Overcooked 2: Surf 'n' Turf DLC

Reviewers score:

80

Audiovisueel
75%
Presentatie
80%
Gameplay
85%
Duurzaamheid
80%
  • Gameplay-vernieuwingen schot in de roos
  • Goed geprijsd
  • Relatief snel doorheen
  • Niet voor beginners!

Wie niet zo bedreven is in het overzicht behouden en rustig blijven in gevallen van complete chaos, kan twee dingen doen: je kan deze momenten ontwijken of er proberen beter in te worden. Voor die eerste doelgroep moet er met een levensgrote boog om Overcooked heen gelopen worden. De tweede vindt misschien de meest geschikte en vermakelijke therapie die je je kunt bedenken. In de zomer bracht Team17 Overcooked 2 uit, waarna er nu tropische DLC is verschenen in de vorm van Surf ’n' Turf. Is dit DLC-pakket zijn slordige zes euro waard?

Voor wie nog niet bekend is met Overcooked, zal ik in het kort even een treffend beeld schetsen. Samen met maximaal drie andere koks moet je, onder de meest onmogelijke omstandigheden, maaltijden bereiden en serveren. Denk hierbij aan keukens die door tweeën worden gedeeld door een aardverschuiving, zich op een rivier bevinden of simpelweg onlogisch zijn ingedeeld. Ondertussen kunnen er ratten, klanten of bejaarden door het beeld lopen, die je de weg versperren en logistiek gezien een flinke uitdaging opleveren. Het aantal soorten maaltijden breidt zich gedurende de game flink uit, wat de moeilijkheidsgraad ook opschroeft. Moet iets in de oven, of in de koekenpan? Of toch in de mixer?

Tropisch de herfst in

Wie de nieuwe DLC van Overcooked 2 opstart, ontmoet de Uienkoning op een tropische locatie. Hij is na het Unbread-debacle op vakantie gestuurd, maar daar kan hij natuurlijk niet stoppen met het uitoefenen van werk en hobby. Daarom worden jij en je vrienden weer aan het werk gezet om onder erbarmelijke werkomstandigheden de gasten met een glimlach te laten vertrekken. Dit doe je onder andere aan zwembaden en op rivieren. In totaal twaalf levels worden je voorgeschoteld, waarin je smoothies tot broodjes hamburgers moet zien te bereiden. Wat ons meteen al opviel, is dat het eerste level van deze DLC al meteen een uitdaging is. Klaarblijkelijk (en logisch ook) gaat Team17 er van uit dat diegene die de DLC aanschaffen, het basisspel wel aardig in de vingers hebben. De nieuwe mechanieken die Overcooked 2 je voorschotelde (zoals het gooien met ingrediënten), komen je bij deze DLC goed van pas. Zeker gezien het feit dat je arsenaal aan vaardigheden bij deze DLC wordt uitgebreid.

Blussen en grillen

In Surf ’n' Turf kan namelijk op een wel heel bijzondere manier afgewassen worden. Door een waterpistool spuit je het vuil zo van de borden af, waarna ze weer klaar zijn voor gebruik. Uiteraard niet de meest hygiënische methodiek, maar daar merken de gasten toch niets van. Daarnaast kun je de grill flink opstoken met een grill blazer, waardoor je burgers sneller dan ooit klaar zijn om opgepeuzeld te worden. Deze twee toevoegingen zorgen er net weer voor dat Surf ’N Turf daadwerkelijk iets nieuws te bieden heeft. En beide toevoegingen zijn weer een schot in de roos.

Conclusie

Surf ’n' Turf is wellicht niet de meest uitgebreide DLC met zijn twaalf levels, maar het is zeker DLC van niveau. Gezien het prijskaartje van een slordige zes euro hebben we hierover ook niets te klagen. Naast de twaalf levels krijg je namelijk twee gameplay-vernieuwingen die naadloos in de ervaring passen die Overcooked ons al een paar jaar biedt. Ben je door het basisspel heen en heb je behoefte aan meer Overcooked? Dan is Surf ’n' Turf een zekerheidje

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
20%
Meer video-content
27%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
27%
Meer van alles
27%
Totaal aantal stemmen: 15 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner