Kirby's Epic Yarn

Kirby's Epic Yarn
25/02/2011
Platform
nee
Wii

Wie niet sterk is moet slim zijn. Een bekende uitdrukking die vaak lijkt te kloppen. Kijk maar eens naar de spelcomputers: de Xbox 360 en de PlayStation 3 met hun krachtige chips en processors toveren verbazingwekkende beelden op de televisie. Deze beelden zitten soms erg dicht tegen realisme aan. De Nintendo Wii is niet zo’n krachtpatser, maar games voor deze console kunnen wel degelijk over fantastische beelden beschikken. Als ontwikkelaar moet je hierbij niet gebruik maken van je kracht, maar van je intelligentie en creativiteit.

De mannen van Hal Labratory en Good-Feel (eerder verantwoordelijk voor Wario Land: The Shake Dimension) lijken in ieder geval over deze twee gaven te beschikken, want hun nieuwste game, Kirby’s Epic Yarn ziet er fantastisch uit. De knappe koppen van de studio hebben, om te beginnen, Kirby zijn geheel roze uiterlijk afgenomen. Kirby bestaat dit keer namelijk uit een roze woldraad, welke zijn lichaam voor moet stellen en een rode draad waarvan zijn voeten zijn gemaakt.

Vreemd? Niet helemaal, want als je kijkt naar het verdere uiterlijk van de game, zie je dat vrijwel alles van verschillende soorten textiel gemaakt is. Vijanden zijn in vele gevallen ook wollen draadjes, gevormd tot een leuk geheel en objecten en achtergronden zijn van lapjes stof, afgewerkt met draad. Het lijkt wel alsof de vrouwen, moeders en oma’s van de heren bij Hal Labratory en Good-feel aan de slag zijn geweest voor deze game. Hoe dan ook ziet het er erg kleurrijk en vrolijk uit.

Niet alleen op het gebied van uiterlijk heeft de textiele wereld invloed, want al het textiel zal ook bijdragen aan de gameplay van deze game. Zoals we in filmpjes al gezien hebben, wordt het textiel ook in puzzels en tijdens eindbaasgevechten gebruikt. Zo zagen we bijvoorbeeld een soort textiele waterdinosaurus, wiens nek je middels een draad kunt laten fungeren als ophaalbrug en kun je een draak verslaan door een touw om zijn tong te werpen. Daarnaast zullen de stoffen gebouwen opbollen als Kirby er naar binnen gaat. Zo kun je precies zien waar de kleine rakker zich bevindt.

Met zijn armen (draadjes wol) kan Kirby van knoop naar knoop slingeren en vijanden tot een bolletje laten oprollen middels een zweepslag. Kirby zou Kirby echter niet zijn, wanneer hij niet kan transformeren. Op de diverse screens en gedurende de video’s die we hebben mogen aanschouwen, konden we al zien dat hij in een tank, een onderzeeër, een parachute, een auto, een ufo en een surfplank veranderen kan. In de uiteindelijke versie zal er ongetwijfeld nog een groot aantal transformaties toegevoegd zijn, die allemaal hun unieke eigenschappen hebben.

Verwachting

Tot op heden kunnen we enkel enthousiast zijn over Kirby’s Epic Yarn. De kleine roze blob heeft ons niet vaak teleurgesteld en de heren van Good-Feel hebben met Wario Land ook een goede titel afgeleverd. Wat we in ieder geval kunnen garanderen is dat het er ontzettend origineel en bovendien prachtig uitziet. Qua gameplay is het nog even afwachten, maar alles wijst erop dat dit ook wel goed komt met deze platfomer. Verwacht wordt dat de game begin 2011 verschijnt.

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner