InFamous

InFamous
29/05/2009
Action
nee
PlayStation 3

Als je een enquête zou houden bij honderd PlayStation-gamers, zullen weinigen je kunnen vertellen wat Sucker Punch is. Wellicht weten de gamers wat meer van Sly Raccoon, het wasbeertje dat grootse inbraken bedacht samen met zijn vrienden Murray en Bentley, om ze vervolgens uit te voeren. Deze games zijn de trots van Sucker Punch. Lang werd er niets meer van Sucker Punch vernomen, totdat ze op de E3 2007 opeens weer opdoken. Daar vermeldden ze trots dat ze bezig zijn met een gloednieuwe game, genaamd InFamous.

De eerste trailer van de game liet ons een jonge kerel zien die elektrische bollen met zijn blote handen kan afvuren. De aanwezige pers vond het dan ook zeker indrukwekkend. Het is namelijk iets nieuws, iets verfrissends. Sucker Punch heeft de Sly-games even links laten liggen voor dit nieuwe concept.

In InFamous kruipen we in de huid van Cole McGrath, een doodgewone jongen die in een niet-bestaande stad leeft. Aan het begin van de game vindt er een grote explosie plaats, die heel de stad vernield. Cole is één van de weinige die dit overleeft. Hij komt erachter dat hij door de explosie een speciale kracht bezit, namelijk het controleren van stroom. In het begin van de game zul je dus vooral leren hoe je met deze kracht moet omgaan. Met stroom kun je immers veel dingen doen. Je kunt goede dingen ermee doen, zoals harten van bijna stervende mensen weer laten kloppen door een goede stroomschok en het laten werken van een lift. Maar slechte dingen zoals het elektrocuteren van mensen en slopen van auto’s en gebouwen zijn ook mogelijk. Tijdens het spel zal je stroom af en toe opraken. Om je stroom weer bij te vullen zul je van telefooncellen en andere elektrische apparaten moeten absorberen. De game draait dus vooral om beslissingen: word ik de held van de stad en probeer ik nog te redden wat er te redden valt, of sloop ik gewoon alles wat er nog van over is.

Door het slopen van een gehele stad maak je jezelf natuurlijk niet bepaald populair onder de bevolking. Zodra je dit dus ook daadwerkelijk gaat doen zullen de mensen je aanvallen en alle dingen met je willen doen wat God verboden heeft. Red je echter mensen uit de klauwen van gevaarlijke gasten, dan zullen ze je helpen als een gevecht eens op de straat wordt uitgevochten. Hierdoor kun je bepalen of je InFamous of juist Famous wordt. Maar uit welke klauwen moet je de mensen eigenlijk redden?

Niet alleen jij hebt de explosie overleeft en niet alleen jij hebt speciale krachten heeft gekregen. De andere gasten met speciale krachten gebruiken deze krachten helaas alleen voor slechte dingen. Dit zorgt voor hevige boss-fights op de daken van de hoogste gebouwen. Schiet jij een elektronische bol op de eindbaas af, dan zal deze het bijvoorbeeld beantwoorden met een vuurbal. Het is nog niet bekend of je de krachten van een eindbaas overneemt als je hem verslagen hebt. Verder zullen er ook gangs rondlopen in de stad. Ook zij zullen niet op je gesteld zijn. De vraag is alleen hoe je hier weer mee omgaat. Schakel je ze één voor één uit met precieze stroomschokjes of schiet je gewoon een kolossale elektro-bal af die alles en iedereen wat op straat rondloopt vermoord. Uiteraard zul je jezelf met dit laatste niet in populair maken. Er zullen geen monsters te vinden zijn in InFamous, hier heeft Sucker Punch bewust voor gekozen.

Echte wapens bestaan niet in InFamous. Dit doet Sucker Punch niet voor niets. Ze willen dat je volledig gefocust bent op je krachten, en niet op een shotgun die te koop is in een simpel winkeltje. Geen verbrijzelde hoofden en afgeschoten armen dus. Het spel is namelijk gericht op de tieners. Sucker Punch wil geen ranzig spel maken met overal bloed.

Wat Sucker Punch vooral belangrijk vindt is het reizen door de stad. Bij GTA moest je nog wel eens naar de andere kant van de stad rijden voor een simpel pakketje. Hier hoef je niet voor te vrezen bij InFamous. Er zullen amper side-quests te vinden zijn en het verhaal zal vooral pakkende missies bevatten. InFamous focust zich dus volledig op het verhaal. Zoals je misschien wel in de trailer hebt gezien reist Core vooral per trein. Op het dak van een trein wel te verstaan. Sucker Punch wil niet dat je tien minuten met je stick naar voren geduwd zit totdat je aan de andere kant van de stad bent. Ze willen dat je jezelf snel kan verplaatsen.

Verwachting

InFamous lijkt een fantastische game te worden. Niet alleen ziet het spel er prima uit, het concept is ook nog eens goed uitgewerkt. Lekker rondlopen in een stad en alles beklimmen wat er te beklimmen valt maakt de game ook heerlijk vrij. InFamous is aangekondigd voor de lente van 2009. Ik weet dus al wat één van mijn eerste games van 2009 wordt.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner