Guitar Hero: Aerosmith

Guitar Hero: Aerosmith
17/10/2008
26/06/2008
26/06/2008
26/06/2008
26/06/2008
Music
ja
PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 2, Wii

Eén van de bands die de term hardrock op de kaart heeft gezet is de bekende Amerikaanse groep Aerosmith. Een hoop van de songs van deze oude rotten in het vak zijn wereldberoemd en zijn zelfs bekend bij mensen die nog nooit van de naam Aerosmith hebben gehoord. Denk hierbij aan songs zoals de ballad Dream On en het legendarische Sweet Emotion. Nu, nadat ze in 2001 met de game Quest for Fame waren gekomen, komt er een nieuwe game die geheel om de band draait. Dit is Guitar Hero: Aerosmith, die deze zomer in de winkels moet verschijnen.

Guitar Hero: Aerosmith is officieel gezien het vijfde deel in de populaire Guitar Hero serie en draait, zoals ik in de inleiding al aangaf, geheel om de band Aerosmith. In de game zul je plekken bezoeken die in de dertig jaar dat de groep nu bestaat belangrijk zijn geweest. Zo zul je de Nipmuc Regional High School bezoeken, waar de band zijn allereerste optreden gaf, en zul je uiteindelijk terecht komen in de Super Bowl in het jaar 2001. Natuurlijk zul je in de game niet al meteen bij de eerste set een lied uit hun latere carrière kunnen spelen, maar zul je eerst het vooral moeten doen met hun eerdere songs. Naarmate je verder in de game komt zul je meer recente songs van de band vrijspelen. Daarnaast zal de game de nodige gitaristen uit Aerosmith bevatten om mee te spelen. In het begin van de game zul je enkel met Joe Perry aan de slag kunnen, maar verder in de game zul je ook Tom Hamilton en Brad Whitford kunnen vrijspelen.

Tevens hebben de leden van Aerosmith, zoals in Guitar Hero III het geval was met onder andere Slash, hun bewegingen geleend aan de game. Dit betekent dat de grote mond van Steven Tyler ook echt beweegt zoals het hoort en Joe Perry zijn eigen trucjes zal uithalen met de gitaar. Helaas is het wel zo dat de game nog steeds loopt op de Guitar Hero III engine en er dus geen extra effecten aan zullen zitten naast de effecten die al in de oorspronkelijke Guitar Hero III zaten. Hoewel dat uiteraard niet erg is, aangezien die engine nog steeds prima is en daarnaast doet de cartoony look Steven Tyler en kornuiten goed. Hierdoor kunnen karaktereigenschappen namelijk nog verder uitvergroot worden. Gevolg is dat de mond van Tyler net eventjes iets groter is dan in het echt, voor zover dat al mogelijk is.

Voor deze game heeft Neversoft ook niet bepaald gesleuteld aan de kerngameplay. Hierdoor werkt de game in principe nog steeds hetzelfde als de vorige Guitar Hero game en zul je dus als trouwe fan niks gaan missen als je de game speelt. Echter zijn er wel enkele subtiele aanpassingen gedaan aan de game. Zo zal de game de hammer-on en pull-offs weer iets strenger gaan beoordelen en zal de game qua moeilijkheidsgraad zijn gedaald ten opzichte van Legends of Rock, wat volgens sommige reviewers toch net iets te lastig was. Echter is er ook een iets grotere aanpassing gedaan in de modi van Guitar Hero: Aerosmith. Je zal namelijk bij de keuze uit carrière-modus geen toegang meer hebben tot een coöperatieve carrière. Een gemis voor degenen die graag met een vriend de carrière doorspeelden, maar volgens Neversoft is dit gedaan om de reden dat co-op career niet paste in het verhaal. Gelukkig zulle alle andere in Guitar Hero III aanwezige modi wel van de partij zijn.

Een vraag die bij vele fans van Guitar Hero omhoog kwam bij de aankondiging was of het niet erg eentonig werd met slechts Aerosmith. Voor diegenen is er goed nieuws. De game zal namelijk niet alleen maar nummers van Aerosmith bevatten. Hoewel nog altijd zestig procent van de songs van Aerosmith is, waarvan bij sommige de gitaar en zang opnieuw zijn opgenomen, bestaat het andere gedeelte uit bands die ooit eens als openingsact voor de band hebben gediend of als inspiratie voor Aerosmith diende. Zo zul je het bekende ‚ÄúAll The Young Dudes‚ÄĚ van Mott The Hoople en ‚ÄúComplete Control‚ÄĚ van The Clash terugvinden in de tracklist. Tevens zullen nummers van onder andere The White Stripes, Lenny Kravitz en Deep Purple in de game terug te vinden zijn. In totaal zal de tracklist uit meer dan veertig songs bestaan.

Verwachting

Guitar Hero: Aerosmith lijkt een geslaagde game te worden in de al zo goede reeks Guitar Hero games. Hoewel de gameplay misschien meer van van hetzelfde kan lijken door de weinige aanpassingen en het schrappen van de co-op career modus, is dat hier niet echt een punt. Immers, de gameplay van de Guitar Hero franchise staat al vijf games lang sterk op zijn benen. Daarnaast lijkt het heel leuk te gaan worden om in de voetsporen van de legendarische band Aerosmith te steppen en belooft de motion capture ook veel goeds. Het enige probleem zit zich waarschijnlijk in de songlist, want misschien is die net iets te kort en zijn de songs te makkelijk voor menig Guitar Hero fan, maar dat is slechts een smet op wat, volgens mij, een prima muziekgame kan gaan worden. Tel daarbij nog eens op dat de game waarschijnlijk voor een redelijke prijs in de winkels komt te liggen in juni en je hebt een game die voor iedere Guitar Hero III bezitter die tevens fan is van Aerosmith een goede aankoop zou zijn.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner