Mario & Sonic op de Olympische Spelen

Mario & Sonic op de Olympische Spelen
23/11/2007
08/02/2008
Sport
ja
Nintendo DS, Wii

En daar komt team Nederland het gloednieuwe Olympisch Stadion binnen. De vlag wordt gedragen door niemand minder dan Epke Zonderland, één van Nederlands meest succesvolle turners van dit moment. Achter hem zien we onder meer de roeiers, de zwemmers en jawel, ook de hockeyheren lopen er gebroederlijk achteraan. In totaal zijn 136 van de 212 afgevaardigde Nederlanders aanwezig tijdens deze goed georganiseerde openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen in Beijing. Inmiddels komt het volgende team het stadion binn heh kan iemand me knijpen, ik denk dat ik gek word jongens. Jongens, het gaat niet zo goed met me. Ik denk dat ik hallucineer ik zie ik zie Mario?

Nou, deze niet nader te noemen verslaggever is absoluut niet gek geworden, aangezien Mario wel degelijk meedoet aan de Olympische Zomerspelen van 2008. Weet je wat, laten we het nog sterker maken, Sega-icoon Sonic the Hedgehog doet ook mee. Een unicum, zo mogen we dit vreemde gegeven wel noemen. Nooit eerder verschenen Mario en Sonic in één game, nooit eerder stonden deze twee aartsrivalen tezamen op de boxart. Nu gaan we er toch echt aan geloven, Nintendo en Sega sluiten elkaar in de armen en komen met Mario & Sonic at the Olympic Games.

Laten we eerlijk zijn, alleen het feit dat de twee iconen samen in één game zitten is natuurlijk al goud. Maar de roze bril kunnen we eerst beter afzetten, want een uniek samenwerkingsverband betekend natuurlijk niet per definitie dat er iets moois uitkomt. Wat wel hoop geeft is dat niemand minder dan goeroe Shigeru Miyamoto de rol van producer vervult. Toch kunnen we, volgens de eerste impressies, geen klassieker verwachten, maar eerder een degelijke en vermakelijke game die gebruik maakt van de Nunchuk-setup en de stylusbesturing van respectievelijk de Wii en de DS.

In deze preview zullen we het enkel en alleen hebben over de Wii-versie van de game, aangezien die het meest interessantst lijkt te worden. Omdat de game gebruik zal maken van de officiële licentie van de Spelen, hoef je niet de meest vreemde spelregels te verwachten, zoals we bijvoorbeeld wel zien in andere Mario sportgames. Uiteraard zal alles wel in de aparte en kleurrijke stijl, die beide franchises rijk zijn, worden vormgegeven. Verwacht dus handboogschieten volgens het boekje, maar vrolijker aangekleed en met leuke cutscènes. Naast handboogschieten zitten er nog veel meer sporten in de game verwerkt. Wat te denken van de 100 meter sprint of de kogelslingeren. Tot vier weken voor de lancering (Q4 2007) zal Sega nieuwe sporten bekend maken. Naar alle waarschijnlijkheid zullen dan ook sporten als polsstokhoogspringen en speerwerpen hun intrede maken.

Waar iedereen vast benieuwd naar is, is de besturing met de Nunchuk-setup. Pakt Sega het een beetje goed aan of komen ze met een draak van een besturing? Over de kwaliteit van de besturing mag men op dit moment best sceptisch zijn. Zo worden sporten als hardlopen bestuurd op een manier zoals we kennen uit Rayman Raving Rabbids, namelijk schudden met je controllers. Dit is enorm oppervlakkig, vermoeiend en repetitief, dus het is zeker te hopen dat overige sporten op een leukere manier worden bestuurd. Is dat niet het geval, dan kan de game wel eens de boeken ingaan als een origineel concept met een magere uitwerking.

Maar ondanks de twijfels omtrent de besturing is er genoeg hoop voor de game. Het doel van het spel is natuurlijk om met jouw team zoveel mogelijk gouden plakken binnen te halen. Zo is het aan te raden te sprinten met Sonic, maar is Bowser een beter keuze voor het kogelslingeren. Dit competitieve aspect leent zich natuurlijk uitstekend voor een enerverende multiplayer. Uiteraard zal de game een offline multiplayer bevatten, maar ook een online multiplayer lijkt in aantocht. Er is nog weinig over deze online-modus gezegd, maar in de E3-trailer is toch echt wel het logo van Nintendo WiFi Conection waar te nemen. Dit zou dus betekenen dat je het via het internet kan opnemen tegen deelnemers uit de verste uithoeken des Aarde.

Verwachting

Mario & Sonic at the Olympic Games lijkt al met al een degelijke game te worden. Over de besturing zijn we nog wat sceptisch, maar qua sfeer, stijl en uitdaging lijkt alles goed te komen. Het ligt in de lijn van verwachting dat er nog een hele bups sporten aan het huidige lijstje worden toegevoegd en het is te hopen dat de besturing van het gros van de sporten niet uitdraait op een potje achterlijk heen en weer schudden met je controllers. Vooral het multiplayer aspect lijkt een leuke ervaring te worden, zeker gezien de zeer grote kans dat de game online gaat. De game is dus vooral interessant voor sociale gamers. Hou je meer van een uitgebreid,meeslepend singleplayeravontuur? Dan is het misschien een goed plan om je meer te focussen op games als Super Mario Galaxy en Metroid Prime 3: Corruption.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner