In de Ban van de Ring: Aragorns Avontuur

In de Ban van de Ring: Aragorns Avontuur
Q3 2010
Action adventure
ja
PSP, PlayStation 3, Nintendo DS, PlayStation 2, Wii

Wie denkt dat we verlost zijn van de vertelsels van J.R.R. Tolkien komt van een koude kermis thuis. Niet alleen omdat The Lord of the Rings bijvoorbeeld onlangs op Blu-ray-kwaliteit in de winkels is verschenen, maar ook omdat de proloog daarop, The Hobbit, over enkele jaren op het witte doek te zien is. Ook in de game-industrie laten bedrijven de legendes van het brein achter Midden-Aarde niet met rust, aangezien The Lord of the Rings: War in the North en Aragorn’s Quest in het verschiet liggen. Op de laatstgenoemde gaan we vandaag verder in.

In de Ban van de Ring: Aragorns Avontuur, zoals de Nederlandse betiteling voluit door het leven gaat, is een derdepersoons avonturenspel gericht op het jongere publiek. Geen bloederige taferelen dus, maar vooral kleurrijke landschappen en vrolijke creaturen. Nu is dat in dit geval niet zo moeilijk, omdat het spel zich onder andere in de Gouw afspeelt: het thuis van de Hobbits. Aldaar leeft Samwise Gamgee, die zich na zijn avontuur met Frodo en de Ring burgemeester van Hobbitstee mag noemen. Hij organiseert een groots feest voor de terugkeer van Aragorn, de koning van Gondor. Vlak voordat de Doler verwelkomd wordt, vertelt Sam verhalen en zingt hij liederen over Aragorn, waardoor we in de tijd terugkruipen.

Het verhaal vertelt alle drie de delen van de trilogie en dus alle grootse veldslagen waarbij Stapper, de voormalige naam van Aragorn, aanwezig was. Trek te voet of ter paard ten strijde en gebruik je zwaard of pijl-en-boog om vijanden af te schrikken. Op de PlayStation 3 en Nintendo Wii kun je wapens respectievelijk met de Move en de Nunchuck gebruiken. Toegegeven, wij zijn niet zo’n fan van deze manier van besturen. Interessanter vonden wij het Zelda-achtige RPG-systeem dat in Aragorn’s Quest is verwerkt. Zo kun je ook hier verborgen voorwerpen vinden en kun je Aragorns armor op verschillende manieren upgraden.

Het singleplayer-avontuur, bestaande uit ongeveer tien veldslagen, bevat verder een coöperatieve modus waar een tweede speler de rol van Gandalf kan aannemen. Andere hoofdpersonages uit de trilogie, zoals Frodo en Gimli, zullen niet speelbaar zijn in Aragorn’s Avontuur. Wel bevat de game het originele stemmenwerk van enkele acteurs en muziek uit de bekende trilogie. Voor de kids zijn alle exemplaren in de Benelux ook voorzien van Nederlandse stemmen en tekst. Ook aan het grafische aspect kun je zien dat dit spel duidelijk voor een jonger publiek is gemaakt. Het geheel ziet er wat meer cartoony uit dan andere spellen rond The Lord of the Rings.

Verwachting

Kinderen zullen ongetwijfeld plezier beleven aan In de Ban van de Ring: Aragorns Avontuur, maar of de liefhebbers van de serie hier voldoening uit zullen halen moet nog blijken. De verhalen van Tolkien staan immers bekend om zijn bloederige gevechten en schrikwekkende wezens. Dat dit concept nu niet langer aanwezig is, moet toch mensen afschrikken. Daarnaast zijn we vooralsnog niet overtuigd van de invoering van motion controls. Al dit soort dingen moeten in het derde kwartaal straks aan het daglicht komen.

Reacties

Ely Raeds (GameQ Administrator) op Donderdag 22 april 2010 om 15:24

Mooie preview. Hopelijk zullen de kinderen inderdaad hun verwachtingen laten invullen!

Maxime Caus (GameQ Administrator) op Donderdag 22 april 2010 om 15:44

Heel benieuwd wat deze titel voor de Wii zal geven. Deze game zal het duidelijk van zijn inhoud en aanpak moeten hebben.

Discord

Hot
EnquĂŞte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner