Layton's Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires' Conspiracy DX

Layton's Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires' Conspiracy DX
08/11/2019
Puzzle
nee
Switch

Hoewel de Nintendo Switch een waar walhalla is voor nieuwe delen in Nintendo’s populairste franchises, is het tegelijkertijd ook een magneet gebleken voor oude games. Niet enkel vanwege de NES-bibliotheek en re-releases van Wii U games, maar ook vanwege third-party software die alsnog de weg naar Nintendo weet te vinden nadat uitgevers de laatste twee consoles links liet liggen. En natuurlijk zijn er ook de nodige remasters.

Layton Mystery Journey: Katrielle and the Millionaire’s Conspiracy DX is, behalve een ontzettend lange titel, een remake van de eerste Lady Layton game, die wij bijna twee jaar geleden recenseerden op de 3DS. Destijds wist de game niet te imponeren, hetgeen helemaal niets te maken had met de graphics. Dus gaat een update hiervan wel echt een verschil maken?

Daar zijn we weer

In de demo die we van Nintendo mochten spelen, bevinden we ons te midden van de eerste zaak in de game. De wijzer van een klokkentoren is verdwenen en Katrielle en haar hulpjes doorzoeken de stad in de hoop aanwijzingen te vinden. Daarbij stuiten ze overal op de kleine puzzeltjes die zo kenmerkend zijn voor de serie.

Als we deze puzzels doorspelen, zijn ze niet exact hetzelfde als die op de 3DS. Immers is er ditmaal geen tweede scherm en is het touchscreen niet beschikbaar als je in docked mode speelt. Daarom is de layout van het menu gewijzigd en moet je nu op een iets andere manier je antwoord geven. Maar aan de puzzels zelf is niets veranderd.

Antiek

Op het grafische front stelt Katrielle zowaar nog meer teleur. Want hoewel er zeker een grafische update te zien is, zijn de 3D models ondermaats voor de standaard die geldt voor Nintendo Switch games. Katrielle en haar kompanen hebben lelijke kartelrandjes die je verwacht te zien bij een indie-titel, niet bij een game van Level-5.

Dus als de graphics niet noemenswaardig beter zijn? En de puzzels zijn hetzelfde? Heeft het opnieuw spelen van deze game dan nog zin? Waarschijnlijk niet, omdat het enige nieuwe de toevoeging van de DLC in de basisgame is.

Verwachting

Als Katrielle and the Millionaire’s Conspiracy nog altijd op je lijstje stond om te kopen, kun je de Switch-versie overwegen voor de betere graphics en de inbegrepen DLC. Maar als je het origineel al op 3DS of mobiele devices hebt gespeeld, gaat de DX-versie je niet genoeg bieden om het avontuur opnieuw aan te gaan.

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner