Lost Planet 2

Lost Planet 2
15/10/2010
11/05/2010
11/05/2010
Survival horror, Third-person shooter
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Klimaat. De Dikke van Dale omschrijft dit mooie begrip als de gemiddelde toestand van de atmosfeer in een bepaald gebied. ‘De toestand van het weer’, zegt men ook wel eens. Dat is waar het om draait in Lost Planet 2. Waar de planeet E.D.N. III in het origineel werd geteisterd door een dikke laag ijs en heftige sneeuwstormen, maken in mei de jungles, de moerassen, het gras en de zon hun opwachting.

In tegenstelling tot het eerste deel kun je in Lost Planet 2 een eigen personage in elkaar knutselen. Dit gaat door middel van een systeem dat soortgelijk is aan die van Saints Row. Je kunt dus niet alleen het geslacht en de afkomst bepalen, maar ook humoristische accessoires en gebaren (zoals een tik op je eigen bil) kunnen je personage uniek maken ten opzichte van de rest. We geven hiermee subtiel aan dat Lost Planet 2 een coöperatieve modus bevat. Met maximaal drie vrienden kun je de verhaallijn doorlopen en het opnemen tegen groteske monsters en ander gespuis.

Het verhaal in Lost Planet 2 is enigszins te vergelijken met die van de bioscoophit Avatar. Ook hier vecht je namelijk in een kleurrijke wereld met als doel brandstof te verkrijgen. Net als het origineel is het verhaal echter redelijk afgezaagd en scoort Capcom dus geen punten op dit gebied. De ontwikkelaar wil hier echter niks van weten en is er van overtuigd dat het verhaal de minst belangrijke factor van Lost Planet 2 is.

Dankzij de klimaatverandering maken nieuwe tegenstanders hun opwachting. De Akrid uit deel één zijn geëvolueerd en sommigen hebben nu duizenden poten, vlijmscherpe staarten en andere levensgevaarlijke lichaamsdelen waarmee ze dood en verderf kunnen zaaien. Toch zijn het de grote eindbazen die de meeste indruk wekken in Lost Planet 2. Je kunt ervoor kiezen om het alleen op te nemen tegen deze krachtpatsers, maar eigenlijk is het de bedoeling om er vrienden bij te halen. Sommige monsters schreeuwen namelijk om de coöperatieve modus. Wat we hiermee bedoelen is dat bijvoorbeeld de ene speler het monster als afleidingsmanoeuvre onder vuur neemt, terwijl de andere speler door middel van de haak bovenop de vijand springt en zo van binnenuit het monster vernietigt.

Nieuw in Lost Planet 2 zijn de Vital Suits, waarmee je met machines nog meer vernieling kan veroorzaken. Enkele van deze robots zijn nu ook voorzien van meerdere zitplekken, waardoor je weer gedwongen wordt om met meerdere mensen te spelen. Bij het samenspelen speelt overigens ook Thermal Energy een rol: waar je in de voorganger deze energie nodig had om te overleven in de kou, krijg je nu de mogelijkheid om je partners ermee tot leven te wekken. Heb je zo één twee drie geen vrienden op Xbox Live? Dan kun je nog altijd door middel van een splitscreen modus gezellig op de bank met een vriend of vriendin de planeet E.D.N. III onveilig maken.

Tot slot is het leuk om te weten dat Lost Planet 2 er visueel fantastisch uitziet. Net zoals het origineel maakt ontwikkelaar Capcom gebruik van een zelfgemaakte engine, maar deze is speciaal voor de game aangepast om de graphics naar een hoger niveau te tillen. De geweldige jungles, het realistische water en de indrukwekkende monsters bewijzen dat dit meer dan gelukt is.

Verwachting

Normaliter is een onmiddellijke klimaatverandering nooit goed, maar in Lost Planet 2 gaat dit zeker zijn vruchten afwerpen. De spelwereld is door het verbeterde visuele aspect namelijk veel interessanter geworden, evenals de monsters die zich er vestigen. Daarnaast kun je in het spel je eigen personage ontwikkelen, nochtans zal dit helaas ten koste gaan van de verhaallijn. Afijn, zoals ontwikkelaar Capcom al zei is dit de minst belangrijke factor in Lost Planet 2; deze eer gaat immers naar de vierdelige coöperatieve modus, welke ons zeer veelbelovend in de oren klinkt.

Reacties

Ignace Van Twembeke op Donderdag 18 februari 2010 om 14:55

LP 1 net uit - Als ik geld heb schaf ik deze ook aan! 

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner