Green Day: Rock Band

Green Day: Rock Band
08/06/2010
Music, Party
ja
PlayStation 3, Xbox 360, Wii

2010 lijkt het jaar van de Amerikaanse punkrock band Green Day te worden. Optredens op het Nederlandse Pinkpop eind deze maand en het Belgische Rock Werchter ten tijde van het WK vormen hier slechts een kleine aanleiding voor. De echte reden ligt bij de lancering van Green Day: Rock Band volgende maand: een muziekspel dat voor de volle 100% is gebaseerd op het werk van de drie rockers.

De Rock Band-serie van Harmonix mag hiermee de twee editie verwelkomen waar een bepaalde rockband in de kijkers wordt gezet. The Beatles gingen de punkrockers voor, die door menig gamejournalist uitstekend werd ontvangen. Sublieme visuals, talloze extra's en natuurlijk tijdloze liedjes zorgden ervoor dat het spel thuishoorde in het rijtje van beste muziekspellen ooit verschenen. Dergelijke richtlijnen staan klaar voor Green Day: Rock Band.

Net zoals de bandleden van The Beatles worden de muzikanten van Green Day, aldus Billy Joe Armstrong, Mike Dirnt en Tre Cool, zo authenthiek mogelijk weergeven. Niet alleen ontkom je niet aan de met make-up bedekte ogen van de Amerikanen, maar krijg je ook hun welbekende capriolen bij de concerten te zien. De game maakt immers gebruik van motion-capturing, wat inhoudt dat alle gemaakte bewegingen in het spel nagebootst worden.

In tegenstelling tot andere muziekspellen met een band in de hoofdrol, zoals Guitar Hero: Metallica, is er bij Green Day: Rock Band niet specifiek voor nummers gekozen. Nee, in plaats daarvan zijn er juist volledige albums in het spel verwerkt. Dit is vooral zo gedaan om de carrière modus een innovatieve twist te geven. Elk album - in totaal drie - is aan een bekende locatie gebonden. Zo spelen ze American Idiot op National Bowl in Engeland, waar hun live DVD is opgenomen. Dookie in The Warehouse, waar ze speelden toen ze nog onbekend waren. Het onlangs verschenen 21st Centure Breakdown wordt vertegenwoordigd in het Fox Theatre in California, waar ze laatst een spetterend optreden hebben gegeven. Alle locaties zijn in detail nagemaakt, inclusief het stage-divende publiek.

Normaliter zou het hierbij blijven, maar Harmonix wil de band echt in het daglicht zetten door zelfs de kleine dingetjes bij de game te betrekken. Hieronder vallen bijvoorbeeld de tatoeages, die je bij bepaalde nummers juist wel of niet ziet omdat ze die toen wel of niet hadden. Dit is slechts een klein voorbeeld van hoeveel je straks te weten komt over de Amerikaanse punkrock band. Want zoals het een muziekspel betaamt, zullen er vele extra's, waaronder video's, foto's en ander band-materiaal, de revue passeren.

In totaal bevat Green Day: Rock Band een selectie van 47 nummers. Logischerwijs niet alleen uit de drie genoemde albums, maar ook een handjevol toppers uit andere elpees. Nummers als Know Your Enemy en 21 Guns zul je overigens wel moeten kopen, omdat deze al reeds beschikbaar zijn gesteld voor de originele Rock Band-games. Voor tien euro kun je overigens alle nummers uit Green Day: Rock Band overzetten naar andere Rock Band-games. Andere oude facetten, zoals de driepersoons zangfunctie en de uitdagende Challenges, zijn ook weer hier van de partij.

Verwachting

Green Day: Rock Band verandert niets aan de formule van de muziekserie, maar dat is in dit geval niet nodig. Liefhebbers van de Amerikaanse punkrock band zullen ongetwijfeld een goede aankoop doen met deze nieuwe Rock Band-game. Niet verwonderlijk; met de beste Green Day-nummers, realistische visuals en exlusieve extra's ontvang je een waardevol verzamelingsstuk voor je spelcomputer.

Reacties

Kurt Brunenberg op Donderdag 6 mei 2010 om 17:55

Werken Rock Band spellen nu ook met de instrumenten van Guitar Hero? Dan haal ik hem zeker.

Christopher Profil op Donderdag 6 mei 2010 om 20:06

Ik hou niet echt van Greenday en 60 euro betalen voor een band vind ik te veel.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner