Pure Football

Pure Football
28/05/2010
Sport
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Ubisoft durft het aan om zich ook op de markt van de voetbalgames te begeven. Vorig jaar kwamen ze al met Academy of Champions voor de Wii. Over een paar weken verschijnt Pure Football. Het spel zal echter geen concurrent worden voor FIFA of Pro Evolution Soccer. Ubisoft gooit het immers over een andere boeg en brengt een spel in het genre van FIFA Street. Straatvoetbal boordevol actie, dat is wat men bij de Franse ontwikkelaar voor ogen heeft.

Bij Pure Football draait het, zoals de naam al doet vermoeden, allemaal om de puurheid van het voetbalspelletje. Verwacht geen elf tegen elf wedstrijden op een groot veld. We spelen immers met vijf tegen vijf op kleine veldjes. De traditionele voetbalregels zijn ook allemaal geschrapt. Buitenspel, gele en rode kaarten zijn er allemaal niet bij, waardoor de scheidsrechter ook uit het spel is gelaten. Ondanks het feit dat het spel al over enkele weken in de winkels verschijnt, is er nog maar weinig bekend gemaakt over Pure Football. Vooral naar de gameplay kunnen we momenteel enkel raden. Het enige dat we hierover wel al weten is dat het spel Pure Shots zal bevatten. Waarschijnlijk zal je deze krachtige schoten kunnen gebruiken na het vullen van een speciale meter.

Het is wel bekend gemaakt dat er 230 van de beste voetballers ter wereld in het spel verschijnen. Deze zijn gekozen uit zeventien nationale teams. Daarnaast zullen ook zeventien legendes hun opwachting maken. Hier zijn nog geen namen van vrijgegeven. Ubisoft heeft gekozen voor een cartoony look, maar de voetballers zijn toch erg goed herkenbaar. Eén van die spelers in Steven Gerrard. Hij is het gezicht van Pure Football en hij verschijnt dan ook op de cover. Gerrard liet weten dat hij graag aan dit spel wil meewerken. Vooral omdat deze game, net zoals Steven zijn voetbalstijl, draait om fysieke kracht en technisch voetbal.

Zoals bij ieder voetbalspel kan je kiezen tussen verschillende speelmodes. De Campagne modus lijkt de belangrijkste te worden. Hierbij kan je namelijk je eigen speler creëren. Je begint dan in een team met zwakkere spelers en hoe meer wedstrijden je weet te winnen, hoe beter de spelers zijn die in jouw team willen meespelen. Dit doet denken aan de Be a Pro modus van FIFA. De camera zal in Pure Football over je schouder kijken waardoor je het gevoel moet krijgen dat je zelf op het veld staat.

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om online aan de slag gaan. Dit gaat enkel één tegen één. Je scores worden bijgehouden zodat je kan stijgen op de leaderboards. Op één console kan je met maximum vier spelers voetballen. Voor de rest is er dus bitter weinig informatie te vinden over Ubisoft’s nieuwe voetbalgame. Zo is het nog onduidelijk of het spel al dan niet commentators zal bevatten. We weten ook niet of het mogelijk is om spelers van verschillende nationaliteiten in één team onder te brengen. Op de trailers hebben we wel al kunnen zien dat er verschillende locaties in de game zullen zitten waar je kan voetballen.

Verwachting

Het is dus onduidelijk wat we nu juist van Pure Football mogen gaan verwachten. Het wordt in ieder geval een voetbalspel dat draait om snelheid en techniek. Doordat er geen regels aanwezig zijn, zullen we snelle wedstrijden met veel actie gaan krijgen. Het lijkt er dus sterk op dat deze game te vergelijken is met de FIFA Street serie. Ubisoft heeft laten weten dat het spel een aanbevolen prijs van €29,99 meekrijgt. De prijs valt dus goed mee, als de gameplay nu ook nog goed blijkt te zijn kan het wel een toffe voetbalgame gaan worden. Wie nog twijfelt kan misschien maar beter de reviews afwachten.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner