Need for Speed: Hot Pursuit

Need for Speed: Hot Pursuit
18/11/2010
Racing, Vehicular combat
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii

Electronic Arts is erin geslaagd de Need for Speed-serie terug op de kaart te zetten. Het vertrouwen in de franchise wordt benadrukt door de aankondiging van een nieuwe Need for Speed: Hot Pursuit. Deze game wordt ontwikkeld door de makers van de Burnout-serie, Criterion Games. Het is de bedoeling dat de ervaren ontwikkelaar het gevoel van het oude Need for Speed III laat herleven in een nieuw jasje. De game zal sowieso als warme broodjes over de toonbank gaan. Kan het eigenlijk nog wel misgaan met de nieuwe Hot Pursuit?

De nadruk wordt in het spel duidelijk op de multiplayer gelegd. Het racen zal natuurlijk draaien om achtervolgingen met de politie. De ene racer neemt hierbij de rol van politieagent op zich, waar de andere racer als misdadiger het hazenpad kiest. Beide partijen hebben hun voor- en nadelen. Als politieagent zul je beschikken over de meest snelle wagens, waardoor de straatracer gemakkelijk kan worden ingerekend. De straatracer is echter een stuk wendbaarder. Daarnaast kan de straatracer de radar van zijn achtervolger verstoren en gemakkelijk een sluiproute nemen die de achtervolger daardoor niet op tijd opmerkt. Wel kan de achtervolger blokkades oproepen en spijkermatten laten droppen door een helikopter. Een combinatie van deze elementen zal uitwijzen of de racer ontsnapt of ingerekend wordt.

Een achtervolging is voorbij wanneer de achtervolger de ontsnapper kapot gebeukt heeft en zijn auto crasht. Dit gaat gepaard met een flitsende animatie. Criterion Games is erop gebrand de actie uit haar Burnout-games in te brengen in Need for Speed. Het wagenpark bestaat tevens uit exotische bolides die we uit de Burnout-franchise kennen: wagens die je zelf waarschijnlijk nooit zult kunnen betalen. Met deze wagens wordt in diverse landschappen geracet. Natuurlijk zijn de wegen stuk voor stuk lekker breed en daarmee perfect voor achtervolgingen. Zoals het er nu naar uit ziet vinden achtervolgingen niet in steden en bebouwde gebieden plaats.

Need for Speed: Hot Pursuit bevat twee singleplayer campaigns. In de eerste campaign speel je een racer die op de vlucht is voor de politie en in de tweede speel je de politie zelf. Offline is het mogelijk om met z`n twee√ęn het kat- en muisspel te gaan spelen. Online kan dit met acht man tegelijk, waarbij er een wijde variatie aan modi is. Zo kan het zijn dat er √©√©n ontsnapper is en zeven achtervolgers in de vorm van politie, maar ook andere verhoudingen zijn mogelijk. Om je resultaten te vergelijken, stopt Criterion Games niet blindelings leaderboards in het spel. Het Need for Speed Autolog wordt namelijk ge√Įntroduceerd.

Need for Speed Autolog gaat waarschijnlijk ook in de volgende Need for Speed-titels worden gebruikt. EA wil hiermee inzetten op het populaire Facebook, Twitter, Hyves en alle ander sociale netwerken van tegenwoordig. Via Autolog kun je je resultaten in de game vergelijken met je vrienden vanuit één overzichtelijk scherm. Er is verder nog niet veel over bekend, maar waarschijnlijk doen een aantal vernieuwende features hun intrede in deze vernieuwde vorm van leaderboards.

Verwachting

Need for Speed: Hot Pursuit wordt een succesvolle remake in het jasje van ontwikkelaar Criterion. Dit komt naar buiten in de actievolle achtervolgingen met heerlijke wagens en door uitgestrekte gebieden waarin brede stroken asfalt zijn gegooid. Offline wordt het met één vriend al een feest, maar online wordt het festival nog groter. Met acht man kunnen er achtervolgingen worden gespeeld in verschillende formaties. Waarschijnlijk kan Hot Pursuit over een paar weken op de GamesCom worden gespeeld. Daarna kijken we waarschijnlijk nog meer uit naar Need for Speed en weten we meer over Need for Speed Autolog.

Reacties

Maxime Caus (GameQ Administrator) op Donderdag 29 juli 2010 om 00:28

 MMM, smaakt naar meer!

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner