NBA Jam

NBA Jam
25/11/2010
25/11/2010
21/10/2010
TBA 2010
Sport
ja
PlayStation 3, Xbox 360, Wii

Vroeger werd er bij ons geen voetbal gespeeld tijdens het speelkwartier van de basisschool. De meeste jongens vonden het spelletje wel erg leuk, maar er was gewoon niet genoeg ruimte op het schoolplein. Dit had een belangrijke reden: ons schoolplein had een compleet basketbalveld. In de pauze speelden we dus altijd basketbal en dat resulteerde in het feit dat we als kind net zoveel ge√Įnteresseerd waren in die balsport als in voetbal. Dat had weer het gevolg dat we basketbalgames speelden op onze spelcomputers. De basketbalgame die bij mij en menig ander oud-klasgenoot de meeste herinneringen op zal roepen is ongetwijfeld NBA Jam voor de Super Nintendo. Goed nieuws voor ons en vele anderen: een nieuw deel van NBA Jam komt naar de Nintendo Wii.

Wat NBA Jam in eerste instantie zo geweldig maakte, is het feit dat het spel behoorlijk afweek van de normale regels. Zo speel je bijvoorbeeld in teams van twee tegen elkaar en zijn er vele speciale acties uit te voeren. Hierdoor was het ook voor de mensen die minder van de sport hielden een waar genot om te spelen. Tel daarbij op dat de gameplay zeer toegankelijk was en je had binnen tien minuten de grootste lol, ongeacht wie je over de vloer had.

In het nieuwe deel streeft men ook naar de gemakkelijke toegankelijkheid. De Nintendo Wii is namelijk een console die een breed publiek aanspreekt. EA Canada heeft al toegezegd dat de gameplay door iedereen gemakkelijk op te pakken is. Na één potje zul je de controls al onder de knie hebben volgens de ontwikkelaar. Wij hopen dat dit niet ten koste gaat van de diepgang, want voor de hardcore gamer moet er natuurlijk ook iets te halen zijn. Veel Wii-games leggen namelijk de nadruk op de casual gamer. De creative director van de game, Trey Smith, heeft onlangs laten weten dat men hier de middenweg wil pakken om het voor iedereen aantrekkelijk te maken. Laten we hem voorlopig het voordeel van de twijfel geven.

Qua besturing wil EA Canada ons een ruime keuze geven. Zo kun je het spel gewoon spelen met de Wii-remote en Nunchuk, maar ook enkel met de Wii-remote in horizontale houding. Bij de eerste manier van besturen zul je middels een zwaai met de Wii-remote de bal gooien. Voor mensen die niet zo van het gezwaai houden geeft EA Canada de mogelijkheid om met de traditionele controller te spelen. Ondersteuning voor de GameCube controller bieden zij ons niet.

Zoals al eerder vermeld werd, week het eerste deel behoorlijk af van het normale basketbal. In NBA Jam voor de Nintendo Wii zal dit ook het geval zijn. In één van de twee reeds bekende modi, de classic mode, is de gameplay van het origineel intact gebleven. De andere mode heet Remix Tour en hierin zullen verschillende vernieuwingen de revue passeren. Zo zijn er naast andere camerastandpunten ook nieuwe power-ups en zullen er Boss Battles aanwezig zijn. De game is offline met vier spelers tegelijk te spelen en er gaan geruchten dat er ook een online mode aanwezig zal zijn.

Wat destijds kenmerkend aan NBA Jam was is de grote dosis humor. Niet alleen de stadionspeaker met zijn ‚ÄėBoom-shaka-laka!, maar ook de tweedimensionale hoofden op
3D-lichamen keren terug in de Wii-versie. Om de grappige gezichten te bewerkstelligen, heeft de ontwikkelaar per speler vijftien gezichtsuitdrukkingen gefotografeerd. Dit zal zorgen voor hilarische spelsituaties, zoals we die gewend zijn van NBA Jam.

Verwachting

NBA Jam was vroeger ontzettend leuk, maar het is moeilijk te voorspellen of het nieuwe deel dit gaat evenaren. Ondergetekende was destijds ongeveer negen jaar en kon nog niet zo objectief naar dingen kijken als nu en daarnaast is het de vraag of de ontwikkelaar het interessant kan maken voor hardcore gamers. Dat de nostalgische gevoelens terug zullen komen is in ieder geval een zekerheid, maar of het spel hoge ogen zal gooien is nog even afwachten. Wij houden het voorlopig in het midden en wachten nog eventjes. Boom-shaka-laka!

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner