Nail'd

Nail'd
04/02/2011
Racing
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Ooit op vakantie geweest naar Kos, een Grieks eilandje in de Egeïsche Zee? Op dat kleine eilandje kun je naast zonnen, zwemmen en stappen ook in een quad of buggy stappen om met hoge snelheid het gebied te verkennen. Het leuke ervan is dat je naast de verharde wegen ook ontzettend veel bergpasjes en zandvlaktes tegenkomt, alwaar je als een malloot rond kan sjezen. Het adrenaline giert op dat moment door je aderen, je gaat steeds sneller rijden en je neemt steeds meer risico. Toch moet je op een bepaald moment stoppen, omdat je simpelweg niet genoeg skills hebt voor het echte werk. Dat echte werk is slechts weggelegd voor professionals, maar als je dat toevallig niet bent, dan kun je altijd de console grijpen voor een dergelijke ervaring. De nieuwste game die je deze adrenalinerush wil voorschotelen is Nail’d. Wij blikken alvast vooruit.

Nail’d zal naar alle waarschijnlijkheid in het najaar van 2010 uitkomen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Afgaande op de eerste trailer zul snel aan games als MotorStorm denken. Niet geheel onterecht, want in Nail’d zul je ook met quads en motoren de meest exotische plekjes op aarde te bezoeken. Dit resulteert in races in kleurrijke gebieden waarin het water en modder om je oren vliegt. Hoewel er nog niet veel materiaal vertoond is van de game, lijkt het er allemaal wel goed uit te zien. De eerste trailer toont ons in ieder geval hoge snelheden en steile hellingen. Daarnaast laat het ons brullende motoren en keiharde metalmuziek horen, iets dat absoluut in het straatje van een off the road racer thuis hoort. De game zal diverse rocktracks bevatten van beroemde Amerikaanse artiesten.

De ontwikkelaar belooft een stoere game te maken, waarin er diverse klassen tegelijkertijd tegen elkaar racen. Je zult dus zowel motoren als quads tegenkomen tijdens de speelsessies. Omdat de diverse levels nogal extreem zullen worden, is het van groots belang dat je het landschap goed leert kennen, zodat je er je voordeel mee kunt doen. Sommige hellingen zullen zelfs 70 graden steil zijn. Je zult dus bijna verticaal tegen een berg op rijden in sommige gevallen. Daarnaast zul je in vele gevallen ook sprongen moeten maken om extra punten te halen. In de trailer zagen we al een soort vuurring voorbij komen, waar je door heen kunt springen met je quad of motor. Zo zie je dus dat het spel ook gelijkenissen vertoont met de game Excite Truck.

In het spel zullen zestien verschillende parkoersen aanwezig zijn. Deze parkoersen liggen verspreid over een viertal soorten landschappen, welke allemaal hun unieke eigenschappen hebben. Daarnaast zal het spel talloze verschillende voertuigen bevatten en deze zijn naar hartenlust aan te passen met diverse onderdelen. Mocht je klaar zijn met de singpleplayer, dan wacht er nog een (online) multiplayer waarin maximaal twaalf racers het tegen elkaar kunnen opnemen. Online zullen er diverse modi aanwezig zijn en zal er een klassement met de beste racers bijgehouden worden.

Verwachting

Nail’d is eigenlijk pas geleden aangekondigd, dus eigenlijk hebben we niet veel meer dan een eerste indruk. Die eerste indruk vertelt ons dat het spel erg veel lijkt op MotorStorm en Excite Truck. Het lijkt niet erg veel speciaals en nieuws te doen, maar zal de speler vooral een spectaculaire race-ervaring voorschotelen. Dat is immers wat racefanaten willen. De ruige gebieden, de vele tracks en voertuigen, de harde rockmuziek en de mogelijkheid om online te racen spreken ons in ieder geval aan. Daarom zijn wij alvast benieuwd wat het eindresultaat gaat worden, want als Nail’d qua niveau in de buurt komt van MotorStorm, dan kunnen we in dit najaar een solide off the road racer verwelkomen.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner