inFamous 2

inFamous 2
08/06/2011
Action adventure
nee
PlayStation 3

Dertien maanden geleden werd Empire City opgeschrikt door een enorme explosie. De stad werd hierbij vernietigd en er heerste een grote chaos. Als speler kroop je in de huid van Cole McGrath, een jongen die na de explosie wakker werd met speciale krachten. Cole beschikte ineens over enorm goede klimvaardigheden, maar bovenal had hij de controle over elektriciteit. Wat volgde was een geweldig avontuur, wat wij bekroonden met een score van 86. Inmiddels is ontwikkelaar Sucker Punch al een tijdje bezig met het vervolg. Hoog tijd dus om hier eens wat meer over te weten te komen.

Tijdens zijn eerste avontuur ontdekte Cole vele verschillende elektrische krachten. Deze krachten is hij aan het begin van inFamous 2 niet kwijt en hij is inmiddels uitgegroeid tot een ware superheld. Ook heeft hij wat nieuwe moves geleerd. De demo van afgelopen E3 liet zien dat hij een allesvernietigende elektrische wervelstorm kan afvuren. Sucker Punch heeft verder beloofd dat je als speler nog veel meer superkrachten kan leren.

Het vechtsysteem van inFamous 2 is ook een zichtbare verbetering ten opzichte van het eerste deel. Zo zit er nu bijvoorbeeld meer variatie in de klappen die Cole uit kan delen. De E3-demo liet ook zien dat Cole nu overweg kan met een wapen. Met een soort elektrisch zwaard ging hij gemuteerde mensen met kreeftenscharen als armen te lijf.

Sucker Punch was van plan om Cole een uiterlijke metamorphose mee te geven. In de demo was hij veel modieuzer gekleed en zag hij er een stuk zachtaardiger uit. Onlangs heeft de ontwikkelaar laten weten hier toch van af te zien. In korte tijd was er veel kritiek binnen gekomen op het nieuwe uiterlijk van de superheld.

Het tweede deel speelt zich af in New Marais, een stad die erg op New Orleans lijkt. Samen met zijn kameraad Zeke is hij vanuit Empire City hierheen getrokken. De bevolking van New Marais staat onder leiding van de dictator Bertrand. Hij heeft de stad overgenomen en probeert de bevolking bewust te maken van de freaks die om hen heen leven. Natuurlijk wordt Cole door Bertrand als freak gezien en hierdoor word je al speler niet altijd overal even lief onthaalt.


 

Gelukkig sta je er dit keer niet alleen voor. Sucker Punch heeft namelijk laten weten dat er in New Marais wel meer superhelden rondlopen. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat inFamous 2 missies zal bevatten waarbij je geholpen wordt door een andere superheld. Dit zou natuurlijk een perfect scenario zijn voor een co-op multiplayer, maar hier ziet de ontwikkelaar voorlopig nog vanaf. Wel zul je, net als in het eerste deel, weer de keuze moeten maken tussen het goed en het kwaad. Dit keer zullen jouw keuzes hierin wat meer invloed hebben op het verhaal.

Over het verhaal zelf is nog niet erg veel bekend. We weten dat New Marais onder de dictatuur van Bertrand staat, maar meer ook niet. Hierover gaf de demo ook weinig nieuwe informatie. Wel wordt het verhaal nu niet meer enkel door het gebruik van comics verteld, maar zullen er ook cutscenes in de game zitten.

De demo toont ons eigenlijk alleen maar goede dingen. Veel actie, nieuwe moves, een nieuwe stad en bovenal: betere graphics. Deel Ă©Ă©n stond nou niet echt bekend om de pracht en praal die de game met zich meebracht. Terwijl de ontwikkeling van inFamous 2 volgens Sucker Punch nog niet eens op de helft is, ziet de game er al erg goed uit. De explosies zien er echt machtig uit en de manier waarop de elektrische krachten van Cole in beeld worden gebracht is indrukwekkend.

Verwachting

InFamous 2 wordt niet alleen maar ‘meer van hetzelfde’. Cole McGrath is sterker dan ooit en alles wat hij doet ziet er prachtig uit. De nieuwe stad moet genoeg nieuwe en uitdagende missies met zich meebrengen en de verbeteringen voor het vechtsysteem zorgen voor meer variatie. Eigenlijk kan het niet meer fout gaan met inFamous 2.

Discord

Hot
EnquĂȘte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner