Prison Break: The Conspiracy

Prison Break: The Conspiracy
26/03/2010
Action adventure
nee
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Prison Break is één van de populairste TV-series van de afgelopen jaren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een bedrijf het idee heeft gekregen om hier een game van te maken. Brash Entertainment begon het spel te ontwikkelen, maar in februari 2009 kwam het bedrijf in slechte papieren te zitten en werd de game geannuleerd. In augustus besliste ontwikkelaar Zootfly het project op te rapen en Prison Break: The Conspiracy verder te ontwerpen. 

Het spel is gebaseerd op het eerste seizoen van de televisiereeks. Een aantal bekende personages van dat seizoen duikt ook op in het spel. Zo zal je Michael Scofield, Lincoln Burrows, Fernando Sucre en C-Note herkennen. Verder zijn ook de personages van John Abruzzi, Brad Bellick en T-Bag aanwezig en deze drie acteurs hebben ook de stemmen van hun virtuele karakters ingesproken voor het spel.

Met Tom Paxton zal er ook een nieuw personage geïntroduceerd worden. Dit is de persoon waarmee we het spel zullen spelen. Tom is een CIA-agent die door The Company naar de Fox River State gevangenis wordt gestuurd. Zij vinden het namelijk verdacht dat Michael Scofield zich heeft laten opsluiten. Iemand die geen strafblad heeft, zich onmiddellijk overgeeft en zich niet laat verdedigen in de rechtszaal, wekt namelijk argwaan. Zeker als blijkt dat hij de broer is van Lincoln Burrows, die in de gevangenis belandde, nadat The Company hem de moord op de broer van de president in zijn schoenen heeft geschoven. Het is jouw taak om uit te zoeken wat Michael van plan is en ervoor te zorgen dat Lincoln op de elektrische stoel belandt.

Dit zal je moeten doen door contact te leggen met de andere gevangenen. Op deze manier kan je informatie verzamelen en kan je toegang krijgen tot nieuwe gedeeltes van de gevangenis. Zo moet je bijvoorbeeld een goede band zien te krijgen met John Abruzzi, zodat je in de werkplekken kan geraken. Respect verdienen van andere gevangen doe je door spullen te verzamelen en vooral door gevechten te winnen. Dit vechtsysteem is vrij simpel gehouden. Je kan een lichte tik of een harde slag uitdelen en je hebt de mogelijkheid om slagen van jouw tegenstander te blokken.

Naast het vechten en praten met de gevangenen draait het spel vooral om stealth. Je zal regelmatig ongezien op een bepaalde plaats moeten zien te komen. Hierbij moet er rekening worden gehouden met veiligheidscamera’s en patrouillerende agenten. Dit lijkt op het eerste zicht niet erg goed uitgewerkt. In het spel zal je nooit kunnen sterven en als je wordt betrapt, moet je de missie meteen opnieuw beginnen. Doordat de bewakers telkens dezelfde route bewandelen is er maar één manier om de opdracht tot een goed einde te brengen. Veel vrijheid heb je hier dus niet als gamer.

Verwachting

Prison Break: The Conspiracy lijkt vooral een spel te worden voor de fans van de TV-reeks. Voor hen zal het leuk zijn om het eerste seizoen te spelen en op deze manier enkele nieuwe dingen aan de weet te komen. Zo zal het onder andere duidelijk worden hoe C-Note illegale middelen in de gevangenis weet binnen te smokkelen. Of de gameplay en het verhaal ook sterk genoeg zullen zijn om de casual gamer te kunnen amuseren, moet nog duidelijk worden.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner