L.A. Rush

Reviewers score:

58

Audiovisueel
70%
Presentatie
65%
Gameplay
55%
Duurzaamheid
50%
  • Graphics
  • Stadontwerp
  • Sound
  • Herhalende gameplay
  • Laagdrempelig verhaal
  • Te veel politie

Voor ik aan dit spel begon had ik al verschillende berichten over het spel gehoord. Hele tegenstrijdige berichten overigens. De één vond het geweldig en de ander vond het helemaal niks. Tijd voor mij dus om dit zelf eens uit te gaan zoeken en kijken wat voor spel het nou werkelijk is.

Zoals de titel van het spel al doet vermoeden speelt het verhaal zich af in Los Angeles. Jouw personage heet Trikz en is zo'n beetje de bekendste en meest succesvolle streetracer van LA. Als Trikz op een goed moment thuis komt van een fijne vakantie komt hij er achter dat al zijn bezittingen weg zijn. Alles, op één lelijke stadswagen na. Dit alles is veroorzaakt door zijn aardsrivaal Lidell. De bedoeling is nu dat je weer gaat racen om je naam weer bovenaan het lijstje te krijgen en je bezittingen, waaronder dus voornamelijk je rides, terug te winnen.

De races voltrekken zich op het asfalt in LA. Om deel te mogen nemen aan deze races moet je geld inleggen. Je begrijpt dus dat je eerst geld moet hebben voordat je mee kan doen aan een race. En daarmee zijn we meteen aangekomen bij het grote minpunt van dit spel. Bij de eerste race is de deelname gratis. Als je hem wint krijg je 1000 dollar aan cash, waarmee je weer kunt deelnemen aan andere races. Maar wat is nu het grote probleem? Kijk, als je geld op is moet je weer helemaal naar die eerste races toe om weer een beetje geld te hebben. Je speelt dus eigenlijk de hele tijd dezelfde race, en dat zonder ook maar het gevol te hebben dat je enigzins vooruitgang boekt. Daar komt ook nog is bij dat de races redelijk aan de saaie kant zijn en dat zorgt er nou niet echt voor dat je zin hebt om door te gaan met dit spel.

Wat wel weer leuk is, is dat de races, net als Midnight Club 3, gebruik maken van checkpoints in plaats van afgezette circuits. De bedoeling is dus dat je door de checkpoints heen gaat, maar hoe je bij die checkpoints komt, dat is jouw pakkie an.

Naast de gewone races heb je ook speciale racs om je auto's terug te winnen. Hierbij moet je de desberteffende auto van punt A naar punt B brengen zonder totaL-loss te gaan. Dit wordt je echter moeilijk gemaakt omdat je achtervolgt word door de mannen van Lidell, en die zullen er alles aan doen om te zorgen dat jij niet heelhuids bij de eindbestemming komt. Als je eenmaal bij het eindpunt bent aangekomen, moet je de geleden schade direct herstellen. En daar gaat echt een hoop geld in zitten, waardoor je weer bij die eerste race moet beginnen enzovoorts enzovoorts.

Er zijn een hoop verschillende auto's te unlocken, waaronder ook een hoop bestaande types. De meeste merken zijn amerikaans, en dan heb ik het echt over van die lowriders. Het is wl voor de liefhebber maar ze zijn wel ok.

Ook is het leuk om te vermelden dat de gasten van West Coast Customs, bekend van bijvoorbeeld Pimp My Ride op MTV, het tunewerk aan de auto's verzorgen in deze game. Maar ook hier zit weer een minpunt aan vast. Je kunt namelijk niet zelf bepalen hoe jij jouw auto pimpt, je rijdt hem naar binnen in een garage van de West Coast Customs en het is maar afwachten hoe je auto weer uit de garage komt. Dit is erg jammer, want als je wel een tunemogelijkheid had in dit spel, zou het wel wat leuker geweest zijn.

Wat wel opvalt is de hoeveelheid politie op de weg. Dit is echt abnormaal veel en geloof mij, als er in LA echt zoveel politieauto's rondreden was LA de veiligste plek op aarde geweest en we weten allemaal dat dat niet zo is.

Over de graphics valt niet echt te klagen. Het beeld is soms wat korrelig maar daar blijft het bij. Wat wel erg goed gelukt is, is het nabouwen van LA. Alle bekende wijken en bezienswaardigheden zitten erin. Dat is knap, want je kunt vn wijk naar wijk rijden zonder ook maar een keer tussentijds te laden, en dat terwijl de stad echt enorm is! Ook de crashes zijn enorm goed in beeld gebracht. Het is wel erg gejat van Burnout maar dat maakt niet uit. Je hebt gewoon zin om te crashen omdat het er zo onwijs gaaf uitziet!

De sound in deze game is ook wel goed. Ze hebben een hoop soorten muziek in de playlist zitten. Van Rock tot Hip Hop en nog veel andere dingen. Wat dan alleen weer jammer is, is dat de muziek het geronk van de motoren een beetje overstemt. Je moet de muziek echt wat zachter zetten om het tevreden gepruttel van de oude amerikaanse bakken te horen. Dat vind ik wel jammer want het gebrul van motoren is juist zo leuk aan een racegame.

Als je teveel geld over hebt zou je misschoin kunnen overwegen om deze game te kopen, als je dit echter niet hebt blijf er dan weg van! Heel ver weg! Ga dan liever kijken naar echte racers zoals Juiced, Burnout, NFSU2 en Midnight Club 3. Dat zijn games die raceliefhebbers willen spelen en niet deze troep. Dit spel is echt niks en een pure verspilling van je zuurverdiende centjes. Als je dan zonodig een racegame moet maken, doe het dan goed!

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner