Okami

Okami
31/10/2012
13/06/2008
Action adventure
nee
PlayStation 3, PlayStation 2, Wii

Tegenwoordig is het niet meer zo makkelijk een originele game te vinden die een eigen stijl met zich mee draagt. De laatste jaren heeft Capcom echter durf getoond met nieuwe concepten als Viewtiful Joe en Killer 7. Binnenkort komt de uitgever en tevens ontwikkelaar met wederom een nieuw concept op de proppen, genaamd Okami. Zal deze unieke game een bijdrage gaan leveren aan een prachtig afsluiten van de Playstation 2?

In Okami speel je met een personage dat je niet in iedere alledaagse game tegenkomt. Je krijgt de controle over Amaterasu, een zonnegodin die in de gedaante van een wolf is afgedaald naar de aarde. Door toedoen van een demon die de naam Orochi draagt wordt er levensenergie onttrokken van de aarde. Aan de godin de taak om van de aarde weer een kleurrijke en levendige planeet te maken.

Het laten terugvloeien van de levensenergie doe je door het vervullen van de wensen van bewoners in de game en door het verslaan van verschillende vijanden. Het verslaan van deze vijanden gaat niet zoals je het zou verwachten. Naast het feit dat Amaterasu kan bijten en krabben heeft ze ook de beschikking over een penseel. Hiermee zul je door de game heen niet alleen vijanden moeten verslaan, maar ook puzzels oplossen en opdrachten vervullen. Naarmate de game vordert zal de penseel verrijkt worden met nieuwe krachten. In de game passeer je namelijk verschillende goden die de penseel nieuwe krachten geven. Uiteindelijk zullen er dertien goden zijn die ieder hun unieke eigenschappen aan de penseel toevoegen. Met deze penseel kun je onder andere bruggen tekenen om een rivier over te steken, je kunt rotsen doorklieven, wervelwinden laten oprukken, maar het is ook mogelijk om via de penseel wonden aan te brengen bij je vijanden. Zeker geen gebrek aan originaliteit.

Door het verslaan van vijanden, het vervullen van wensen en het uitvoeren van opdrachten zal de levensenergie rustig terugstromen in de aarde. Dit is ook zeker mooi uitgewerkt en goed zichtbaar in de game. Tijdens het vorderen in de game zul je zien dat de kleuren mooier en helderder worden, dieren weer hun thuisplaats vinden in de bossen en er zullen steeds meer menselijke bewoners te vinden zijn. Een gemakkelijke opgave is het natuurlijk niet. Naast het verslaan van de normale vijanden kom je van tijd tot tijd ook monsters tegen die we kennen uit de beroemde Japanse mythen en legenden. Je zult deze moeten verslaan wil je verder komen. Overigens zul je tijdens gevechten ook gebruik kunnen maken van een soort spiegel op de rug van Amaterasu. Deze spiegel kan van pas komen en is belangrijk tijdens bepaalde gevechten.

Ook aardig om even te vermelden is het feit dat er in de game gebruik wordt gemaakt van het afwisselen van dag en nacht. Natuurlijk is dit niet zo heel speciaal, ware het niet dat jij de zonnegodin ben. 's Nachts heb je de mogelijkheid een zon aan de hemel te tekenen. De hemel zal oplichten, een haan gaat kraaien en vervolgens krijg je een schitterende zonsopgang op je beeld getoverd.

 

Verwachting

Om het originaliteitniveau op peil te houden heeft Capcom tevens besloten gebruik te maken van unieke graphics. De game is cell shaded en ziet er echt uit alsof een of andere Japanse schilder aan het werk is geweest. Je kunt dus rekenen op een game die er perkamentachtig uitziet en waar contourlijnen en natuurlijke kleuren in overvloed aanwezig zijn. Het ziet er in ieder geval schitterend uit. Ondanks het zeer originele concept heeft Capcom toch besloten de gamplay traditioneel te houden, zodat ook het grote publiek wordt aangetrokken. Wat zij ervan vinden zullen we pas later dit jaar te weten komen, maar de game heeft zeker de potentie een klassieker te worden.

Discord

Hot
EnquĂȘte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner