Lego Batman 2: DC Super Heroes

Lego Batman 2: DC Super Heroes
22/06/2012
Action adventure
ja
PlayStation 3, Vita, Xbox 360, Nintendo DS, Wii, 3DS

Het is 16 mei, ik bevind me in de kantine van Warner Bros in Amsterdam. Samen met leden van de Belgische gamepers zijn we opgetrommeld om een van de nieuwe games van de uitgever te bekijken. Lego Batman 2: DC Super Heroes.

Bij aankomst worden de gasten getrakteerd op een voedzaam en gezond ontbijt bestaande uit fruit en belegde broodjes. Na een klein half uur gepraat te hebben met enkele collega’s evenals iemand van Warner Bros, waarbij snoep wordt gegraaid uit Lego-hoofden, wordt ons verzocht ons te verplaatsen voor een presentatie.

De presentatie wordt gedaan door producer Arthur Parsons van Travelers Tales. Na een korte uitleg toont hij ons het eerste level uit de game. Batman en Robin moeten zich een weg banen door een gigantisch voertuig van Lex Luthor en Joker. Gebruik makend van hun speciale gaven banen de twee zich langzaam een weg naar het einde van het level. Beide karakters hebben nieuwe suits die hun krachten verschaffen.

Aan het eind van het level start een cutscene, pas nu valt op hoe groot de grafische vooruitgang in vergelijking met de vorige Lego-titels is. Bovendien hebben alle koddige gele ventjes nu gesproken dialogen die, in combinatie met de typische Lego-humor, meermaals voor gegniffel in de zaal zorgden. De tweede scene, die zich later in het spel bevindt, wordt getoond. Hier maakt ‚Äėthe man of steel‚Äô zijn¬†intrede, iets wat niet goed valt bij de grumpy vleermuis. Wederom kan een glimlach bij de verzamelde pers niet onderdrukt worden.

Parsons slaat een stuk over en belandt in de Batcave. Hij wisselt van karakter om uit de grot te rijden en vervolgens als Superman boven Gotham City te vliegen. Het uitzicht over de stad is indrukwekkend en alle iconische locaties uit het Batman-universum zijn aanwezig. Gotham City is vanaf nu je persoonlijke speeltuin, elke locatie is te bezoeken en sjokvol met geheimen en geinigheden. Superman in de theekopjes attractie? Waarom niet! Racen op ontsnapte leeuwen uit de dierentuin? Ja, dat kan ook! En een hilarisch gezicht is het mag ik je vertellen.

Na de presentatie en het interview greep ik gretig de controller van de debug. Na een beetje te hebben rondgestruind in Gotham City besloot ik om maar eens een beetje met karakters te experimenteren. En wat blijkt? Aquaman verdrinkt! Vreemd…maar ok. Het rooster aan karakters is belachelijk uitgebreid met vrijwel elk denkbaar personage als speelbaar karakter.

Tijd voor de story mode. Ik besloot het voertuig level eens zelf te spelen. Tijdens een cutscene wordt duidelijk dat Lex en Joker de handen ineen hebben geslagen omdat Lex een prestigieuze prijs moest afstaan aan de andere genomineerde, Bruce Wayne aka Batman. Een goed moment voor wraak! De Joker daarentegen…die heeft gewoon een hekel aan Batman.

Het level oogt ook in de drukke stukken prima en stabiel. Het spel is duidelijk van opzet en kent goede Nederlandse ondertiteling. Je sloopt alles wat je tegenkomt, maakt er iets nieuws van en gebruikt vervolgens de krachten van je personages om elkaar verder te helpen. Het is wat van je van een Lego-game zou verwachten, maar dan toch wat meer.

Vlak voor het einde bespreek ik nog met enkele collega’s onze ervaringen in de game. Dit uiteraard onder het genot van een koud drankje en een stuk cake met Batman erop. We spelen nog vlug een level in co-op, waar de game nog beter uit de verf komt, totdat een medewerker van Warner Bros ons vertelt dat het tijd is om te gaan.

Maar geen perstrip is een perstrip zonder een presentje ter herinnering, en dus krijgen we allen een Lego figurine van Lex Luthor met zijn nieuwe wapen. Een figurine die niet in de winkel zal verschijnen werd mij verteld. Staat mooi in mijn vitrine, naast Lego Jack Sparrow.

Verwachting

Ik ben ervan overtuigt dat iedereen die Lego Batman heeft gespeeld, kinderen heeft, of vrede met het kind of de geek in zichzelf heeft zich prima zal vermaken met Lego Batman 2. Behalve de storymode die weer doet wat je ervan mag verwachten, zijn de gesproken dialogen, de aanwezigheid van de gastkarakters en de Gotham City-speeltuin drie gigantische kersen op de Batman-cake.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner