King of Seas

King of Seas
TBA
niet beschikbaar
nee
PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One

Als videogame-journalist heb ik door de jaren heen allerlei artikelen mogen schrijven. Persverslagen, reviews, interviews en natuurlijk nieuws bijvoorbeeld. Mijn minst favoriete soort artikel is de preview, daar je doorgaans games onder handen neemt waar een hoop niet over bekend is en die een hoop problemen hebben die later nog mogelijk worden opgelost. Hoe weeg je dat mee?

Bij mijn preview build van King of Seas was dat een vraag die ik mijzelf ook weer moest stellen, daar ik na drie pogingen niet verder ben gekomen dan tien minuten in het spel. Na het beslechten van het eerste gevecht reageerde de game steevast niet meer op mijn gamepad, waarna ik opnieuw moest beginnen. Hou dat in het achterhoofd als ik mijn impressies deel.

Yargh!

In King of Seas is het piratentijdperk heel anders ge√ęindigd dan in werkelijkheid. Nadat de criminelen van de zee werden verdreven, werd een koninkrijk opgericht dat de zeven zee√ęn beslaat en wordt geregeerd door √©√©n koning. En in het begin van King of Seas ben jij de zoon of dochter van de huidige heerser.

Als een onderdeel van je coming of age-ceremonie moet je het bevel voeren over je eigen schip, waarmee je een simpele levering moet doen. Zo gezegd en zo gedaan en binnen enkele minuten ben je op locatie en weer terug. In plaats van een warm onthaal wacht je echter een kil ontvangst vol kanonnen omdat je wordt verdacht van de moord op je vader.

Vuur!

Om een lang verhaal kort te maken: je wordt van de zeebodem gered door enkele van de laatste piraten op de wereld, die je meenemen naar hun laatste eiland. Hier word je in slechts een paar minuten tijd de kapitein van je eigen voertuig, waar je direct mee de strijd aangaat tegen een van de schepen die tot voor kort nog jouw thuis beschermden.

Ouderwetse zeegevechten werden uitgevochten met kanonnen aan beide zijdes van het schip. Dat is dan ook hoe conflicten worden beslecht in King of Seas. Mijn God, wat een saaie bedoeling! Ik heb dit gevecht door eerdergenoemde problemen drie keer gevoerd, maar heb me er geen moment mee vermaakt. Immers zorgt deze opzet ervoor dat je weinig anders doet dan cirkels rondom elkaar varen terwijl je ijzeren ballen uitwisselt en op het juiste moment bijstuurt om tegenvuur te ontwijken. Niet erg als je een confrontatie met een schot of drie wint, maar het tutorial gevecht duurde makkelijk vijf á zes minuten. Met één tegenstander. Ik moet er niet aan denken in een grote veldslag te komen!

Verwachting

Als ik heel eerlijk ben, wil ik op dit moment nog geen oordeel vellen over King of Seas. De Alpha Build leerde me immers maar één ding: dat deze build nog niet klaar was voor de pers. Die heeft hem echter wel gekregen en daarom kan ik op dit moment niet anders concluderen dan dat King of Seas waarschijnlijk nooit in mijn collectie zal worden verwelkomt.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner