punt is. Vooral de laatst uitgekomen Vice City wist een hybride neer te zetten van Miami Vice, Scarface en de jaren 80 feel inclusief de waanzinnige soundtrack. GTA laat je vrij is wat je wilt. Smerisje-pesten, oma'tje schoppen. Mafia-baasje neerschieten, noem het maar op. Zolang het maar een beetje grof of onrechtvaardig is.

Grand Theft Auto San Andreas, waar deze Preview volledig over zal gaan, zal deze sfeer voortzetten in een setting die vooral de jaren 90 afspiegeld. De tijd van de gangstah's, de Brotha's, nice babes met dito gevormde boobs en booty en een gevoel van alles kan en alles mag in de zonovergoten steden zoals de fictieve San Andreas. Bossen liggen voor je open, en bergen om te oversteken, platteland om te verbouwen ( letterlijk ), of genieten in de grote stad.

Carl Johnson, de naam zegt me niets, maar het verhaal draait allemaal om hem. Na het overlijden van zijn broer in een tragisch ongeval, verlaat onze Carl zijn getto. Hij brak alle banden met familie en vrienden tot hij te horen krijgt dat zijn moeder ook overleden is. Er zit dus niets anders op dan terug te keren naar z'n vroegere omgeving, waar om snap ik niet, maar ach. Daar aangekomen constateert hij dat het daar allesbehalve goed gaat. Zijn oude bende, The Orange Grove Family, wordt verscheurd door rivaliserende bendes en interne ruzies. Het is dus nu aan Carl op orde op zaken te stellen, zodat rust kan terugkeren naar de ghetto ( yeah, like, for sure ). Hij moet vrienden maken met oude vijanden en nieuwe vijanden van oude vrienden.

De game speelt zich dus ook niet meer af in de jaren 80 ( GTA: Vice City ), want hiphopbeats en dancemuziek verwelkomen je wanneer je een voertuig instapt. Welcome to the 9-ties! San Andreas is niet zomaar een stad, maar een volledige staat die bestaat uit drie verschillende grote steden: San Fierro, Las Venturra en Los Santos. Alledrie de steden hebben hun gelijkenissen met echte steden zoals San Francisco, Las Vegas, en Los Angeles. Elke stad komt in omvang aan de gelijke van Vice City, maar de drie steden hangen deze keer niet aan elkaar vast, dit keer heeft men niet voor eilanden gekozen (GTA: III ), zodat je niet zoals in de voorgaande games een brug moet oversteken of een bootje moet pakken, om bij het andere gedeelte te geraken. Elke stad heeft een bepaalde kenmerk. Zo zal San Fierro ( San Francisco ), bestaan uit veel heuvelachtige omgevingen, waar je met je voertuigen doorheen zal moeten racen. In Las Venturra komt het erop neer om gebouwen te kopen en ze daarna ook te beheren. Hier zal je hoogstwaarschijnlijk ook een gokje kunnen wagen in één van de talrijke casino's of een duik nemen in één van de velen clubs. Ook het aantal toegankelijke gebouwen werd omhoog gekrikt. Er is sprake van tientallen gebouwen die elk een aparte functie bevatten. Om het realisme een extra ruggesteuntje te geven, moet je ook, zoals in het echte leven, eten. ( Deze functie beval mij niet echt. ) Eet je te vet, dan wordt Carl zichtbaar dikker en slomer. Wie de overtallige kilootjes eraf wil of gewoon wat wil trainen om de conditie te verbeteren zal de plaatselijke gym moeten bezoeken.

Wie niet graag rondloopt moet het zich gemakkelijk maken in de tientallen auto's, vliegtuigen, boten, brommers, moto's en ... fietsen. Op enkele screenshots kan je alvast een BMX-fiets zien en er zullen ongetwijfeld nog enkele andere modellen rondrijden in San Andreas. Om vooruit te komen met de fiets zal je sneller op een bepaalde toets moeten bashen.

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner