Guitar Hero III: Legends of Rock

Guitar Hero III: Legends of Rock
12/11/2007
28/10/2007
28/10/2007
28/10/2007
28/10/2007
Music
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 2, Wii

Paint it Black van The Rolling Stones, Cult of Personality van Living Colour: het zijn nummers die iedere echte liefhebber van het genre zonder probleem mee kan blèren. Met de Guitar Hero-franchise gaan uitgevers Red Octane en Activision nog een stapje verder: speel op je gitaar als een volleerd rocker!

Dat is althans het idee achter Guitar Hero. En je moet toegeven dat het concept simpel is maar de uitwerking zo goed dat het een uitdaging is voor de èchte gamer en dat de nummers die je kunt spelen op een zodanig niveau zijn dat je niets liever wilt. Het concept luidt als volgt: men neemt in zijn of haar hand een speelgoedgitaartje met een luttele vijf knoppen en drukt deze in op het juiste moment. Wanneer je deze precies moet indrukken, staat allemaal aangegeven op je beeldscherm. Het concept klinkt niet alleen simpel, maar ook goedkoop.

Gelukkig is de uitwerking ervan al een stuk beter. Niet alleen kun je op vier verschillende niveau's to the chest rocken (easy, medium, hard en expert), de uitwerkingen van de nummers zijn subliem. Als je ziet hoeveel mensen het fenomeen Guitar Hero kennen, het wel eens gespeeld hebben of anders een filmpje hebben gezien, ben je er al meteen van overtuigd: dit is een kaskraker van jewelste, waar Activision en Red Octane een leuke cent aan kunnen verdienen.

De game is uitermate geschikt voor iedereen die beschikt over een flink doorzettingsvermogen, gevoel voor maat en snelle vingers. Dat dit een muziekgame is die zelfs voor hardcore gamers leuk kan zijn, is dus een feit. Een groot deel van de casual gamers kan echter flink teleurgesteld worden. Natuurlijk zullen er ook nummers inzitten waar je minder voor hoeft te oefenen, maar de filmpjes die we tot nu toe hebben kunnen bekijken, schrikken zelfs mij, iemand die enorm uitkijkt naar het derde deel van Guitar Hero, af.

Terwijl je de filmpjes bekijkt, probeer je de nummers met je luchtgitaar mee te spelen , maar de snelheid is zo immens dat het je (nog) niet wil lukken. De gameplay, iets wat je ook wel gecontroleerd buttonbashen kunt noemen, is wel geschikt maar zal dus niet geschikt blijven voor het grote publiek.

Gelukkig zijn er nog talloze dingen die mij ervan overtuigen dat Guitar Hero 3 weer een hartstikke leuke game gaat worden. Er zijn namelijk verscheidene goede vernieuwingen aanwezig. Dit deel is het eerste deel waarin je het online en in een multiplayer kunt opnemen tegen elkaar en ook de nieuwe gitaar waarop je gecontroleerd op kunt buttonbashen, ziet er fijn uit. Daar komt nog eens bij dat je nu eindelijk met een draadloze gitaar los kunt gaan, en voor de liefhebbers zijn er zelfs faceplates van het gitaarmerk Gibson beschikbaar om het feest compleet te maken. Je kunt zelfs tegen betaling extra nummers downloaden!

Tevens zijn de beelden weer om van te smullen. Je let voornamelijk op de knoppen die je moet indrukken, maar als je tijd hebt om de achtergrond te bekijken zie je een stel leuke muziekmakers die de spreekwoordelijke pan uit rocken. De special effects die je kunt krijgen bij een goeie solo of een stuk wat je foutloos speelt, zien er ook weer flitsend uit. Wel moet erbij op worden gemerkt dat de geluidseffecten die hierbij horen, in de filmpjes een tikkeltje te hard waren, maar dit mag de pret niet drukken.

Verwachting

Met Guitar Hero III kan de pret weer beginnen. De sound zit goed in elkaar, en met extra nummers die te download aangeboden zullen worden hoef je je hier geen zorgen over te maken. Met Neversoft als ontwikkelaar zijn er verscheidene vernieuwingen toegevoegd die, mits goed uitgewerkt, alleen nog maar een positieve invloed zullen uitoefenen op Guitar Hero. Op 26 november verschijnt het spel, en kort daarna zul je een review kunnen lezen op GameQuarter, maar ik durf nu al te zeggen dat dit een fantastische game gaat worden!

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner