Homefront

Homefront
15/03/2011
Action, First-person shooter
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

De wereld raakt langzamerhand uit de financiële crisis en economen laten zo nu en dan weer iets positiefs horen. Anderen onderzoeken de oorzaken van de crisis en proberen zo een volgende crisis op de wereldmarkten te voorkomen. Dit lijkt de inspiratie van de game Homefront te zijn geweest. In Homefront zijn de Verenigde Staten van Amerika namelijk wederom geteisterd door een economische depressie. Andere wereldmachten hebben hiervan geprofiteerd. Onder deze wereldmachten vallen in het jaar 2027 ook de verenigde Korea`s. Het ooit zo arme en van de buitenwereld afgesloten Noord Korea, is nu veranderd in een gevaarlijke wereldmacht.

Homefront is een first person shooter die volgend jaar moet worden gereleased. De game wordt ontwikkeld door Kaos Studios en uitgegeven door THQ. THQ lijkt hiermee de concurrentie aan te gaan met Activision en de Call of Duty-serie, want Homefront is een zeer ambitieus project. Dit begint eigenlijk met het verhaal. Zoals eerder vermeld speelt de game zich in 2027 af. Amerika is niet meer de supermacht die het altijd geweest is. Noord Korea, dat we nu nog kennen als een communistisch en armzalig land, is op dat moment uitgegroeid tot de supermacht die de Verenigde Staten nu zijn. Het land is verenigd met Zuid Korea en heeft haar leger aangepast aan de huidige tijd. Dit leger is zelfs opgewassen tegen het ooit zo gevreesde leger van de Amerikanen.

Het komt erop neer dat Korea de Verenigde Staten aanvalt en de oorlog wint. Vervolgens komen de Amerikanen voor hun land in actie en ontstaan er overal groepen rebellen die de strijd aan durven te gaan met de moordlustige Koreanen. Dit scenario is erg interessant en origineel. Het verhaal wordt in-game verteld en belooft dezelfde intensiteit die we van de Call of Duty-serie gewend zijn. De ontwikkelaars hebben aangegeven dat zij de gruwelen van een oorlog zo realistisch mogelijk over willen gaan brengen. Kern- en gaswapens zullen hierin ongetwijfeld een rol gaan spelen, helemaal gezien de gestoorde Koreanen die vandaag de dag al roepen dat ze over een kernwapen beschikken.

De vergelijking met Call of Duty is nou al twee keer gemaakt, maar Homefront wil zich op bepaalde punten juist gaan onderscheiden van deze game. Zo moet het verhaal een grotere rol gaan spelen. De ontwikkelaars willen dat je meegezogen wordt in het verhaal en gevoel krijgt bij de verschillende personages en het leven van een rebellenstrijder. Waarschijnlijk wordt het verhaal op een BioShock-achtige manier op je overgebracht. Qua graphics ziet het spel er tot nu toe al erg goed uit. Vooral de scènes met vuur vallen op tijdens de actievolle video`s die naar buiten zijn gebracht.

Een ander aspect waar de nadruk in Homefront op wordt gelegd, zijn de voertuigen. Tanks, artillerie, helikopters, vliegtuigen, je zult ze allemaal meerdere keren tegen gaan komen. Dit is ook het geval in de online multiplayer. Hierover bestaat bij ons nog enige onduidelijkheid, want Homefront lijkt de nadruk tot noch toe op de singleplayer te leggen. Toch wordt er ook gewerkt aan een multiplayer die enkele nieuwe elementen bevat. Zo zullen grootschalige gevechten de overhand hebben. Niet met acht tegen acht, maar met zestien tegen zestien man vechten is straks mogelijk.

Naar de verwachting zullen voertuigen ook in de online multiplayer zitten en bevat het spel kill streaks. Daarnaast leent Homefront een element uit Killzone 2. Na een potje Ground Control, waarbij drie verschillende punten moeten worden veroverd, kan er namelijk meteen een nieuw potje worden opgestart. Dit potje vindt plaats in dezelfde map. Alleen de punten die veroverd moeten worden, verschuiven op dat moment naar een andere locatie. Hierdoor verloopt de multiplayer lekker vlot. Verder zal het een traditionele multiplayermodus worden, aangezien Call of Duty: Black Ops een ander aspect uit Homefront ‘gejat’ heeft.

In Black Ops heeft ontwikkelaar Treyarch het puntensysteem geïntroduceerd. Homefront maakt ook gebruik van zo`n puntensysteem. In elk potje verdien je punten. Met deze punten kunnen wapens en dergelijke worden aangeschaft. Toen dit werd aangekondigd, was het nog nieuw. Begin 2011 zullen de meeste gamers dit systeem inmiddels wel kennen. Het is in het algemeen ook te hopen dat Homefront geen ‘been there, done that’ gevoel op gaat roepen. Er zijn tot nu toe maar een paar punten die dit kunnen voorkomen.

Verwachting

Homefront leunt vooral op een erg sterk verhaal, dat moet resulteren in een intense singleplayer. Eerlijk is eerlijk, het scenario dat Kaos Studios neer heeft gezet verdient zeker een applaus. De Amerikanen zullen de game dan ook vanuit een hele andere invalshoek moeten gaan spelen. Over de multiplayer heerst nog veel onduidelijkheid, maar we hebben tot nu toe nog geen slechte dingen gezien of gehoord. Hopelijk richt de ontwikkelaar zich vooral op de grootschalige gevechten waarin spelers elkaar door middel van voertuigen moeten ondersteunen. Op 22 februari 2011 ziet Homefront het daglicht en beginnen we met het heroveren van de Verenigde Staten.

Reacties

lucias op Zondag 14 november 2010 om 22:33

Reminds me een beetje aan Turning Point: Fall of Liberty, al pakt deze game hopelijk een stuk beter uit :). Kijk er alvast naar uit

fcvrobineh op Zondag 22 januari 2012 om 19:26

 nice , mss dat ik het ooit nog wel eens koop

kefkef op Donderdag 22 maart 2012 om 20:14

 Vanaf ik een playstation heb en deze game is uit ga ik deze game toch denk als 1 van de eerste games kopen xD

kefkef op Donderdag 22 maart 2012 om 20:14

 Vanaf ik een playstation heb en deze game is uit ga ik deze game toch denk als 1 van de eerste games kopen xD

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner