MotorStorm: Pacific Rift

MotorStorm: Pacific Rift
30/09/2008
Racing
ja
PlayStation 3

Toen Sony’s PlayStation 3 in maart 2007 het levenslicht zag, was hij meteen voorzien van een klapper van een game: MotorStorm. Dit was niet zomaar een racegame, het was een racegame in het hartje van de woestijn waar alles toegestaan was. Het pareltje verkocht meer dan 3 miljoen stuks. Hierdoor besloot Sony om Evolution Studio’s te vragen om alstublieft een vervolg op de game te maken. Deze kans grepen ze met beide handen aan!

Ten eerste heeft Evolution Studio’s niet gekozen voor de simpele naam MotorStorm 2. Ze hebben namelijk gekozen voor een meer exotische naam: MotorStorm: Pacific Rift. Dit verklapt al meteen waar er geracet wordt. Niet langer zal je niks meer zien door zand op je vooruit. Nee, nu ga je last krijgen van gehele andere dingen. De tracks spelen zich namelijk af op een eiland midden in de oceaan. Het eiland is van allerlei natuurverschijnselen voorzien. Hoge bergketens, vulkanen, regenwouden, stranden noem maar op. In totaal zijn er zestien tracks om te crossen, maar volgens Evolution Studio’s zijn het er niet zomaar zestien.

Zestien tracks blijven gewoon zestien tracks hoe je het ook went of keert, maar toch hebben ze deels wel gelijk. In elk van de zestien tracks zijn namelijk acht verschillende manieren om de finish te bereiken. Maar let op! Niet elke manier is voordelig voor een voertuig. Zo moet je op een motor of quad niet dwars door de bossen heenrijden, want dan val je geheid van je voertuig af. Je kunt daarentegen wel gewoon met een monster truck door de bossen razen. Hier komen we dan ook gelijk aan bij de voertuigen.

De voertuigen in MotorStorm: Pacific Rift verschillen niet veel als die van zijn voorganger. Je kunt nog steeds met de quad, motor, buggy, raceauto en terreinwagen je weg vinden over het eiland. Maar Evolution Studio’s heeft er een nieuw monstertje bijgezet, namelijk de monster truck. De monster truck is de grootste plaag voor elke bestuurder. Zonder enige emotie rijdt hij je gewoon aan flarden. Of hij je nou van een klif af moet duwen of gewoon even met zijn grote wielen je een stukje kleiner moet maken, hij is van alle markten thuis. Natuurlijk heeft de monster truck ook zijn nadelen. Zo is hij niet de snelste en nogal lastig te besturen. Nitro kan deze slome bak natuurlijk een eind vooruit helpen, maar deze raakte al gauw op bij het vorige deel. Daar heeft de ontwikkelaar wat op gevonden!

Niet langer hoef je een halve minuut sloom te rijden om je nitro weer op te laden. Je rijdt nu gewoon simpelweg door een grote plas en de motor is weer lekker afgekoeld om er vervolgens weer vol tegenaan te gaan. Makkelijk klusje voor een monster truck of een terreinwagen, maar voor de motor en de quad is het nou niet een walhalla. Deze zijn namelijk te klein voor een diepe plas. Hierdoor kunnen ze blijven drijven, of komen ze heel langzaam door de plas heen. Voor een monster truck of terreinwagen is dit geen probleem. Deze duwen met hun massa gewoon het water opzij. Niets is leuker dan je vriend in een plas te zien drijven en zelf vrolijk doorrijden. Voorheen kon je elkaar alleen uitlachen via de headset, maar ook daar wist de ontwikkelaar raadt mee.

Evolution Studio’s heeft namelijk naar de fans geluisterd. Er is gewoon een simpele split-screen mode toegevoegd aan de spelmodi. Het was heel vaag dat deze namelijk niet in MotorStorm zat. Samen met drie andere vrienden kun je de strijd aangaan op één TV met één console. Slecht nieuws voor de mensen die altijd de lag de schuld gaven van hun verlies, maar goed nieuws voor de fans die of geen internet hebben of geen zin hebben om het spel zelf te kopen.

Verwachting

MotorStorm: Pacific Rift lijkt een mooie opvolger te worden. Een extra wagen en een geheel nieuwe omgeving kunnen ervoor zorgen dat het spelletje leuk blijft. Niet in iedere opvolger van een racegame vinden we nieuwe voertuigen en nieuwe spelelementen zoals het plasje. Evolution Studio’s wilde namelijk niet alleen een upgrade van de graphics, wat weliswaar goed gelukt is, maar ook een geheel nieuwe ervaring. Of dat nou echt gelukt is, zien we 14 november!

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner