Kingdom Hearts II

Kingdom Hearts II
02/12/2005
Action RPG
nee
PlayStation 2

Het is alweer bijna vier jaar geleden sinds de release van Kingdom Hearts. In samenwerking met Disney bracht Square Enix ons deze unieke game die nog het best omschreven kan worden als een mix van Disney en Final Fantasy. De game werd door zowel de gamers als de pers goed ontvangen en werd een succes. Een vervolg kon natuurlijk niet uitblijven en dit jaar zal de game eindelijk worden uitgegeven in Europa na hevig geteisterd te zijn door uitstel. De hoogste tijd dus om een kleine blik te werpen op deze Role Playing Game.

In Kingdom Hearts II speel je wederom (althans voor het grootste gedeelte) met Sora, Donald en Goofy. De game is een vervolg op de GBA –titel Chain of Memories, de link tussen deel 1 en 2 op de Playstation 2. In het begin van de game wordt je voorgesteld aan een nieuw personage genaamd Roxa. Deze knul heeft last van dromen over Sora en zijn avonturen uit de vorige game. In zijn thuisstad Twilight Town kom je al gauw nieuwe vijanden tegen, de ’’Nobodies’’. Dat voorspelt niet voor veel goeds voor onze helden.

Qua personages zal KH2 hetzelfde concept toepassen dat in deel 1 ook is gebruikt, namelijk de mix van personages uit het universum van Disney en personages van de alom bekende Final Fantasy games. In de game zijn veel oude bekenden terug te zien, maar er is ook plaatsgemaakt voor nieuwe personages. Zo zullen nu onder andere ook Steamboat Willy , De Leeuwenkoning en Mulan de revue passeren en zal het Final Fantasy groepje worden aangevuld met onder andere Yuna, Riku en Paine, de lieftallige dames uit Final Fantasy X-2. De omgevingen en werelden die je bezoekt komen voornamelijk uit het straatje van Disney, iets dat ik zeker kan waarderen, aangezien het de sfeer erg goed doet. Er zullen echter ook hoogstwaarschijnlijk omgevingen aan bod komen uit het FF universum. Deze omgevingen zullen er wat volwassener uitzien, iets dat ook bij de personages in de game het geval is.

De gameplay is dit keer beter uitgewerkt dan in deel 1 het geval was. De camera was het grote mikpunt van kritiek. Deze was namelijk erg onhandig, waardoor de actie bijna nooit fatsoenlijk in beeld werd gebracht. In KH2 zal dit probleem niet meer voorkomen. De camera is dusdanig aangepast, zodat de speler altijd een goed overzicht heeft. Ook aan het vechtsysteem is het een en ander aangepast. Er zijn flink wat nieuwe vaardigheden toegevoegd aan de personages en ook de vele verschillende combo’s zijn niet mis. Tevens bevat de game een Drive-systeem. Hierdoor kun je tijdens het vechten Drive Orbs verzamelen. Terwijl je deze verzamelt vult zich een balkje. Is deze vol dan zul je kunnen veranderen in verschillende ’’Forms’’. Ook deze sterkere versies van de originele personages kunnen ervaring opdoen en sterker worden, iets dat zeker van pas komt naarmate de game vordert en de vijanden sterker worden.

Op grafisch gebied staat de game als een huis. De ontwikkelaars zijn tot het uiterste gegaan om alles uit de PS2 te persen. En het resultaat mag er absoluut wezen. De game ziet er beter uit dan zijn voorganger en behoort tot de mooiste op de PS2. Dit geldt niet alleen voor de omgevingen; ook de personages zien er erg gedetailleerd uit. De game ziet er uit als een tekenfilm, terwijl er toch gebruik wordt gemaakt ’’normale graphics’’. Van Cell Chading is geen sprake in de game.

In Kingdom Hearts was er vooral nog sprake van een soort kinderlijk gevoel (hiermee bedoel ik overigens niet dat de game kinderachtig was, integendeel), waarin de personages erg jong waren en alles een cartoony look had. Deel 2 heeft een volwassener uiterlijk. De personages zijn ouder geworden en Sora is tegenwoordig niet vies van een robbetje vechten. Naast de Nobodies komen ook de Heartless uit deel 1 weer terug als de vijand en zij zien er inmiddels ook volwassener uit. Waren het in het eerste deel nog een soort van grappige kereltjes, in deel 2 zien ze er een stuk duisterder en gevaarlijker uit. Hiermee houdt het echter niet op, want ook Mickey Mouse (in de game King Mickey) heeft een transformatie ondergaan. Zijn vrolijk gekleurde kleding is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een duister, zwart gewaad. De piraat Jack Sparrow zal in de game ook zijn opwachting maken. Hij zal het opnemen tegen zijn vijand kapitein Barbossa. Laat je door voorgaande stuk tekst zeker niet afschrikken. De game is op bepaalde punten zeker volwassener geworden, maar het geweldige sfeertje dat deel 1 met zich meedroeg zal in deel 2 zeker niet verloren gaan.

Een ander punt van kritiek in Kingdom Hearts was het Gummi Ship. In deze minigame vloog je met dit schip in een traag tempo van wereld naar wereld door bijzonder saaie omgevingen. In deel 2 vlieg je in een uitdagend schip en is er zeker sprake van actie terwijl je vliegt. Daarnaast zitten er nog veel andere minigames in de game. Zo zul je bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om waar je maar wilt te skateboarden.

Verwachting

Het ziet er naar uit dat de minpunten uit deel 2 stuk voor stuk zijn weggewerkt. De game brengt genoeg vernieuwingen met zich mee en dit in combinatie met een goed verhaal, goede gameplay en grafische pracht maakt het wachten zeker waard. De game is al een tijdje uit in Japan en zal in Europa dit jaar het daglicht zien. Een toekomstige topper.

Discord

Hot
EnquĂŞte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner