Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
12/06/2008
Action, Stealth
ja
PlayStation 3

Metal Gear Solid behoort zonder twijfel tot de meest gewaardeerde franchises die de industrie rijk is. Na drie delen dacht men dat de serie aan z'n einde was gekomen, maar niets is minder waar. Ontwikkelaar Konami is inmiddels druk bezig met het vierde deel uit de serie, te weten Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Met deze game zal de saga worden beëindigd en zullen alle vragen beantwoord worden. Een datum van uitgave is nog niet bekend, maar een vooruitblik is inmiddels wel op z'n plaats.

Guns of the Patriots zal verder gaan waar Sons of Liberty eindigde. Solid Snake is inmiddels een oude man geworden, ziek van het strijden. Wanneer bekend wordt dat er in het Midden-Oosten verschillende privélegers aanwezig zijn, wordt Snake opgeroepen door kolonel Roy Campbell. Na zorgvuldig onderzoek blijkt dat de vijf grootste legers in het bezit zijn van het moederbedrijf Outer Heaven, geleid door Liquid Ocelot. Outer Heaven heeft inmiddels een militaire macht weten op te bouwen waar zelfs de Verenigde Staten moeite mee zullen hebben. Aan Solid Snake de taak deze crisis te beëindigen.

Evenals voorgaande delen zal Guns of the Patriots een Stealth/Action game worden. De speler zal de spelwereld moeten gebruiken en via het nodige sluipwerk verder zien te komen, waarbij je zo nu en dan de confrontatie aan zal moeten gaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Close Quarters Combat systeem. Dit geeft de speler de mogelijkheid om de vijand in stilte om te leggen of om hen te ondervragen, indien dit nodig is. Ook camouflage zal een grote rol spelen, onder de term ''OctoCamo''. Hiermee kan de speler zich aanpassen aan elk type omgeving, waardoor Snake zich ongezien kan voortbewegen.

De verschillende wapens in de game zullen niet bestaan uit futuristisch wapengeschut. Verwacht vooral de bekende pistolen en machinegeweren. Er zullen wel veel uitbreidingen voor wapens te vinden zijn. Zo kan je wapentuig worden uitgerust met een granaatwerper of geluidsdemper. Ander punt betreffende de gameplay zijn de zogenaamde injecties. Het snelle verouderingsproces van Snake heeft invloed op zijn prestaties. Daardoor zal hij zo nu en dan een injectie moeten nemen om op de been te blijven. De relatie met betrekking tot de vijand is interactiever geworden. Snake is slechts een persoon verwikkeld in een machtsstrijd tussen verschillende kampen. De vijand zal zich niet enkel op hem concentreren.

Dit heeft tot gevolg dat Snake verschillende keuzes zal moeten maken. Zo kun je ervoor kiezen je bij een kamp aan te sluiten, de kampen te vernietigen, of de kampen volledig te omzeilen. Naast vijanden zal Snake zo nu en dan ook onschuldige personen tegenkomen. Je zult voor de keuze staan hen te mijden of te doden. Volgens Kojima zullen de keuzes die je maakt een belangrijk element van de game vormen.

Een vooraanstaande verandering in de game is het naar eigen inzicht aanpassen van het camerastandpunt. Hierdoor wordt de spelwereld een stuk overzichtelijker weergegeven dan in voorgaande delen het geval was. Als basis zal de camera achter de speler worden geplaatst, zoals bijvoorbeeld ook bij Resident Evil 4 het geval was. De alombekende radar heeft ook de nodige aanpassingen ondervonden. Zo is het nu mogelijk om personen te detecteren die zich op andere verdiepingen bevinden. Volgens Kojima kunnen we niet eens meer spreken van een radar. Snake zal tevens geassisteerd worden door een kleine robot, waarmee hij met andere personages kan communiceren.

Er zullen in ieder geval een hoop oude bekenden de revu passeren. Naast de eerdergenoemde Roy Campbell en Liquid Ocelot zullen ook Hal "Otacon" Emmerich, Naomi Hunter, Meryl Silverburgh en Raiden hun opwachting maken. Kojima heeft direct laten weten dat Raiden geen speelbaar personage zal zijn, aangezien hij niet dezelfde fout als bij Sons of Liberty wilde maken. Meryl Silverburgh zal de leider zijn van het nieuwe Foxhound. Tevens wordt er in de wandelgangen gefluisterd dat ook Big Boss zijn opwachting zal maken. Dit lijkt echter onwaarschijnlijk, aangezien hij een lange tijd geleden door Solid Snake werd gedood.

Verwachting

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots lijkt een waardige afsluiter van de saga te worden. Hideo Kojima haalt nog eenmaal alles uit de kast om te schitteren met het laatste deel van zijn geliefde franchise. Er zullen genoeg vernieuwingen te vinden zijn, de graphics zullen van ongekend niveau zijn en het verhaal zal naar alle waarschijnlijkheid veel diepgang en intriges bevatten. Vooralsnog zal de game exclusief verschijnen voor de Playstation 3. Een topper in wording.

Discord

Hot
EnquĂȘte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner