LittleBigPlanet

LittleBigPlanet
27/10/2008
Adventure, Platform
ja
PlayStation 3

Sony verrast ons met een totaal nieuw concept in de game wereld. Niet nog een keer meevechten in de tweede Wereldoorlog of een vervolg op een shooter of een racegame. Nee, Sony komt met iets totaal nieuws genaamd LittleBigPlanet. Hoe vaak denken jullie onder het gamen van 'Hm dit level had ik toch anders in elkaar gezet' of 'Dit personage ziet er niet leuk uit'. In LittleBigPlanet kun je hier ook daadwerkelijk iets mee doen aangezien jij hier de designer bent. Maak je eigen levels en personages en deel ze met vrienden zodat je met zijn allen kunt genieten van jouw kunsten als designer.

Het maken van de levels is vrij eenvoudig, er zijn honderden items zoals dozen, schilderijen, stukken fruit, touwen en nog veel meer die je gewoon kan plaatsen waar jij wil. Zelfs in levels die niet van jou zijn kan je achteraf nog dingen aanpassen of bijvoorbeeld jouw kenmerkende spray achterlaten. De bedoeling van dit spel is om de levels door te spelen door een aantal hindernissen te overwinnen. Zo zal je soms je vrienden nodig hebben om verder te komen aangezien het alleen niet mogelijk is om over een muur heen te komen. AL je er echt niet uitkomt kan je altijd nog andere items pakken die door het level verspreid liggen om daarmee een trap of iets in die vorm te bouwen om zo toch nog over de muur heen te komen. Toch zal deze game het leukst zijn als je met zijn vieren door een level heen probeert te komen, zo kan je met elkaar gooien, slaan, met zijn vieren dingen omgooien en nog veel meer.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden, zo kan je gekke bekken trekken, foto's maken, vliegen met jetpacks en ook de six-axis zal in de game gebruikt gaan worden voor bepaalde bewegingen als bijvoorbeeld buigen. Nog een leuke optie is dat je de foto's die je op je Playstation 3 hebt staan ook kunt gebruiken in je levels, je zou dus zo een foto van jezelf in je level kunnen plaatsen voor de mensen die dat leuk lijkt. Zoals je ziet zijn er dus tal van mogelijkheden en wat ik hier heb opgenoemd is nog maar het topje van de ijsberg.

De makers van deze game zetten dus eigelijk niet meer neer dan alleen een kale game waar de Playstation 3 bezitters de levels en characters voor moeten creëren en met elkaar moeten delen. Het community gevoel staat hier dus centraal en dat zal deze game tot een groot succes maken of juist niet. Dankzij een geweldig systeem waarbij iedereen levels punten kan geven zullen er ranglijsten komen van de meest favoriete levels en designers. Ook jij kan dus bij een van die topdesigners horen en iedereen zal dus jouw levels kunnen spelen.

Discord

Hot
EnquĂȘte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner