Medal of Honor

Medal of Honor
15/10/2010
First-person shooter
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Het lijkt wel alsof de Tweede Wereldoorlog als strijdtoneel niet langer meer uitgemolken kan worden door de ontwikkelaars van FPS-games. Al eerder maakten grote franchises als Call of Duty de overstap naar de moderne tijd. Ook EA leek dit wel een goed idee te vinden: het blies meteen ook de Medal of Honor-franchise nieuw leven in. Infinity Ward werd immers slapend rijk van de Modern Warfare-games, dus waarom zou een bedrijf als EA niet op dit succes mogen meeliften? Ziehier, een gloednieuwe Medal of Honor-game is letterlijk in een modern jasje gestoken en moet hét alternatief worden voor Modern Warfare 2.

Om te beginnen is er een belangrijk punt waarin deze nieuwe Medal of Honor zich onderscheidt van de directe concurrentie. Waar games als Battlefield: Bad Company 2 en Call of Duty: Modern Warfare 2 wat minder realistisch zijn en wat fictioneel aanvoelen, moet Medal of Honor een zeer realistische shooter worden. EA heeft het meteen goed aangepakt door enkele elitesoldaten uit het Amerikaanse leger in te huren bij het ontwikkelen van de game. Deze soldaten behoren tot de beste ter wereld en hebben het ontwikkelteam in het gehele proces begeleid om hun game zo realistisch mogelijk te maken. De soldaten hebben veel praktijkervaring op het gebied van hedendaagse oorlogsvoering en er wordt getracht deze zo goed mogelijk over te brengen in de game.

De oorlogen in onder andere Afghanistan zijn als inspiratiebron gebruikt bij het maken van Medal of Honor. Zo zullen boobytraps en bermbommen eerder regel dan uitzondering zijn en ook Al Qaeda-strijders verscholen in de Afghaanse bergen zullen we tegenkomen. Ook de problematiek rond zelfmoordterrorisme zal niet geschuwd worden in de game. Vaak zul je in de huid kruipen van een Amerikaanse elitesoldaat die samen met zijn eenheid een pittige opdracht uit dient te voeren. Zo zal je bijvoorbeeld in de eerste missie een trainingskamp voor terroristen infiltreren en informatie inwinnen. Dit zal echter een stuk lastiger zijn dan je denkt, want al snel wordt je door verschillende Afghaanse strijders ontdekt.

Uit de manier van vechten blijkt hoe hoog het realisme in deze game in het vaandel staat. Je eenheid zal in een dorp tactisch alle huizen doorzoeken waarin elke soldaat een duidelijke taak heeft. Dit alles gaat geruisloos en met het lossen van zo min mogelijk schoten, aangezien anders de spreekwoordelijke pleuris uitbreekt. Met geavanceerde gadgets en tactieken zal je langzaam dichter bij je doel komen. Gameplay bestaat dan ook uit een component actie, waarin je jezelf uit een vuurgevecht dient te redden, maar ook uit een stealth-component. In ware Sam Fischer-stijl zal je bijvoorbeeld terroristen met een mes hun keel doorsnijden en even geruisloos verder sluipen naar je volgende doelwit.

De actiemomenten zullen ook duidelijk tot hun uiting komen in missies waarin je bijvoorbeeld met een Apache-helikopter mag vliegen. Vrijwel elke missie zal je met een ander element van moderne oorlogsvoering kennis maken. Ook zal er natuurlijk een online modus-aanwezig zijn. Hier heeft EA echter nog geen informatie over prijsgegeven. Opvallend is wel dat EALA de singleplayer voor zijn rekening zal nemen, terwijl DICE aan de multiplayer werkt. Dit zal moeten leiden tot een geïntegreerd geheel dat op zowel single- als multiplayergebied zeer interessant zal zijn. In ieder geval zet EA hoog in met deze Medal of Honor-game en wil de directe strijd aangaan met Infinity Ward’s meesterwerk.

Verwachting

Medal of Honor is terug en dat zullen we gaan merken. EA gaat de kant op van de moderne oorlogsvoering en met de hulp van echte elitesoldaten zal Medal of Honor een zeer realistische game worden. Met zowel actie als stealth-componenten door elkaar zullen we een interessante gameplay ervaring opdoen. Bovendien kunnen we zeer diverse missies verwachten. Ook zal de wisselwerking tussen de twee ontwikkelstudio’s voor single- en mutliplayer een interessante game in zijn totaal opleveren. Zal Medal of Honor de grootse Modern Warfare 2 van de troon stoten? We zullen het in het laatste kwartaal van 2010 gaan merken.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner