Mini Ninja's

Mini Ninja's
11/09/2009
Action adventure
nee
PC, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo DS, Wii

IO Interactive kennen we voornamelijk van de Kitman-reeks en Kane & Lynch. De ontwikkelaar is goed in gruwelijke moorden en nodeloos grof geweld goed in beeld te brengen. Je zou dan ook zeggen dat Mini Ninja’s je zou onderdompelen in grove liquidaties die je als kleine Aziaat met vechtkunstdiploma moet uitvoeren. Niets is echter minder waar: de mannen en vrouwen van IO Interactive lijken zowaar een schattige game gemaakt te hebben.

Vooruit, schattig is misschien niet het juiste woord, maar er zal in Mini Ninja’s in ieder geval niemand echt dood gaan. Als je een tegenstander van kant gemaakt hebt, zal deze veranderen in een schattig konijntje of eekhoorntje. Deze zal zijn vriendjes dan gaan opzoeken in het bos, dat even verderop te vinden is. Bovendien zal de grafische stijl van de game ook bijdragen aan het schattige karakter van de titel. De cartoony stijl de IO Interactive heeft ontwikkeld zorgt voor een uniek sfeertje, welke moeilijk als angstaanjagend bestempeld kan worden.

De gameplay en het verhaal van de game zullen echter minder schattig zijn. Je zult in deze game in de virtuele huid kruipen van Hiro. Deze gedownsizede ninja heeft meer in zijn mars dan je op het eerste gezicht zou denken. Hiro schudt zonder moeite de mooiste ninja-skills uit zijn zwarte ninja-mouw. Hij is echter nog maar sinds kort een volwaardige krijger geworden, want hij heeft net zijn ninja-opleiding achter de rug. Het verhaal begint met de Evil Samurai Warlord, welke net als vele andere slechteriken, de wereld wil overheersen. Uiteraard ben jij uitverkorene om het kwaad neer te mogen slaan. Hiervoor zal je jezelf een weg moeten banen door hordes vijanden, voordat je de ultieme strijd met de eindbaas aan mag gaan.

Die actie die je voorgeschoteld krijgt zal volledig derdepersoons zijn. Hierdoor komen de combo’s beter uit de verf en zit je constant bovenop de actie. De game zal een weelde aan wapens, maar ook magische spreuken voorzien. Denk bij magische krachten vooral aan kleine dingen als het opwerpen van rookgordijnen om de vijand te verwarren, of bijvoorbeeld een magisch schild. Naarmate de game vordert zal je steeds betere krachten tot je beschikking krijgen. De combat zal zonder twijfel zeer uitgebreid worden. Ook leuk is bijvoorbeeld de hoed van stro, die je in de game meerdere keren terug zal zien komen. Je kunt het gebruiken als schild tegen aankomende vijanden, maar ook als vervoersmiddel op het water.

De algehele sfeer in de game is ronduit uniek. Mini Ninja’s draait in essentie om het geweld en het verslaan van de vijanden, maar toch is het “awww-gehalte” van de game erg hoog. Allerlei kleine details zijn in de game verstopt, waardoor het vechten eerder hilarisch wordt dan dat het als gewelddadig bestempeld kan worden. Dit sfeertje wordt compleet gemaakt door de vele cutscene’s welke een groot deel van het verhaal uit de doeken zullen doen.

Verwachting

Mini Ninja’s is een unieke game die zeker de moeite waard is om in de gaten te houden. De game draait om vechten en het steeds beter worden als krijger, maar doet dit op unieke wijze. Zo is de game erg schattig en zal je nooit het gevoel hebben dat je een gewelddadige game aan het spelen bent. Het verhaal wordt uit de doeken gedaan door middel van cutscene’s en de sfeer in de game is ronduit uniek. Mini Ninja’s zal in de herfst van dit jaar verschijnen op alle prominente platformen.

Discord

Hot
EnquĂŞte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner