LEGO Harry Potter: Jaren 1-4

LEGO Harry Potter: Jaren 1-4
25/06/2010
Action adventure
ja
PC, PSP, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo DS, PlayStation 2, Wii

In 1997 verscheen het eerste deel van de Harry Potter reeks in de Engelse winkels. In 1998 veroverde de serie de rest van Europa al snel. Een ware hype ontstond rondom de tovenaarsleerling en na de Steen der Wijzen volgden nog eens zes boeken. Toen bleek dat de boeken zo´n succes waren, kon een verfilming niet uitblijven. J.K. Rowling, de schrijfster van de boeken, werd plotsklaps een heel stuk rijker en ook de acteurs die voor de films werden gestrikt zagen de cijfertjes op hun bankrekening tot ongekende hoogtes stijgen. Niet wonderbaarlijk dus dat Traveller´s Tales Harry Potter heeft gekozen om de LEGO franchise van een nieuw deel te voorzien.

Na Star Wars, Indiana Jones en Batman is het nu dus Harry Potter die centraal staat in de LEGO game. De vorige delen verkochten goed, dus kon het niet uitblijven dat een andere grootheid werd aangegrepen om de serie voort te zetten. In de game LEGO Harry Potter: Jaren 1-4 gaat de speler aan de slag met de bekende boekenreeks, waarin hocus pocus en andere mysterieuze praktijken de dienst uitmaken.

Lego Harry Potter: Jaren 1-4 wijdt zich geheel aan de eerste vier delen van de Harry Potter serie, namelijk de Steen der Wijzen, de Geheime Kamer, de Gevangene van Azkaban en de Vuurbeker. Ontwikkelaar Traveller’s Tales heeft de belangrijkste momenten uit de boeken erbij gepakt en deze gesmeed tot een game. Na een cutscene over hoe Harry Potter uiteindelijk op de Wegisweg belandt met Hagrid, kun je beginnen aan een magisch avontuur. Want toveren staat natuurlijk centraal in deze game.

Door middel van je toverstokje kun je ditmaal LEGO blokjes verplaatsen en hiermee objecten bouwen, zoals bruggen. In totaal kan de aartsvijand van Voldemort acht spreuken vasthouden. Regelmatig zul je op Zweinstein uitgenodigd worden om deel te nemen aan een les, waarin je vervolgens een nieuwe spreuk kunt leren. Zweinstein is zonder twijfel het grootste decor waar de LEGO serie zich tot nu toe heeft afgespeeld. Niet alleen binnen de muren van de school zijn namelijk dingen te beleven, ook kun je naar Hagrid’s huisje of naar het Verboden Bos, om daar extra’s te verzamelen.

Uiteraard is het verschrikkelijk eng om in je eentje een bezoek te brengen aan het Verboden Bos. Daarom is er de mogelijkheid om het gehele spel met zijn tweeën te doorlopen. Omdat zowel Harry Potter als Hermelien en Ron Wemel een belangrijke rol spelen was het voor de ontwikkelaar mogelijk een tweede speler in het spel toe te laten. Net als in de vorige delen zul je met twee spelers één camera beheren, maar als de twee spelers te ver van elkaar vandaan gaan lopen, dan zal het beeld in tweeën splitsen. Dit systeem werkt prima en zorgt niet voor irritatie. Het lijkt dan ook een goede co-op modus te gaan worden welke de game zal verrijken.

Er zijn nogal twijfels of de game de nodige vernieuwing zal bevatten. Het is natuurlijk een vernieuwing dat je moet bouwen met je toverstok en de vernieuwing dat je veel objecten kunt laten zweven is ook niet mis. Toch blijft het concept hetzelfde en zijn er geen schokkende vernieuwingen die de game naar een andere dimensie tillen. Toch hebben de vorige games de serie in stand gehouden met een stabiele gameplay. Veel hoeft er dus niet aan de game veranderd te worden om het een kwalitatief goed product te maken, maar gamers kunnen verveeld raken als zij dezelfde elementen op het scherm zien verschijnen als in de vorige delen.

Verwachting

Harry Potter: Jaren 1-4 lijkt een degelijke game te gaan worden, welke Harry Potter goed zal vertegenwoordigen in het LEGO universum. Het is nog maar de vraag of de vernieuwingen die de toverstok met zich meebrengt genoeg zullen zijn om de fans te kunnen bekoren, maar de gameplay staat al meerdere games als een huis, waardoor vernieuwing geen echte vereiste is. Wij zijn in ieder geval benieuwd of de LEGO serie weer een waardig deel rijker zal zijn.

Reacties

Christopher Profil op Vrijdag 7 mei 2010 om 17:25

Ik zie liever een degeljke Harry Potter, dan een degelijke LEGO-game, maar soit:)

Sander van Genderen (GameQ Eindredactie) op Zaterdag 8 mei 2010 om 20:01

Ik koop nooit de LEGO games, maar ze lijken me enigzins wel leuk ;-)

Heorot op Zondag 20 juni 2010 om 11:16

Het is te hopen dat er weer van die geweldige humor in zit  :p

Discord

Hot
EnquĂŞte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner